Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Οι μαθητές, οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο όνειρο


Η Σαλονικίδου Φωτεινή, φοιτήτρια, υποψήφια με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-ΛΚΚΕ στην Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι στόχος της επίθεσης στο χώρο της εκπαίδευσης είναι η κατάργηση κάθε δικαιώματος στη μόρφωση και η μετακύλιση του κόστους σπουδών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας και καλεί τους νέους να συστρατευτούν με τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα.

Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

Οι μαθητές, οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο όνειρο

Με στόχο την κατάργηση κάθε δικαιώματος στη μόρφωση, με συνεχείς ταξικούς φραγμούς, με τη μετακύλιση του κόστους σπουδών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, χωρίς βιβλία, συγγράμματα και διδακτικό προσωπικό, συνεχίζει την επίθεση και στο χώρο της εκπαίδευσης το πολιτικό προσωπικό των Τροϊκανών.
Ο μαθητής, ο φοιτητής και τα δικαιώματά τους στο απόσπασμα. Εξετάσεις, εξετάσεις, εξετάσεις, εντατικοποίηση και …σκυμμένα κεφάλια. Η μαθητιώσα νεολαία αλέθεται στις μυλόπετρες μεταξύ σχολείου- φροντιστηρίου… Κι όποιος καταφέρει να σπουδάσει παίρνει ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ γίνονται δούλοι στις επιχειρήσεις για εννέα μήνες, χωρίς καμιά επιβάρυνση των αφεντικών. Το νέο πρότυπο για τους μαθητές και φοιτητές δεν περιλαμβάνει κανένα δικαίωμα. Η νεολαία θα πρέπει να υποταχθεί στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού, ιμπεριαλιστικού συστήματος, στην τρομοκρατία των ΜΑΤ και τις δικαστικές διώξεις, όταν δεν αποδέχεται τα πρότυπα της αντίδρασης.
Όμως οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν όνειρα. Έχουν τα δικά τους πρότυπα που τα σφυρηλάτησαν με το αίμα και τους αγώνες τους στην ΕΠΟΝ, στο Πολυτεχνείο και σ’ όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία». Αυτός είναι ο δικός τους δρόμος. Αυτό είναι το δικό τους γήπεδο. Μ’ αυτά τα υλικά θα οικοδομήσουν το αύριο.
Μ’ αυτό τον προσανατολισμό η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ καλεί όλους τους νέους να συστρατευθούν με τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα για μια ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Σαλονικίδου Φωτεινή, φοιτήτρια, υποψήφια με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-ΛΚΚΕ στην Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης