Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τηλεοπτική συνέντευξη στο Ηράκλειο της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: Οι λαϊκές ελπίδες θα δικαιωθούν στο δρόμο του αγώνα (Ρέθυμνο)

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου των υποψήφιων του «ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ» για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.
Οι υποψήφιοι της εκλογικής συνεργασίας ζήτησαν τη στήριξη των Ρεθεμνιωτών στις δυνάμεις της αντίστασης υπερτονίζοντας τις βασικές αρχές της εκλογικής συνεργασίας: «την ελπίδα στους αγώνες ενάντια στην Ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την Καπιταλιστική βαρβαρότητα». Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε η εκπρόσωπος της εκλογικής συμμαχίας κ. Χριστίνα Παπά ενώ το παρόν έδωσε και ο πρώην υποψήφιος Ανδρέας Δραμιτινός.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:
-Ιωάννης Μπαγιαρτάκης του Γεωργίου
-Θόδωρος Πετράκης του Κωνσταντίνου

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ

Η προεκλογική εκδήλωση του Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση της συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στο πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Αρκετές δεκάδες αριστεροί – αγωνιστές – δημοκράτες συμμετείχαν στην εκδήλωση τόσο με την παρουσία τους όσο με τις τοποθετήσεις – ερωτήσεις τους, δίνοντας έτσι ζωντάνια στην εκδήλωση. Οι δυο εισηγητές, Σπαχή Αρετή & Δρακωνάκης Αντώνης, ανέδειξαν τα ζητήματα της περιόδου τόσο τις διεθνής όσο και τις εσωτερικές εξελίξεις. Για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών – αντιθέσεων έτσι όπως αυτές εκφράζονται στην Ουκρανία – Συρία στην ίδια την ΕΕ κλπ. Την ένταση της αντιδραστικής πολιτικής απέναντι στον εχθρό λαό από κεφάλαιο – ιμπεριαλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό. Μα πάνω απ’ όλα την αναγκαιότητα να πάρει ο λαός τις τύχες του στα δικά του χέρια. Να αναπτύξει τους αγώνες του ενάντια σ’ αυτούς που διαμορφώνουν το μαύρο μέλλον του, να αντισταθεί στις αυταπάτες που του προσφέρουν κυβερνώσα και μη αριστερά. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να τον βγάλει από το αδιέξοδο της πολιτικής τους, να τον βγάλει στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων, φόβητρο των κέντρων εξουσίας. Αυτή την αναγκαιότητα θα προσπαθήσει να αναδείξει, και μέσα από την εκλογική διαδικασία, η συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ. Σε αυτή, θα προσπαθήσει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις, από τις 26 Γενάρη και μετά, μέσα από την δράση στα σωματεία στη γειτονιά σε κάθε μαζικό χώρο.

Συζήτηση της εκλογικής συνεργασίας στη Πάτρα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Επίθεση δέχθηκε χθες βράδυ το εκλογικό κέντρο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ. Αγνωστοι έσκισαν και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο προεκλογικό πανό που καλύπτει την πρόσοψη του κτιρίου στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) στην Θεσσαλονίκη.
Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως τέτοιες θρασύδειλες φασιστικές πρακτικές δεν μας πτοούν, δεν μας τρομοκρατούν, αλλα αντίθετα ενισχύουν τη θεληση μας για την συνέχιση της προεκλογικής εξόρμησης στο λαό με ακόμα περισσότερη ορμή και θέληση. 
κ.ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Δελτίο Τύπου της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στη Καρδίτσα

Σε μια δύσκολη και απαιτητική προεκλογική περίοδο, με υποτονικό το πολιτικό κλίμα και με τα πραγματικά προβλήματα του λαού να επισκιάζονται από τα εκβιαστικά διλήμματα και τις αυταπάτες που θέτουν τα κυρίαρχα κόμματα συνεχίζονται οι προεκλογικές παρεμβάσεις της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Στη πόλη της Καρδίτσας στήθηκαν ταμπλό και έγιναν αφισοκολλήσεις ενώ περιοδείες με υποψήφιους έγιναν σε διάφορα χωριά του Νομού (Αρτεσιανό, Φράγκο, Μαγούλα, Καρδιτσομάγουλα, Κρανιά, Παλαιοκλήσι, Ριζοβούνι κ.α.).
Προεκλογική παρέμβαση με μοίρασμα φυλλαδίων και συζητήσεις έγινε και την Τετάρτη 14/1 στη βδομαδιάτικη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας. Την Πέμπτη 15/1 στο «Χώρο Αριστερά» έγινε σύσκεψη με εργαζόμενους όπου συζητήθηκαν τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, τα επίδικα των εκλογών της 25 Γενάρη καθώς και οι θέσεις της εκλογικής συνεργασίας. Για την Παρασκευή 16/1 έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στα χωριά Αγία Τριάδα, Καλογριανά, Πεδινό, Προάστιο, Μαραθέα κλπ. Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέψεις σε χωριά. Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής 18/1, στο «Χώρο Αριστερά» έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη-συζήτηση με εργαζόμενους και νεολαίους.

Εκδήλωση - συζήτηση των εκπαιδευτικών της Εκλογικής Συνεργασίας στην Αθήνα


Οι εκπαιδευτικοί της Εκλογικής Συνεργασίας των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ 
διοργανώνουν προεκλογική εκδήλωση - συζήτηση την 
Κυριακή 18 Γενάρη, στις 6:00 μ.μ., 
στο βιβλιοπωλείο "Εκτός των Τειχών", 
Γραβιάς 10 - 12 Εξάρχεια.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Δυο μήνες τώρα από τότε που βρέθηκαν ξεριζωμένοι στη χώρα μας και ένα μήνα από την αστυνομική επιχείρηση-''σκούπα'' και τη σύλληψή τους στο Σύνταγμα, το δράμα των προσφύγων από τη Συρία συνεχίζεται. Ο δρόμος της προσφυγιάς γι' αυτούς ήταν αποτέλεσμα της δολοφονικής επέμβασης των ιμπεριαλιστών και της πυροδότησης των πολεμικών συγκρούσεων στη χώρα τους. Η πολιτική που καταστρέφει χώρες και λαούς, η πολιτική που ρημάζει υποδομές, αρπάζει πλουτοπαραγωγικές πηγές και οδηγεί σε μαζικές σφαγές είναι σύμφυτη με τη φύση και τα συμφέροντα του σάπιου ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά

Κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο του συνδυασμού Νεκτάριο Κοκολαντωνάκη θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα χωριά του Αποκόρωνα Πεμόνια, Φρε, Τζιτζιφέ, Νίπος, Βρύσες, αύριο Σάββατο 17 Γενάρη.
Θα μοιραστεί προεκλογικό υλικό και θα επιδιωχθούν συζητήσεις με τους εναπομείναντες κατοίκους των χωριών για τις αιτίες του ρημάγματος της υπαίθρου, και την αποκάλυψη από κάθε άποψη του ρόλου του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού της Ε.Ε. που τώρα κόβει και το δόλωμα των επιδοτήσεων, αφού πρώτα απαξίωσε με τις εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα του μόχθου των αγροτών.
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ πανελλαδικά με την καμπάνια της καλεί την αγροτιά να οργανώσει μαζικούς αγώνες χωρίς κομματικές ταμπέλες και μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης να διεκδικήσει το δίκιο της κόντρα στους υπηρέτες του κεφαλαίου – ιμπεριαλιστών (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα νέα δεκανίκια τους), αλλά και κόντρα στους νέους επίδοξους Σωτήρες του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά δεν αρνούνται πως θα υπηρετήσουν το ίδιο πλαίσιο.
Το δίκιο των ανθρώπων της υπαίθρου είναι να μπορούν να ζουν από το μόχθο τους κόντρα στη φτωχοποίηση και το συνεχές ξεκλήρισμα της αγροτιάς που ερημώνει την ύπαιθρο την ίδια ώρα που η ανεργία πνίγει τις πόλεις.
Χανιά 16-1-2015

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ανταπόκριση από τις παρεμβάσεις τις Εκλογικής Συνεργασίας

Πολυμελές κλιμάκιο της Συνεργασίας παρεμβαίνει με αφίσα και προκήρυξη στην Α’ και Β’ Πειραιά, επιδιώκοντας να φτάσουν οι θέσεις της όσο πιο πλατιά γίνεται στις λαϊκές συνοικίες. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 10/1 από το Κερατσίνι, στους κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης και των Ταμπουριών. Τη Κυριακή 11/1 στο κέντρο του Πειραιά και τη Τρίτη στη Νίκαια. Τη Πέμπτη, αφήνοντας τη περιφέρεια Πειραιά, το κλιμάκιο πραγματοποίησε παρέμβαση στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Ενώ, σήμερα Παρασκευή, πραγματοποίησε παρέμβαση στη Δραπετσώνα.
Το Σαββατοκύριακο, εκτός από τις πρωινές παρεμβάσεις, έχουν προγραμματιστεί δυο συζητήσεις με φίλους και συναγωνιστές, ενώ αντίστοιχη συζήτηση έχει προγραμματιστεί και για την ερχόμενη Τετάρτη. Τέλος παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές, Πέραμα, Καμίνια, Ρέντη καθώς και πρωινές παρεμβάσεις στο σταθμό του Πειραιά και σε λαϊκές.

Προκήρυξη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ για την μειονότητα της Θράκης

Emperyalizmin zincirlerinden
ve kapitalizmin barbarlığından kurtulmak için
tek ümit MÜCADELE
Yüzbinlerce çalışanı,  işsizliğe, sonsuz sömürüye, fakirliğe, yoksulluğa ve göçmenliğe onlar yolladı. Bu yüzbinlerin içinde, işçiler, fakir çiftçiler ve azınlık gençliği, bu yıkıcı politikayı en barbar şekilde hissettiler.
Ve şimdi, seçimlerle, sistemin yerli ve yabancı merkezleri, ülkeyi soyup soğana çevirenler, aynı politikayı devam ettirecek hükümetin arayışı içerisindeler.
ΝΔ ve ΠΑΣΟΚ (bunlarla beraber yeni ve eski burjuva partileri) halktan boyun eğmelerini devam etmesini istiyorlar, aksi taktirde haos ortamının geleceğini iddia ediyorlar. Kendilerinin baskı ve şiddet kullanarak, hak ve özgürlükleri yerle bir ettiklerini, halktan unutması istiyorlar. Seçimlerde hangi parti gelirse gelsin, Avrupa Birliği’nle imzalanan anlaşma ve politikaların uygulanacağını halktan saklıyorlar. Ve bununla beraber, AB ve ABD’deki emperyalist merkezlerin şövenist (savaş yanlısı) politikalarını uygulamak ve onların isteği doğrultusunda yeni yasaları geçirmek için kendilerinin bir alternatifi olmadığını, bu merkezlere inandırmaya çalışıyorlar.

Ανταπόκριση από την Ξάνθη

Μέσα σε ένα υποτονικό κλίμα, με τον κόσμο να οδηγείται στις κάλπες χωρίς πολλές ελπίδες, οι συναγωνιστές της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Ξάνθη, προσπαθούν να διαδώσουν το πολιτικό μήνυμα του συνδυασμού. Έχουν αναρτηθεί αφίσες και πανό μέσα στην πόλη, χαρτόνια και πανό στα μειονοτικά χωριά, διακινείται η προκήρυξη και γίνονται συζητήσεις με κεντρικές παρεμβάσεις στην πλατεία και στην αγορά της πόλης, σε υπηρεσίες (ΙΚΑ, Δημαρχείο, ΔΕΗ κλπ), σε εργοστάσια, σε καφενεία, κυρίως μειονοτικά όπου μοιράζεται δίγλωσση προκήρυξη και σε στέκια νεολαίας, Επίσης οι συναγωνιστές φοιτητές κάνουν συνεχείς παρεμβάσεις στις σχολές του Πολυτεχνείου, στις εστίες και στη λέσχη. Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συζήτηση σε καφενείο τη Γενισέας με τη συμμετοχή πολιτικών φίλων του συνδυασμού από το χωριό, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση.
Παράλληλα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που μας παρέχουν τα τοπικά ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση, ηλεκτρονικό τύπο), παίρνοντας μέρος σε συζητήσεις, κάνοντας δηλώσεις και δίνοντας συνεντεύξεις.

Δήλωση του Στέλιου Καραμήτσου, υποψήφιου του εκλογικού Συνδυασμού ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο νομό Φθιώτιδας


Για να φτάσει κανείς να στηρίξει το ψηφοδέλτιο που θα γράφει «ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ» θα πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα. Να υπερβεί παγιωμένες προκαταλήψεις, εκβιασμούς, πλύση εγκεφάλου, τα σύννεφα της αστικής εξουσίας και τις παγίδες του συστήματος, τη θεωρία της αναποτελεσματικότητας και τις αγκυλώσεις χρόνων, τις σημαίες που σφετερίζονται ο δικέφαλος κοινοβουλευτικός ρεφορμισμός (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), να σπάσει το ναρκοθετημένο τοπίο, να μας βρει και να μας πιστέψει.
Από αυτή την άποψη «η κόκκινη» ψήφος των Μ-Λ δεν είναι ούτε ίδια ούτε ίσης βαρύτητας με τα ελαφρολαϊκά ψέματα, με τα εύκολα ακούσματα, με τις υποσχέσεις και τις συνήθειες χρόνων.
Είναι καθαρό βόλι που στοχεύει ψηλά και μακριά. Εμείς μιλάμε για τον ιμπεριαλισμό, το μακρύ αγώνα, τη λαϊκή περηφάνεια, την ταξική σύγκρουση, την αριστερά και τους κομμουνιστές.
Γι’ αυτό και κάθε κόκκινη ψήφος είναι ένα καρφί στο φέρετρο της υποταγής.

Τοποθέτηση της υποψήφιας βουλευτού της Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γκενίδου Αναστασία για το θέμα της ανεργίας

Ενάντια στην ανεργία και την εξαθλίωση

Με ποσοστά ανεργίας που συνεχώς αυξάνονται και σε μερικές περιοχές φτάνουν και το 30%, ο λαός μας και ιδιαίτερα οι νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης, της ανασφάλιστης και ελαστικής εργασίας, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, του περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της μη καταβολής των δεδουλευμένων από τα αφεντικά, της απλήρωτης εργασίας. Εκατομμύρια οι άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στο δρόμο της ξενιτιάς. Μνημόνια, νόμοι και διατάγματα, όλα στην υπηρεσία της διάλυσης, της αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης, σαν τάξη για τον εαυτό της, όλα για το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων και για μεροκάματα κάτω από το κόστος ζωής, όλα για την ασύδοτη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο εργαζόμενος πρέπει να μετατραπεί σε επαίτη, σε σύγχρονο δούλο που εξαρτάται από τις ορέξεις των αφεντικών, ενώ κανένας δεν νοιάζεται για τους άνεργους παρ όλα τα κροκοδείλια δάκρυα . Αυτός είναι ο κόσμος τους και γι αυτόν ζητάνε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από τον λαό μας να διαλέξει με τι αλυσίδες θα τον δέσουνε. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ.
Το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ δίνουν από κοινού την εκλογική μάχη, με πρόταση Αντίστασης και Αγώνα, πρόταση οργάνωσης και σύγκρουσης. Να αντισταθούμε, να ξανακατακτήσουμε, να ξαναδιεκδικήσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας. Να δημιουργήσουμε τους όρους για να ανατραπεί η βαρβαρότητα της ΕΕ και του ΔΝΤ, να πάρουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας ανήκει, να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Κι αυτό δεν είναι μια προεκλογική κορώνα, είναι μια υπόσχεση στράτευσης κι αγώνα.

Αναστασία (Τασούλα) Γκενίδου, υποψήφια με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για τον αποκλεισμό του συνδυασμού ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ από την διακομματική επιτροπή

Με μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια αποκλείστηκε η εκλογική συνεργασία KKE(μ-λ) και M-Λ KKE από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.
Συγκεκριμένα, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, η διακομματική επιτροπή όρισε συνεδρίαση την Παρασκευή 16/1 για τον καθορισμό της κατανομής του χρόνου και των όρων προβολής των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αποκλείοντας τη συμμετοχή του συνδυασμού μας, που παίρνει μέρος στις εκλογές της 25.1.2015 με ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες.
Ο αποκλεισμός του συνδυασμού μας από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αποτελεί μια επιπλέον αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης, που δείχνει τους άνισους όρους συμμετοχής στις εκλογές.

Θέσπιση της «ανασφάλειας» - δήλωση υποψήφιου βουλευτή της εκλογικής συνεργασίας στο νομό Πέλλας

Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα, που παραπέμπεται για τη μετά τις εκλογές περίοδο και για την όποια κυβέρνηση προκύψει, αφορά το λεγόμενο ασφαλιστικό, και την αναμόρφωσή του. Είναι κάτι που στην ουσία συμφωνούν όλοι οι σημερινοί μνηστήρες της αυριανής κυβέρνησης.
Βέβαια οι βασικές κατευθύνσεις έχουν χαραχτεί και τα ουσιαστικά πλαίσια έχουν προσδιοριστεί. Απομένει η «λεπτομέρεια» μιας τυπικής μορφοποίησης και το τελικό πλασάρισμα του σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων. Ωστόσο αυτό που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός δεν είναι εντυπώσεις αλλά μια φρικτή πραγματικότητα, που σκοπεύουν να τη κάνουν ακόμα φρικτότερη.

ΑΡΤΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

…Ξανά μπροστά σε εκβιασμούς

«Ευρώ ή δραχμή» , «Ευρώπη ή χρεοκοπία».
Πόσο δίλημμα είναι πραγματικά το πρώτο, για τον άνεργο, τον απολυμένο, τον απλήρωτο εργαζόμενο, τον άρρωστο που δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακά του, τον κοσμάκη που στενάζει στους φόρους, τα χαράτσια και τα χρέη;
Πόσο ουτοπικό ακούγεται το δεύτερο δίλημμα, σε μια Ελλάδα «ασφαλής στην ΕΟΚ» κατά τον «εθνάρχη» Καραμανλή και «ισχυρή σε μια ισχυρή Ευρώπη» κατά τον «καθηγητή» Σημίτη, που κατάντησε μια ρημαγμένη χώρα, με χρεοκοπημένο τον λαό της και έτοιμα τα αρπαχτικά της Ε.Ε. να λεηλατήσουν ό,τι έχει απομείνει από τον πλούτο της;

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τρίτη 20 Γενάρη, 7:00 μ.μ.
Αίθουσα Παναρκαδικής Ομοσπονδίας
 
(Τζώρτζ 9 και Στουρνάρη, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος)

Προεκλογική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο Δημαρχείο Υμηττού


Με γοργούς ρυθμούς κινείται η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Υμηττού. Ήδη κολλήθηκαν αφίσες στη Δάφνη, τον Υμηττό και την Ηλιούπολη ενώ έχουν ήδη προετοιμαστεί εξορμήσεις την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο στο μετρό της περιοχής, στους εργασιακούς χώρους, στα καφενεία και τις πλατείες. Το κάλεσμα για την εκδήλωση είναι το παρακάτω.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Προεκλογική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
στο Δημαρχείο Υμηττού,
Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ.
ΟΧΙ στις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, τα ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ και τους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!
Με καμιά κυβέρνηση δεν ξεπερνιέται η κρίση, η κατεύθυνση της αντίστασης είναι η μόνη λύση!

Ανακοίνωση τύπου της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά

Κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο του συνδυασμού Αρχολέων Αρτέμη, θα βρίσκεται την Παρασκευή το πρωί στις 8.30 π.μ. στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας.
Πεποίθηση και θέση της εκλογικής συνεργασίας είναι πως και η επίθεση στο χώρο της υγείας τόσο ως προς το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη, όσο και ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων σ’ όλες τις δομές της υγείας, είναι ζήτημα πάλης και αγώνα. Το χτύπημα και η αναίρεσή τους επί της ουσίας, τα τελευταία χρόνια στο όνομα της κρίσης και του νοικοκυρέματος!! προβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης του λαού για να κατακτήσει ξανά και αυτό το δικαίωμα. Να αντισταθούμε στη διάλυση της δημόσιας υγείας και της δωρεάν περίθαλψης. Η υγεία είναι δικαίωμα για όλο το λαό και η πραγματικότητα μαρτυρά πως πρέπει να πρέπει να το διεκδικήσει ξανά με την πάλη του και κανένας δε θα του το χαρίσει.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου στα Χανιά

Πριν σας παρουσιάσουμε τους υποψηφίους στα Χανιά της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ μ-λ Μ-Λ ΚΚΕ, θεωρούμε απαραίτητη μία σύντομη αναφορά που προσδιορίζει την κομβική διαφορά και αντίθεση μας όχι μόνο με τα αντιδραστικά και σε μεγάλο βαθμό πλέον ανυπόληπτα αστικά κόμματα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Κόμματα που υπηρετώντας τόσες δεκαετίες το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις εντολές των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών, οδήγησαν στην σημερινή δυστυχία και αγανάκτηση τον ελληνικό λαό. Σήμερα τα ίδια αυτά κόμματα και το προσωπικό τους τρομοκρατούν και απαιτούν με αναίδεια ξανά την επανεκλογή τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν ακάθεκτοι και αναβαπτισμένοι την προώθηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Η προεκλογική κίνηση στα Τρίκαλα

Με αμείωτο ρυθμό, από την πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται οι προεκλογικές παρεμβάσεις στην περιοχή των Τρικάλων. Κλιμάκια της εκλογικής συνεργασίας επισκέπτονται καθημερινά περιοχές και χωριά του δήμου Τρικκαίων καθώς και των δήμων Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας. Την προηγούμενη Κυριακή έγινε μαζική παρέμβαση και στην πόλη της Καλαμπάκας. Με όπλο την προκήρυξη αλλά κυρίως την απεύθυνση και τη συζήτηση με τον κόσμο, οι παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται από σημαντική επιτυχία. Μπορεί το κλίμα της πόλωσης και των εκβιασμών να είναι αυτό που φαίνεται να κυριαρχεί, από την άλλη όμως ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που συναντάμε έχει τη διάθεση να συζητήσει, να ακούσει και να βάλει ερωτήματα που δεν αφορούν στενά τις εκλογές αλλά αγγίζουν ευρύτερα ζητήματα τόσο για την επόμενη των εκλογών όσο και γενικότερα. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες σε χωριά της περιοχής και στην πόλη των Τρικάλων.

Εξορμήσεις –παρεμβάσεις στη Β’ Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 12/1/2015 αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών Β' Θεσσαλονίκης Φωτεινής Σαλονικίδου και Σωτήρη Τσόκα επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά του Ωραιοκάστρου, όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και συζήτησαν με τους συντοπίτες τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, τους οποίους και κάλεσαν να στηρίξουν τη γραμμή του αγώνα τόσο στις εκλογές, όσο και ιδιαίτερα μετά από αυτές.

Σύσκεψη – συζήτηση στη Καρδίτσα

Σε μια δύσκολη και απαιτητική προεκλογική περίοδο, με υποτονικό το πολιτικό κλίμα και με τα πραγματικά προβλήματα του λαού να επισκιάζονται από τα εκβιαστικά διλήμματα και τις αυταπάτες που θέτουν τα κυρίαρχα κόμματα, άρχισαν και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Καρδίτσα. Στήθηκαν ταμπλό και έγιναν αφισοκολλήσεις στη πόλη ενώ κλιμάκια με υποψήφιους έκαναν εξορμήσεις στα χωριά Αρτεσιανό, Φράγκο, Μαγούλα, Καρδιτσομάγουλα, Κρανιά, Παλαιοκλήσι, Ριζοβούνι κ.α. Περιοδεία υποψήφιων με μοίρασμα φυλλαδίων και συζητήσεις με τον κόσμο έγινε και την Τετάρτη στη βδομαδιάτικη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας. Παράλληλα διοργανώνονται συσκέψεις-συζητήσεις με φίλους και πολιτικές επιρροές όπου αναλύονται τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, τα επίδικα των εκλογών της 25 Γενάρη καθώς και οι θέσεις της εκλογικής συνεργασίας. Στο διάστημα μέχρι τις εκλογές θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις και οι παρεμβάσεις τόσο στη πόλη όσο και στα χωριά της Καρδίτσας.

σύσκεψη – συζήτηση
μπροστά στις εκλογές της 25 Γενάρη
διοργανώνει η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
την Πέμπτη 15/1, στις 7 μμ
στο «Χώρο Αριστερά»

ΛΑΡΙΣΑ: Παρέμβαση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ


"Τα ρούχα μου παλιώσανε και πέφτουν
σαν χρεοκοπημένες κυβερνήσεις..."
με μοιράσματα στο κέντρο της πόλης αλλά και στα γύρω χώρια παρεμβήκαμε, ξεκαθαρίζοντας στον κόσμο πως όσες κυβερνήσεις και να αλλάξει η χώρα μας τίποτα πραγματικά δεν θα αλλάξει καθώς είναι εξαρτημένη σε ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές, πως δεν πρέπει να απαντά στα ψευτοδιλήμματα που θέτει το σύστημα, πως όσο ο λαός δεν οργανώνεται, δεν αντιστέκεται, δεν παλεύει, τόσο θα αποφασίζουν σε βάρος του.
εάν
Φοβάσαι όλα αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς, και θες όντως η αντιλαϊκή επίθεση να σταματήσει, πάρε θέση και βγες στο
ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ τηλεοπτικό σποτ 2015


Ανταπόκριση από τη Φθιώτιδα

Με περιοδείες σε πόλεις και χωριά της Φθιώτιδας γίνεται η παρέμβαση των δυνάμεων της Εκλογικής Συνεργασίας στο νομό. Την Τρίτη 13/01 έγινε εξόρμηση στην δυτική Φθιώτιδα σε Μακρακώμη Σπερχειάδα, Λειανοκλάδι και στις δυτικές περιοχές της πόλης της Λαμίας (Σταυρός, Καλύβια, Παγκράτι). Την Τετάρτη έγινε περιοδεία σε Αμφίκλεια, Ελάτεια και Τιθορέα ενώ για την Πέμπτη 15/01 θα γίνει εξόρμηση σε Στυλίδα, ΒΙΠΕ Λαμίας, Αγ. Παρασκευή και Νέα Μαγνησία καθώς και σε περιοχές της Λαμίας. Παράλληλα προγραμματίζονται περιοδείες για τις υπόλοιπες περιοχές του νομού έτσι ώστε να φτάσουν οι θέσεις και τα συνθήματα της συνεργασίας όσο γίνεται πιο πλατιά, μέσα στο λίγο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές. Τις επόμενες ημέρες θα στηθεί και ταμπλό με τραπεζάκι στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, για την διακίνηση του προεκλογικού υλικού.

