Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Τοποθέτηση της υποψήφιας βουλευτού της Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γκενίδου Αναστασία για το θέμα της ανεργίας

Ενάντια στην ανεργία και την εξαθλίωση

Με ποσοστά ανεργίας που συνεχώς αυξάνονται και σε μερικές περιοχές φτάνουν και το 30%, ο λαός μας και ιδιαίτερα οι νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης, της ανασφάλιστης και ελαστικής εργασίας, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, του περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της μη καταβολής των δεδουλευμένων από τα αφεντικά, της απλήρωτης εργασίας. Εκατομμύρια οι άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στο δρόμο της ξενιτιάς. Μνημόνια, νόμοι και διατάγματα, όλα στην υπηρεσία της διάλυσης, της αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης, σαν τάξη για τον εαυτό της, όλα για το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων και για μεροκάματα κάτω από το κόστος ζωής, όλα για την ασύδοτη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο εργαζόμενος πρέπει να μετατραπεί σε επαίτη, σε σύγχρονο δούλο που εξαρτάται από τις ορέξεις των αφεντικών, ενώ κανένας δεν νοιάζεται για τους άνεργους παρ όλα τα κροκοδείλια δάκρυα . Αυτός είναι ο κόσμος τους και γι αυτόν ζητάνε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου από τον λαό μας να διαλέξει με τι αλυσίδες θα τον δέσουνε. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ.
Το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ δίνουν από κοινού την εκλογική μάχη, με πρόταση Αντίστασης και Αγώνα, πρόταση οργάνωσης και σύγκρουσης. Να αντισταθούμε, να ξανακατακτήσουμε, να ξαναδιεκδικήσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας. Να δημιουργήσουμε τους όρους για να ανατραπεί η βαρβαρότητα της ΕΕ και του ΔΝΤ, να πάρουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας ανήκει, να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Κι αυτό δεν είναι μια προεκλογική κορώνα, είναι μια υπόσχεση στράτευσης κι αγώνα.

Αναστασία (Τασούλα) Γκενίδου, υποψήφια με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης