Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Δυο μήνες τώρα από τότε που βρέθηκαν ξεριζωμένοι στη χώρα μας και ένα μήνα από την αστυνομική επιχείρηση-''σκούπα'' και τη σύλληψή τους στο Σύνταγμα, το δράμα των προσφύγων από τη Συρία συνεχίζεται. Ο δρόμος της προσφυγιάς γι' αυτούς ήταν αποτέλεσμα της δολοφονικής επέμβασης των ιμπεριαλιστών και της πυροδότησης των πολεμικών συγκρούσεων στη χώρα τους. Η πολιτική που καταστρέφει χώρες και λαούς, η πολιτική που ρημάζει υποδομές, αρπάζει πλουτοπαραγωγικές πηγές και οδηγεί σε μαζικές σφαγές είναι σύμφυτη με τη φύση και τα συμφέροντα του σάπιου ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος.

Ο παροξυσμός των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και την αναπαραγωγή του συστήματος σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης του, ο στόχος των Αμερικανών φονιάδων για την παγκόσμια κυριαρχία παράγουν τέτοιου είδους οδυνηρά αποτελέσματα για τους λαούς. Ο Συριακός λαός όπως και δεκάδες άλλοι λαοί βιώνουν το πόσο αδίστακτοι και κυνικοί είναι οι παγκόσμιοι τρομοκράτες, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. Η προσφυγιά ήρθε σαν λύση ανάγκης.
Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσαν ότι η “πολιτισμένη” δύση έχει να τους προσφέρει επί πλέον βάσανα στη πορεία για μια καλύτερη ζωή. Η κυβέρνηση Σαμαρά μετά από λίγες εβδομάδες εμπαιγμού έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο “αποσύροντάς” τους νύχτα απ΄ το Σύνταγμα για να μη “χαλάσει την εικόνα της χώρας” και να ανέβει ο τζίρος της εορταστικής αγοράς, νομίζοντας έτσι ότι το θέμα θα ξεχαστεί. Μάταια όμως. Ο αγώνας για ζωή είναι ισχυρότερος και οι εκατοντάδες ξεριζωμένοι Σύριοι πρόσφυγες δεν μπορούν να μπουν κάτω απ' το χαλί.
Το αίτημά τους – πέρα για πέρα δίκαιο – να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραμένει και ζητά ικανοποίηση. Ακόμη και μέσα σε προεκλογική περίοδο η συμπαράσταση και αλληλεγγύη του λαού μας πρέπει να εκφραστεί μαζικά. Πόσο μάλλον που οι ίδιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και για τον δικό μας λαό στη φλεγόμενη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το διεθνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό καθήκον επιβάλλει την έμπρακτη στάση μας για τη δικαίωση του αγώνα τους.

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ “ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ” ΕΓΓΡΑΦΑ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

17.1.2015