Ανταπόκριση από Χανιά για την εκδήλωση στις 14 -1 -2015

Με αξιόλογη μαζικότητα και σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα που έδωσε κουράγιο και δύναμη στους συμμετέχοντες για τη συνέχιση της εκλογικής μάχης και κυρίως για το μετά των εκλογών, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας των ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά την Τετάρτη 14 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Η επιτυχία της εκδήλωσης και το θετικό κλίμα κατά τη διάρκειά της είχε να κάνει με τους αγωνιστικούς δεσμούς που αποκτά ένα δυναμικό που κινείται με τις απόψεις μας και συσπειρώνεται στη δράση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης. Είχε να κάνει ακόμη με την αποφασιστικότητα που δίνεται καθημερινά και η εκλογική μάχη.
Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομη πολιτική παρέμβαση – παρουσίαση των υποψηφίων από τον σύντροφο Μ. Καπετανάκη. Την κεντρική εισήγηση έκανε ο σύντροφος Ν. Κοκολαντωνάκης, ενώ υπήρξαν παρεμβάσεις και από το ακροατήριο.

Εκδήλωση στα Βόρεια της Αθήνας

 
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
διοργανώνει προεκλογική εκδήλωση-συνεστίαση
την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 9:00 μ.μ. στο Χαλάνδρι
Ψητοπωλείο «Γυροσκόπιο»
Ιωαννίνων 12, Χαλάνδρι

Ανταπόκριση από σύσκεψη στην Κάτω Ηλιούπολη (Θεσσαλονίκη)

Την Τετάρτη 14 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη στη Κάτω Ηλιούπολη με κατοίκους της περιοχής. Οι υποψήφιες της εκλογικής συνεργασίας συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις, την πρόταση αντίστασης και διεκδίκησης, την ανάγκη συγκρότησης του λαού σε δύναμη αγώνα και σύγκρουσης με το σύστημα, ώστε να παλέψει για να γίνει αφέντης στη ζωή και τον τόπο του. Ήταν μια γόνιμη συζήτηση όπου οι συμμετέχοντες έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στη διπλή εξάρτηση της χώρας και τις δυνατότητες μιας «κυβέρνησης της αριστεράς» σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον και τις επιπτώσεις των αυταπατών στο κίνημα.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΟΣ: Με το μήνυμα της «σφιγμένης γροθιάς» στην εκλογική μάχη!

Δραστήρια εξελίσσεται η παρέμβαση της εκλογικής συνεργασίας στο νησί της Σάμου. Ήδη τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο της συνεργασίας περιόδευσε στις Δημόσιες Υπηρεσίες και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ενώ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σύσκεψη φίλων της συνεργασίας στο Μεσαίο Καρλόβασι. Παράλληλα έγιναν εξορμήσεις σε χωριά (Λέκα, Καστανιά, Κουμέικα) ενώ στον Πλάτανο έγινε εξόρμηση και ομιλία υποψηφίων του συνδυασμού σε καφενείο του χωριού.
Την Τετάρτη 14/1 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρουσίαση του ψηφοδελτίου στα Μέσα ενημέρωσης του νησιού (τηλεόραση, ραδιόφωνα, εφημερίδες) σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας στην οποία παρουσιάστηκε από τους ομιλητές η κατεύθυνση πάλης και προοπτικής του λαού που θέτει η συνεργασία και ακολούθησαν απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Εκδήλωση - συζήτηση στην Ηγουμενίτσα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, σας καλεί στην προεκλογική Εκδήλωση-Συζήτηση
Την Παρασκευή 16-1-2015, ώρα 8.00 μ. μ. στο «ΠΑΝΘΕΟΝ»

Όχι στους εκβιασμούς και στις αυταπάτες
Η λύση των προβλημάτων του λαού δεν βρίσκεται στην κάλπη
Η ελπίδα στους αγώνες
για την ανατροπή της πολιτικής της πείνας και της ανεργίας
ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα
μέσα από ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τους πολίτες καλούν ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ σε μαζική πάλη

Κάλεσμα στους πολίτες να ανατρέψουν την αντιλαϊκή, όπως είπαν, πολιτική της πείνας και της ανεργίας και να στηρίξουν δυνάμεις που παλεύουν για το λαό, απευθύνουν εκπρόσωποι και υποψήφιοι της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Λένε «Όχι» στην πολιτική του εγκλωβισμού και της παραπλάνησης και ζητούν την υποστήριξη του κόσμου στις εθνικές εκλογές ώστε να ενισχυθεί η φωνή τους και με στόχο μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.
Παράλληλα, καλούν τους πολίτες στην προεκλογική τους συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6:30 απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, όπου θα παρουσιάσουν τους υποψήφιους βουλευτές σε όλο το νησί.

http://www.crete2day.gr/

Εκδήλωση - συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια


Συγκεντρώσεις στην Ικαρία

Στην Ικαρία η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ θα κάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
-18 Γενάρη 7:00 μ.μ., ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ στο «Καφενείο της Ευανθίας».
-20 Γενάρη 7:00 μ.μ., ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (Γαρέδος καφενείο Καντούνι)
-20 με 24 Γενάρη θα γίνουν περιοδείες στα χωριά της Ικαρίας.

Σύσκεψη στην ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

 Ο υποψήφιος βουλευτής της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ- λ) και Μ- Λ ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγκούτογλου και άλλοι υποψήφιοι θα μιλήσουν σε συγκέντρωση φίλων και συναγωνιστών την Παρασκευή 16 Γενάρη στις 7.00 μμ στο Καφέ του Γ. Σαραμάνδου στο κέντρο της Ευκαρπίας (οδός Πολυτεχνείου), όπου θα αναπτύξουν τις θέσεις του συνδυασμού για την πολιτική συγκυρία και την ανάγκη να ανατραπεί η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, ανεξάρτητα από το διαχειριστή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές .

Η προεκλογική κίνηση στην Αρτα

Η προεκλογική δουλειά του συνδυασμού άρχισε με σύσκεψη μελών και φίλων την Τρίτη 6 Γενάρη. σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΡΟΝΟΣ». Η συζήτηση περιείχε προβληματισμούς για τις δυσκολίες της περιόδου, για τα διλήμματα και τις αυταπάτες που θα τεθούν στο κόσμο προεκλογικά, όπως υπήρξε και εκδήλωση διάθεσης και συμβολής, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, στην εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας.
Αποφασίστηκε πρόγραμμα περιοδειών στα χωριά και στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, όπως και κεντρική προεκλογική εκδήλωση. Μέχρι τώρα έγιναν επισκέψεις στα χωριά Πλησιοί, Καλόβατος, Ράχη, Πολύδροσο, Βίγλα, Κομπότι, Σελλάδες, Περάνθη, Χανόπουλο, Καμπή, Γαβριά, Ψαθοτόπι, Μύτικας, Ανέζα.Πέτα και στην αγορά της πόλης, όπου μοιράστηκε το προεκλογικό υλικό του συνδυασμού. Την Πέμπτη 15 Γενάρη θα γίνουν εξορμήσεις στα χωριά Χαλκιάδες, Καλαμιά και θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας. Την Παρασκευή 16 Γενάρη θα γίνει παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και το Σάββατο 17 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική μας συγκέντρωση στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΚΡΟΝΟΣ».

Οι μαθητές, οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο όνειρο


Η Σαλονικίδου Φωτεινή, φοιτήτρια, υποψήφια με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-ΛΚΚΕ στην Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι στόχος της επίθεσης στο χώρο της εκπαίδευσης είναι η κατάργηση κάθε δικαιώματος στη μόρφωση και η μετακύλιση του κόστους σπουδών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας και καλεί τους νέους να συστρατευτούν με τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα.

Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σύσκεψη στα Γιαννιτσά

Ο υποψήφιος βουλευτής της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Πέλλα Ζαγγανάς Παναγιώτης μίλησε σε συγκέντρωση φίλων και συναγωνιστών την Δευτέρα 12 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα στην Καφετέρια Φιλίππειο στα Γιαννιτσά.
Στη συζήτηση ο υποψήφιος βουλευτής υποστήριξε την ανάγκη του αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και στην καπιταλιστική επίθεση, κόντρα στη γραμμή της «διαπραγμάτευσης» με τον ιμπεριαλισμό, που στην πραγματικότητα είναι γραμμή υποταγής σε αυτόν. Πρόβαλε την ανάγκη συγκρότησης των αγώνων του λαού και της εργατικής τάξης, για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Συγκέντρωση στα Χανιά

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποιεί την Τετάρτη 14 Γενάρη στις 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ, με στόχο να γίνει συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και ο εργαζόμενος λαός και την ανάγκη ανασυγκρότησης των αντιστάσεων του για να διεκδικήσει ξανά τη ζωή του.
Εισηγητικά θα εξηγηθεί γιατί η ελπίδα για το παρόν και το μέλλον του λαού μας είναι στους αγώνες του ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και των πολεμικών και κάθε λογής ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Εκδήλωση στον Υμηττό


ΑΘΗΝΑ (Νότια Προάστια):
Προεκλογική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο Δημαρχείο Υμηττού, Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΜE ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΧΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Σε δήλωση του ο Γεώργιος Ματσούκας, γιατρός- υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης κατήγγειλε την πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας και τόνισε την ανάγκη να διεκδικήσουμε οργανωμένοι όλοι μαζί το δικαίωμα στην περίθαλψη. Να αγωνιστούμε για ίση, πλήρη και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους.

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη 
διοργανώνει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση, 
την Δευτέρα 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ
στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Το Σάββατο 17 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα, η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, πραγματοποιεί την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση στη Κατερίνη, 
στο ξενοδοχείο LIDO.

Ανταπόκριση από τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Την Τρίτη 13 Γενάρη κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Γκενίδου Αναστασία, επισκέφτηκε τα εργοτάξια καθαριότητας, οικοδόμων, κήπων, το Δημαρχείο, τους παιδικούς σταθμούς και την Δημοτική Επιχείρηση του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.
Συζήτησε με τους εργαζόμενους για την πολιτική κατάσταση, τη κοινή πολιτική βάση της εκλογικής συνεργασίας που διαμορφώθηκε στη συνεργασία των δυο οργανώσεων στο κίνημα.
Εστίασε στη πρόταση Αντίστασης και Αγώνα, πρόταση οργάνωσης και σύγκρουσης για την επαναδιεκδίκηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την κατοχύρωση των κατακτήσεων.
Πρόβαλε την ανάγκη της συγκρότησης των εργαζόμενων για να ανακοπεί η επίθεση, να ανατραπεί η βαρβαρότητα της ΕΕ και του ΔΝΤ, για να δημιουργηθούν οι όροι να πάρει ο λαός τον πλούτο που παράγει στα χέρια του και να παλέψει για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Κοζάνη - εκδήλωση

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική της εκδήλωση την
Κυριακή, 6:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Ομιλητής: Βασίλης Σαμαράς

Όποιος γονατισμένος είναι όρθιος να σηκωθεί! Όποιος χαμένος είναι να παλέψει!...
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι οι νικητές του αύριο
Μπ. Μπρεχτ

Εκδήλωση στη Χαλκιδική και παρέμβαση του υποψήφιου βουλευτή της Εκλογικής Συνεργασίας

Στην Ορμύλια Χαλκιδικής, η προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ, θα γίνει την Πέμπτη 22 Γενάρη, στις 6μμ στο ΚΑΠΗ της Ορμύλιας.

Στη παρουσίαση των ψηφοδελτίων στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε και παρέμβηκε ο υποψήφιος βουλευτής με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στη Χαλκιδική Ξάκης Γιώργος.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑΣ 126 ΤΗΛ.2310-278978 & ΕΓΝΑΤΙΑΣ 53β ΤΗΛ. 2310234156
Email:kkeml.mlkke@yahoo.gr  mlekloges2015.blogspot.gr
12/01/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Γενάρη στο ΕΚΘ συνέντευξη τύπου και παρουσίαση των ψηφοδελτίων της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ και Β’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Η εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διαλέξουν και στην κάλπη το δρόμο του αγώνα. Να στηρίξουν και με την ψήφο τους την κατεύθυνση της πάλης για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να στηρίξουν τις δυνάμεις που παλεύουν μέσα στο λαό και στο κίνημα, γιατί τη λύση δεν τη δίνουν οι εκλογές και τα μείγματα διαχείρισης, αλλά η συγκρότηση των αγώνων του λαού και της εργατικής τάξης.

Βοιωτία, περιοδία το Σαββατοκύριακο

Κλιμάκιο με επικεφαλής τους υποψήφιους στη περιφέρεια Βοιωτίας θα περιοδεύσει στη Θήβα και στις γύρω περιοχές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17/18 Γενάρη.
Οι υποψήφιοι θα αναδείξουν την αναγκαιότητα της πάλης του λαού μας σαν τη μοναδική διέξοδο για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας της ανεργίας και για να έρθουν για τη χώρα και το λαό καλύτερες μέρες.
Θα αναδείξουν επίσης ότι όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές και λαϊκές μάζες, δεν μπορούν να βρουν λύσεις έξω από το δικό τους αγώνα, τη μαζική τους δράση και αντίσταση.
Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει, εκεί βρίσκεται η ελπίδα του λαού μας.
Αγώνας, Αντίσταση, Ανατροπή.

Γιατί πρέπει με την ψήφο μας να καταδικάσουμε την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και λαϊκής εξαθλίωσης;

Καταχείμωνο, μέσα στο παγερό κλίμα του Γενάρη, η αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου αποφάσισε να στήσει ένα ψυχρό εκλογικό σκηνικό, με πρωταγωνιστές της θεατρικής πράξης τους τροϊκανούς και την ντόπια πλουτοκρατία, με κεντρικό θέμα την «τήρηση» των απαιτήσεων της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας για ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και με κομπάρσο το δυναστευόμενο, εξαθλιωμένο, άνεργο, πεινασμένο λαό που καλείται ξανά από τους δυνάστες του να δώσει την «εκλογική εντολή» της σφαγής των δικαιωμάτων του και μάλιστα στο όνομα της σωτηρίας του(!).
Αυτό το θέατρο του παραλόγου θα το ζήλευε ακόμη και ο Ιονέσκο, εάν το διακύβευμα δεν ήταν το ψωμί, η δουλειά, η υγεία, η μόρφωση, τα θεμελιακά λαϊκά δικαιώματα που κορνιοτοποιήθηκαν μπροστά στην επέλαση ενός «άλλου χιονιά» από αυτόν που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Κρήτη και ιδιαίτερα την ορεινή. Πρόκειται για τα ιμπεριαλιστικά δεσμά που αποτυπώνονται στα υποδουλωτικά μνημόνια και παίρνουν τη μορφή της «αλυσίδας θανάτου» για τις εργατικές κατακτήσεις και το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρεπή διαβίωση και την κυριαρχία στον τόπο του.

Ηράκλειο

Το Εκλογικό κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο άνοιξε και διακινεί υλικό από χτές Κυριακή.
Παράλληλα κολλήθηκαν αφίσες και αναρτήθηκαν αεροπανό, σε κόμβους της πόλης.
Η παρουσίαση υποψηφίων ψηφοδελτίου, έχει προγραματισθεί για τις14/1 στις 10:30, στον χώρο συνεδριάσεων του δήμου, στην Λότζια.
Για την τρέχουσα εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί επίσης διακίνηση προεκλογικού υλικού στην αγορά, και εξόρμηση κλιμακίου στα χωριά της περιοχής Αρκαλοχωρίου.
Την Πέμπτη 15/1 στις 6:30 στο Πολυκεντρο Νεολαίας, του δήμου Ηρακλείου θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  για συνέντευξη παρουσίαση του ψηφοδελτίου:
Η εκλογική συνεργασία «KKE(μ-λ) Μ-Λ Κ.ΚΕ» καλεί τους εκπροσώπους του τύπου στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥπου θα παραχωρήσει την ΤΕΤΑΡΤΗ (14 ΓΕΝΑΡΗ) και ώρα 11.30 π.μ στη Δημοτική αίθουσα «Α. Παπανδρέου».
Στόχος της συνέντευξης είναι:

ΔΑΦΝΗ – ΥΜΗΤΤΟΣ

Κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας έκανε παρέμβαση την Δευτέρα το πρωί στη λαϊκή αγορά της Γούβας. Μοιράστηκαν προκηρύξεις και έγιναν συζητήσεις με τον κόσμο.

Εξόρμηση στη Χαλκιδική

Εξόρμηση στα χωριά της Χαλκιδικής πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Ξάκη Γεώργιο. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα χωριά Αρναία, Μ. Παναγιά, Γομάτι, Ιερισσός, Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Παλιοχώρι, Αγ. Πρόδρομος. Μοιράστηκε προεκλογικό υλικό, κολλήθηκαν αφίσες και χαρτόνια, έγιναν συζητήσεις με τον κόσμο.
Ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε ανάμεσα στα άλλα:
Τα προβλήματα του περιβάλλοντος σ’ όλη τη χώρα, εδώ και χρόνια οξύνονται δραματικά, σαν αποτέλεσμα των επιταγών του αδίστακτου προσώπου του κεφαλαίου για κερδοφορία και της εξάρτησης της χώρας. Στη Χαλκιδική, στην Κερατέα, στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, στη τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ με την καύση αποβλήτων και τόσες άλλες περιοχές, η καταστροφή γίνεται μη αναστρέψιμη για δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια. Φιλέτα γης ξεπουλιούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προωθούνται και ψηφίζονται ρυθμιστικά νομοσχέδια που αφορούν τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας, βγαίνουν στο σφυρί τα δάση, ο αιγιαλός, οι παραλίες.

Εξόρμηση στο Κιλκίς

Κλιμάκιο μελών της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο της συνεργασίας στο νομό Κιλκίς Νίκο Χατζηνικολάου επισκέφτηκε τα χωριά Ν. Σάντα, Κιλκίς, Μεταλλικό και Πολύκαστρο, σε μια πρώτη προσπάθεια επαφής με τον κόσμο. Μοιράστηκε η εκλογική διακήρυξη, κολλήθηκαν χαρτόνια και αφίσες στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες, ενώ συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν με τους κατοίκους στα καφενεία των χωριών.
Το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ δίνουν από κοινού την εκλογική μάχη, με πρόταση Αντίστασης και Αγώνα, πρόταση οργάνωσης και σύγκρουσης. Να αντισταθούμε, να ξανακατακτήσουμε, να ξαναδιεκδικήσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας. Να δημιουργήσουμε τους όρους για να ανατραπεί η βαρβαρότητα της ΕΕ και του ΔΝΤ, να πάρουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας ανήκει, να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, είναι το πνεύμα των όσων δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής στις συζητήσεις με τον κόσμο.

Προεκλογικές Εξορμήσεις στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο μελών της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποίησαν την Κυριακή 12 Γενάρη εξορμήσεις στη Β’ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Μέλη της εκλογικής συνεργασίας επισκέφτηκαν τα χωριά Λαγκαδά, Καβαλάρι, Αγ. Βασίλειο, Γερακαρού, Λαγκαδίκια, Περιστερώνα.
Άλλη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε Ν. Αγχίαλο, ν. Μεσήμβρια, Πικρολίμνη.
Αντίστοιχη εξόρμηση πραγματοποιήθηκε και στα χωριά Χαλκηδόνα, Κουφάλια.
Μοιράστηκε η εκλογική διακήρυξη και κολλήθηκαν αφίσες και χαρτόνια στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες των χωριών αυτών. Από την πλευρά του κόσμου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την πρόταση της εκλογικής συνεργασίας, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος δεν είναι αδιάφορος γι’ αυτά που του συμβαίνουν και ότι ο ρόλος της αριστεράς είναι ακριβώς αυτός: να βρεθεί στο πλάι του λαού και να του δώσει τα εφόδια για να αντισταθεί και να αγωνιστεί ενάντια στην εξάρτηση, να οργανωθεί και να αναμετρηθεί με το σύστημα μέχρι να γίνει αφέντης στον τόπο του.

Παρεμβάσεις Τρίτης και Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη

Με ενθουσιασμό συνεχίζονται οι προεκλογικές παρεμβάσεις της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, στη Θεσσαλονίκη.
Την Τρίτη 13 Γενάρη, οι υποψήφιοι βουλευτές της Α΄Θεσσαλονίκης, Τασούλα Γκενίδου και Βασίλης Σαμαράς, θα επισκεφτούν και θα συζητήσουν με τους εργάτες των εργοταξίων καθαριότητας, κήπων και οικοδόμων του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:30 κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας θα παρέμβει στη πλατεία Επταλόφου με εκλογικό υλικό για να ενημερώσει τους κατοίκους της γειτονιάς.
Αντίστοιχη παρέμβαση στις 6:30 το απόγευμα με απεύθυνση στους κατοίκους Νεάπολης και Πολίχνης.

Παρεμβάσεις στη Δράμα και συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη

Δράμα: 
Παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με μοίρασμα της προκήρυξης της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ έγινε το Σάββατο 10 Γενάρη.
 
Αλεξανδρούπολη: 
Προεκλογική εκδήλωση, Πέμπτη 15 Γενάρη, 7:00 μ.μ στο καφέ "ART GALLERY"

Διαδικτυακό σποτ της εκλογικής συνεργασίας

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση στη Ξάνθη

Μαζική παρέμβαση έγινε το Σάββατο 10 Γενάρη από κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, με ανάρτηση πανό, μοίρασμα προεκλογικού υλικού και συζητήσεις με κόσμο.
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης των τοπικών ΜΜΕ (ανακοινώσεις, συνεντεύξεις), με μικρή, είναι αλήθεια, μέχρι στιγμής ανταπόκριση.
Το Σάββατο συνεδρίασε η εκλογική επιτροπή, η οποία κατήρτησε το πρόγραμμα παρεμβάσεων της επόμενης εβδομάδας.
Την Κυριακή έγινε η πρώτη οργανωμένη συζήτηση με νεολαίους, όπου αναλύθηκε η πολιτική συγκυρία, η στόχοι που μπαίνουν από την κάθοδο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στις εκλογές και ζητήθηκε η στήριξη των παρεμβάσεων του συνδυασμού.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Από την Κυριακή 11/1 λειτουργεί προεκλογικό κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Την Τετάρτη 14/1 θα γίνει παρουσίαση ψηφοδελτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου (Λότζια) και την Πέμπτη 15/1 στις 6:30 μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου.

Η κρατική χρηματοδότηση είναι μοχλός υποταγής των κομμάτων στις επιλογές του συστήματος και την αρνούμαστε

Ζούμε σε μια περίοδο που οι τράπεζες προχωρούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000. Οι μικροεπιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη. Όταν οι μισθοί και οι συντάξεις κουτσουρεύονται σε επίπεδα επιδομάτων πρόνοιας, αποτελεί σκάνδαλο η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα. Μια χρηματοδότηση που μόνο στις τελευταίες ευρωεκλογές ανήλθε σε 7.000.000 ευρώ.
Η χρηματοδότηση αυτή δεν αφορά μόνο τα χρήματα που λαμβάνουν τα κόμματα λίγο πριν τις εκλογές, αλλά και αυτά που παίρνουν σαν ετήσια επιδότηση με βάση την εκλογική τους δύναμη ή αυτά που παίρνουν μέσω κρατικών διαφημίσεων στα έντυπά τους ή ευνοϊκών δανείων τα οποία ενίοτε ρυθμίζονται από τα ίδια τα αστικά κόμματα ακόμη πιο ευνοϊκά. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η προκλητική ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβρη για «ακατάσχετο» στο 40% των επιδοτήσεων για τα κόμματα, απαλλάσσοντάς τα ουσιαστικά απ’ τα χρέη τους.
Για την «Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ» η οικονομική της ανεξαρτησία από το κράτος και τους μηχανισμούς του αποτελεί ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα.

Παρουσίαση ψηφοδελτίων στη Θεσσαλονίκη

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑΣ 126 ΤΗΛ.2310-278978 & ΕΓΝΑΤΙΑΣ 53β ΤΗΛ. 2310234156
Email: kkeml.mlkke@yahoo.gr                                            mlekloges2015.blogspot.gr


Με κεντρικό σύνθημα «Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης. Η ελπίδα στους αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα» πανελλαδικά, η εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ παρεμβαίνει και στην Α΄ και Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Κατεβαίνει στις εκλογές και ζητά την υποστήριξη του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών ανθρώπων, μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ώστε να προβληθεί η ανάγκη να ανατραπεί η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, ανεξάρτητα από τον διαχειριστή που θα προκύψει. Να απαλλαγεί ο λαός και η χώρα από κάθε ξένο και ντόπιο δυνάστη. Να αντισταθεί ο λαός στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών που εξελίσσονται στην περιοχή μας και ευρύτερα. Να διεκδικήσει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, όρους εργασίας σύμφωνα με τις πραγματικές λαϊκές και εργατικές ανάγκες. Να απαιτήσει δημοκρατικά δικαιώματα, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Προεκλογικές Εξορμήσεις στην Δάφνη και στην Ηλιούπολη

Κλιμάκιο μελών της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ έκαναν σήμερα Σάββατο παρέμβαση στη Λαϊκή Αγορά της Ηλιούπολης. Μοιράστηκε προεκλογικό υλικό και έγιναν συζητήσεις με τον κόσμο.

Αντίστοιχη παρέμβαση από 12 μελή ομάδα των δυο οργανώσεων έγινε σήμερα Σάββατο και στο Μετρό της Δάφνης. Μοιράστηκε η εκλογική διακήρυξη και κολλήθηκαν αφίσες και χαρτόνια στην Πλατεία Καλογήρων.

Θεσπρωτία. Κοινή κάθοδος

Κοινή κάθοδος στις Βουλευτικές εκλογές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες


Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή.
Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια ρωτάς ποιοι σ’ έχουν βάλει στο κλουβί.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί.
Μην ονειρεύεσαι πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή μα βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς.
Με παλιά ή νέα κυβερνητική διαχείριση η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχισθεί
Να ενισχύσουμε το δρόμο των αγώνων!
Να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος