Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ανταπόκριση από την Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική καμπάνια σε γειτονιές της Α΄Αθήνας και στο κέντρο της πόλης.
Η εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ έκανε αισθητή την παρουσία της σε σταθμούς ηλεκτρικού και μετρό (Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Θησείο, Πετράλωνα, ΦΙΞ, Ομόνοια, Αττική, Αγ. Νικόλαος, Κ. Πατήσια, Αγ. Ελευθέριος, Ανω Πατήσια).
Παρεμβάσεις έγιναν στην κεντρική αγορά, σε Εξάρχεια και Γαλάτσι.
Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε πολλά νοσοκομεία από κλιμάκια του συνδυασμού (Ευαγγελισμός, ΕΛΠΙΣ, Αγ. Σάββας, Γ.Κ.Αθηνών, Ιπποκράτειο, Ανδ. Συγγρός, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμ. Φλέμιγκ, Αγ. Όλγα, Θριάσειο, ΕΚΑΒ).
Καθημερινή ήταν η παρουσία στο εκλογικό περίπτερο που λειτούργησε με επιτυχία στο χώρο των Προπυλαίων.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αρκετές συσκέψεις και συζητήσεις με φίλους και συναγωνιστές στις γειτονιές.
Αύριο, ημέρα της ψηφοφορίας, το περίπτερο θα είναι ανοιχτό από της 10:00 π.μ. έως της 2:00 μ.μ. με υλικά της εκλογικής συνεργασίας και ψηφοδέλτια του λεκανοπεδίου.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Κατερίνη: Άρνηση συμμετοχής σε εκπομπή με καλεσμένο υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

2 Ιανουαρίου 2015

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΔΙΟΝ CHANNEL» της Κατερίνης στην οποία ήταν καλεσμένος κι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής.
Όπως δήλωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό Πιερίας Μανίκας Γιάννης και Καρβαγιώτης Δημήτρης:

Kαρδίτσα: Κόντρα στα εκβιαστικά διλήμματα και τις αυταπάτες! Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες!

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι προεκλογικές παρεμβάσεις της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ. Μέχρι σήμερα κλιμάκια με υποψήφιους επισκέφτηκαν τα χωριά Ματαράγκα, Καλογριανά, Παλαμά, Ρούσσο, Αρτεσιανό, Φράγκο, Αγία Τριάδα, Μαγούλα, Καρδιτσομάγουλα, Σέκλιζα, Κρανιά, Προάστιο, Παλιοκκλήσι, Ριζοβούνι, Πύργο Κιερίου, Μητρόπολη, Σοφάδες κ.α. όπου διακινήθηκε το προεκλογικό υλικό (αφίσα, προκήρυξη) και έγιναν ομιλίες σε καφενεία ή συζητήσεις με τους κατοίκους. Παράλληλα και μέσα στη Καρδίτσα διακινείται το προεκλογικό υλικό, στήθηκαν ταμπλό και έγιναν παρεμβάσεις με μοίρασμα προκήρυξης στη κεντρική πλατεία, στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης, σε καφενεία, γειτονιές και στέκια εργαζόμενων. Τέλος πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις με εργαζόμενους όπου συζητήθηκαν τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, τα επίδικα των εκλογών της 25 Γενάρη καθώς και οι θέσεις της εκλογικής συνεργασίας.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σάμος: Μαχητικό πολιτικό μήνυμα αγώνα!

Με περιοδείες, αφισοκόλληση, μοίρασμα προκηρύξεων και συζητήσεις αλλά και με το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας στο χέρι, συνεχίζεται η προεκλογική παρέμβαση στη Σάμο. Κόντρα στους εκβιασμούς των κυρίαρχων συστημικών δυνάμεων, αλλά και ενάντια στην απελπισία της “τελευταίας ελπίδας” που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ οι δυνάμεις της συνεργασίας δίνουν αποφασιστικά την πολιτική-εκλογική μάχη.Τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι περιοδείες και συζητήσεις, στο Πανεπιστήμιο, στο Καρλόβασι και στα γύρω χωριά Λέκα, Κοντακέικα και στο Μαραθόκαμπο, όπου έγινε συζήτηση σε καφενείο του χωριού με φίλους της συνεργασίας. Αρκετές είναι επίσης οι συνεντεύξεις και παρεμβάσεις των υποψηφίων και εκπροσώπων του συνδυασμού στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα της Σάμου.
Το χαρτόνι της εκλογικής συνεργασίας και το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές-δυνάστες της χώρας και στο κεφάλαιο είναι απλωμένο σε όλο το νησί, και είναι βέβαιο πως μαζί και δίπλα με την ανταπόκριση ενός κόσμου στο πολιτικό κάλεσμα αγώνα που απευθύνουμε θα είναι το πιο επίκαιρο και χρήσιμο για το λαό ζήτημα στις 26 του Γενάρη!

Ο λαός έχει τη δύναμη, βαδίζοντας στο δρόμο του αγώνα, ερχόμενος σε ρήξη με το κεφαλαίο και τον ιμπεριαλισμό, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Δήλωση του Γιώργου Αναστασόπουλου, υποψήφιου στο ν. Καστοριάς με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Ζούμε μια πολύ ιδιόμορφη προεκλογική περίοδο για διάφορους λόγους. Από τη μία η κρισιμότητα της κατάστασης, με την εξαθλίωση του λαού της χώρας να βάζει θέμα επιβίωση για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, η νεολαία να ζει χωρίς ελπίδα για το μέλλον και να βλέπει τη φυγή στο εξωτερικό σαν τη μοναδική της διέξοδο, και από την άλλη το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης να είναι στα όρια της γελοιότητας.

Ανακοίνωση της εκλογικής συνεργασίας στη Φθιώτιδα για τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»


Ανακοίνωση για τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ)& Μ-Λ (ΚΚΕ) στη Φθιώτιδα χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στην Λοκρίδα, που διανύει ήδη την δεύτερη μέρα του, οι οποίοι συσπειρωμένοι στο κλαδικό σωματείο τους διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων μηνών και την επαναπρόσληψη πρωτοπόρων εργαζομένων (όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του σωματείου), τους οποίους απέλυσε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα.
Ο δρόμος του ταξικού αγώνα που επέλεξαν οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, απομονώνοντας τις σειρήνες του συμβιβασμού και τους κήρυκες των εύκολων εκλογικών λύσεων, που τελικά αποδεικνύονται αυταπάτες.
Στον αγώνα αυτό οι απεργοί πρέπει να βρουν αλληλέγγυους και συμπαραστάτες όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του νομού, γιατί η νίκη τους θα είναι και δική τους νίκη.

22 Ιανουαρίου 2015

Η μηχανική… της συνθηκολόγησης και το πνεύμα της αντίστασης

Άρθρο του Δημήτρη Παυλίδη,
υποψήφιου της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
στην εκλογική περιφέρεια Σερρών,
που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.


Οσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών τόσο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί σε ρεαλισμό, κουρεύει προσδοκίες και προαναγγέλλει πολύμορφες προσαρμογές. Δεν είναι κυρίως η εκλογική τακτική για να προσελκυστούν οι φοβισμένοι ενδιάμεσοι και αναποφάσιστοι που υπαγορεύει αυτή τη στάση. Είναι η ανάγκη να δοθούν οι τελικές διαπιστεύσεις στα κέντρα εξουσίας μέσα και έξω από τη χώρα. Είναι το τέλος και μαζί η αφετηρία μιας εξέλιξης για την οποία, σε πείσμα του ρεύματος τεχνητής ευφορίας, οφείλουμε όχι μόνο να προειδοποιήσουμε τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές της Αριστεράς αλλά και να προετοιμαζόμαστε για δύσκολες μάχες σε ένα τοπίο αντιφατικό και επικίνδυνο.

Δήλωση διακήρυξη των υποψηφίων της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά

Ο απολογισμός της εκλογικής μάχης που δώσαμε με αυταπάρνηση οι υποψήφιοι, τα μέλη και οι φίλοι του συνδυασμού μας, είναι ήδη θετικός. Με δεδομένη πλέον και την οδυνηρή εμπειρία του λαού μας καταδείξαμε τους υπεύθυνους για τα βάσανά του. Τους ντόπιους και ξένους δυνάστες και εκμεταλλευτές του, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί. Αντί για χρυσά κουτάλια που του υποσχέθηκαν, ο κόσμος της δουλειάς οδηγήθηκε στη φτώχεια και την ανεργία από την Ε.Ε. και γνωρίζει πλέον ότι η Ε.Ε. ήταν, είναι και θα είναι του κεφαλαίου και όχι των λαών. Η σαρωτική για τα λαϊκά δικαιώματα δράση της τρόικα και η δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ με τη χρήση της βάσης της Σούδας, καταδείχνουν σαφώς στο λαό μας πως οι ιμπεριαλιστές είναι φονιάδες και ληστές των λαών.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Οι ομιλίες στη συγκέντρωση της Αθήνας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ
ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΓΕΝΑΡΗ 2015
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2015


Η εισαγωγή, του Κώστα Μπεκιάρη

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες
Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση της Εκλογικής Συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ στην Αθήνα.
Βρισκόμαστε λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις κάλπες και οι εκβιασμοί, τα ψεύτικα διλήμματα και η καλλιέργεια αυταπατών κορυφώνονται. τόσο από τις δυνάμεις του συστήματος όσο και από τις δυνάμεις της επίδοξης «κυβερνώσας Αριστεράς».

Κάλεσμα εκπαιδευτικών για συζήτηση στη Θεσσαλονίκη

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Γενάρη στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 19 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της συνεργασίας στην Θεσσαλονίκη, στο ΕΚΘ. Όπως τόνισαν οι ομιλητές η μάχη που δίνει η εκλογική συνεργασία αφορά το αύριο και την αναγκαιότητα η επόμενη μέρα να βρει όσο πιο ισχυρό το ρεύμα της αντίστασης και των αγώνων.

Περιοδεία στα σχολεία του Πειραιά

Οι εκπαιδευτικοί της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ έκαναν περιοδεία αυτές τις ημέρες σε σχολεία του Πειραιά.
Η καθημερινή συνδικαλιστική παρουσία που έχει κατοχυρωθεί έδωσε την ευκαιρία να ανοίξουν πλούσιες συζητήσεις που αφορούν το σύνολο των πολιτικών και ιδεολογικών απόψεων της συνεργασίας.

ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ: Η ΕΕ είναι μια μήτρα κακού. Το πρόβλημα είναι ο Ελληνικός καπιταλισμός, η εξάρτησή μας από ΕΕ και ΗΠΑ, οι ντόπιοι λακέδες τους και η απουσία μαζικού λαϊκού, εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Συνέντευξη στον Νίκο Αντωνάκο

Παρουσιάζουμε σήμερα συνέντευξη με την Αγγελική Φατούρου και το Γιάννη Βάρλα, μέλη της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ.

Πως βλέπετε το προεκλογικό σκηνικό;
Αγγελική Φατούρου: Ο λαός εκβιάζεται και βομβαρδίζεται καθημερινά απ’ τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) με τρομοκρατικά σενάρια για ένα υποτιθέμενο «χάος» και για «χρεοκοπία». Δηλαδή, αυτοί που διαχειρίστηκαν την επίθεση εναντίον του, που με τη βία και την τρομοκρατία, ισοπέδωσαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών που έχουν κερδηθεί με αίμα, τώρα απαιτούν ξανά απ’ αυτόν να αποδεχθεί τη συνέχιση και το βάθεμα αυτής της πολιτικής -της πολιτικής της εξάρτησης, της λιτότητας, της ανεργίας και της καταστολής- στο όνομα μιας ψεύτικης «σταθερότητας» και «διεξόδου». Βέβαια, του κρύβουν πως όποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές, θα κληθεί απ’ τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ και της ΕΕ να τηρήσει τα «συμφωνηθέντα» και να προχωρήσει στην επιβολή ενός ακόμα «μνημονίου» και νέων αντιλαϊκών μέτρων. Κι αν είναι αυτή η στάση τους απέναντι στο λαό, την ίδια στιγμή προσπαθούν να πείσουν τους ιμπεριαλιστές πως εξακολουθούν να αποτελούν «εγγύηση» τόσο για την επιβολή των νέων μέτρων, όσο και για την υποταγή κι εξυπηρέτηση των φιλοπόλεμων σχεδίων τους.

Ανακοίνωση για τις απολύσεις στην CHIPITA

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, καταγγέλλει τις νέες απολύσεις 7 εργατών στις οποίες προχώρησε η CHIPITA στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για την διατήρηση της κερδοφορίας της και για την τρομοκράτηση και πειθάρχηση των υπόλοιπων εργαζομένων της.
Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια αυτών στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, η οποία παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τα εργατολαϊκά στρώματα, διατηρεί αμείωτη την κερδοφορία της και επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ παρουσίασε θέσεις και υποψηφίους στην Ημαθία (βίντεο)

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ παρουσίασε το πρόγραμμα, τις θέσεις και τους υποψηφίους της στην Ημαθία, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πατάρι του καφέ Beluga στη Βέροια.
Ομιλητές ήταν από το Μ-Λ ΚΚΕ ο γνωστός ερευνητής-αναλυτής σε θέματα Παιδείας, Χρήστος Κάτσικας, ο Δημήτρης Μάνος από το ΚΚΕ (μ-λ) και η Μαίρη Μωραιτοπούλου, υποψήφια του κόμματος στην Ημαθία. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Μελιόπουλος.
Ο Χρήστος Κάτσικας μιλώντας ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της εποχής σε επίπεδο συστήματος και πολιτικών συσχετισμών, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σαν "δεκανίκια του συστήματος" και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθυγραμμίζεται στη δική τους κατεύθυνση.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Παρεμβάσεις στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 15 Γενάρη κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, με τους υποψήφιους βουλευτές Γιώργο Ματσούκα και Γκενίδου Τασούλα, επισκέφθηκαν τα εργοτάξια καθαριότητας και οικοδόμων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και την Τεχνική Υπηρεσία. Παρουσίασαν τις θέσεις της εκλογικής συνεργασίας και μοίρασαν προπαγανδιστικό υλικό.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στη πλατεία Ευόσμου έγινε παρέμβαση στη πλατεία Ευόσμου με προεκλογικό υλικό(χαρτόνια, αφίσες, προκηρύξεις) για ενημέρωση των κατοίκων του Ευόσμου.
Παρασκευή 16 Γενάρη κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας με την υποψήφια βουλευτή Γκενίδου Τασούλα επισκέφτηκε το εργοτάξιο καθαριότητας της Ευκαρπίας και συζήτησε με τους εργαζόμενους τις θέσεις της εκλογικής συνεργασίας. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις υπόλοιπες υπηρεσίες (ΚΑΠΗ, Παιδικός Σταθμός) και ενημέρωσε τους εργαζόμενους.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Σύντομη τοποθέτηση του Παντελή Καρβαγιώτη, υποψήφιου βουλευτή της εκλογικής συνεργασίας
ΚΚΕ (μ- λ) και Μ- Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Οι εκλογές της 25ης Γενάρη γίνονται μέσα σε ένα καθεστώς κοινωνικής κόλασης για το λαό μας. Η δικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λεηλάτησε τον κόσμο της εργασίας, πούλησε το δημόσιο πλούτο, εξόρισε τα παιδιά μας, θυσίασε κατακτήσεις και δικαιώματα. Ποτέ τόσο λίγοι δεν εκμεταλλεύτηκαν βάρβαρα τόσους πολλούς. Η θηλιά της Ε.Ε, ΔΝΤ, Τρόικας, συγκυβέρνησης πνίγει κάθε ικμάδα ζωντάνιας στη χώρα μας. Τώρα η συγκυβέρνηση κραδαίνει το κνούτο του φόβου απέναντι σε αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Συζήτηση για το πανεπιστήμιο στην ΕΤ3

Παιδεία σε κρίση εκπομπή 7η 19-01-2015 7:30 Πάνελ: ΚΚΕ (Φρίξος Προύσγος), ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Γιώργος Κουβακάς), ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ (Σαλονικίδου Φωτεινή), ΕΕΚ (Τζαχρήστας Βάιος)

Συζήτηση στην ΕΤ3

H ΕΡΤ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 19/01/2015 18.00
Πανελ: ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Σπύρος Μαρκέτος), ΚΚΕ μ-λ & Μ-Λ ΚΚΕ (Δημήτρης Παυλίδης), ΟΚΔΕ (Άγγελος Φουρνοτζής)


Παρεμβάσεις στα Δυτικά της Αθήνας: Πετρούπολη-Ίλιον -Καματερό

Πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας πραγματοποιήθηκε της προηγούμενες μέρες. Με πλατιές προπαγανδιστικές παρεμβάσεις αλλά και συσκέψεις –συζητήσεις με φίλους και προοδευτικούς ανθρώπους. Μέσα στο λίγο χρόνο που έχουμε και με την πόλωση και την τρομοκρατία που καλλιεργείται από τα αστικά ΜΜΕ προσπαθούμε να αναδείξουμε την ανάγκη στήριξης της κατεύθυνσης των αγώνων κόντρα στον αφοπλισμό του λάου και τις αυταπάτες που καλλιεργούνται από την πλευρά της «συστημικής» Αριστεράς.
Την Παρασκευή Μαζική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην Πετρούπολη.
Το Σάββατο έγιναν μαζικές προπαγανδιστικές παρεμβάσεις στο Ίλιον και το Καματερό.

Καματερό 19/01/15

Προεκλογική Εκδήλωση Γιάννενα την Τετάρτη

Εκλ. Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2015

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη: «Πόρτα» στην ΝΕΡΙΤ

Κατηγορηματική ήταν η άρνηση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ να δεχθούν συνεργείο της ΝΕΡΙΤ να καλύψει την προεκλογική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, πρόβλεψη που περιέχεται στην προχθεσινή απόφαση της διακομματικής επιτροπής. Στα πλαίσια κεντρικής απόφασης και σε συνέχεια της σταθερής αλληλεγγύης στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η εκλογική συνεργασία αρνήθηκε την κάλυψη και την χρησιμοποίηση της υλικοτεχνικής υποδομής της λεγόμενης κρατικής τηλεόρασης , παραμάγαζου της κυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου που στήθηκε πάνω στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά με ίδια μέσα και αυτό το υλικό θα διανεμηθεί στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

ΣΑΜΟΣ - Προεκλογική δραστηριότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/1 η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της συνεργασίας στο Καρλόβασι της Σάμου. Οι εισηγητές Γιάννης Κελεσίδης (ένας από τους υποψήφιους στο νομό) και Νίκος Παπαβασιλείου αναφέρθηκαν στη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα και στην περιοχή,στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης και στα ζητήμτα που προκύπτουν από αυτές για την υπόθεση της Αριστεράς και του κινήματος. Στη ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε κυριάρχησαν τα ζητήματα που αφορούν στους όρους της συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων, στην αναγκαιότητα της κοινής δράσης για την ανατροπή της επίθεσης του συστήματος, αλλά και το ζήτημα της επαναστατικής προοπτικής.
Τη Δευτέρα 19/1, έγινε περιοδεία κλιμακίου της εκλογικής συνεργασίας σε χώρους δουλειάς (σχολεία, Κτηματική Υπηρεσία, ΔΕΗ κλπ) στο Βαθύ ενώ συνεχίζονται οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις των υποψηφίων και εκπροσώπων της συνεργασίας στα Μέσα του νησιού.

Συνέντευξη τύπου για τα γεγονότα του Σαββάτου στη Ξάνθη

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ο εκπρόσωπος της εκλογικής συνεργασίας Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε. Γιώργος Καμπάς και ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος, σε συνέχεια των γεγονότων του περασμένου Σαββάτου, για τα οποία εκδόθηκαν ανακοινώσεις-καταγγελίες από τις δύο παρατάξεις.
Παρακολουθήστε όσα κατέθεσαν οι Γιώργος Καμπάς και Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος:
http://www.indexanthi.gr/

Εκδήλωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας. (16-1-2015)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή 16-1 με συμμετοχή πολλών φίλων αριστερών και δημοκρατών. Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή τοπικού προεκλογικού spot, το οποίο προβάλλεται και στα τοπικά διαδικτυακά μέσα και συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των ομιλητών-του Ματσούκα Γιώργου και του Χόβολου Θεόδωρου, υποψήφιου στο νομό (μαζί με τους Νείλα Γιώργο και Μούκα Βασίλειο)-και παρεμβάσεις συναγωνιστών.
Η εκλογική συνεργασία συνεχίζει τις καθημερινές της εξορμήσεις τόσο σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτες, όσο και στα χωριά του νομού, οι οποίες στηρίζονται και με την παρουσία και βοήθεια συναγωνιστών νεολαίων.
Μέσα από τις συζητήσεις της και τη δραστηριότητά της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνει τη θετική ανταπόκριση του κόσμου, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό για τη συνέχεια...

Εξόρμηση στα Χανιά

Κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Χρήστο Νταμαδάκη θα κάνει εξόρμηση στο κέντρο τη Τρίτη στις 6.00μ.μ με μαζικό μοίρασμα της εκλογικής διακήρυξης του συνδυασμού.
Στη διακήρυξη αναλύονται συνοπτικά τα κεντρικά συνθήματα του συνδυασμού που ξεσκεπάζουν τις εκλογικές αυταπάτες και τις «εύκολες λύσεις» των κάθε λογής «σωτήρων» και τονίζουν πως η ελπίδα βρίσκεται στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΔΝΤ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που διαλύει τη ζωή των ανθρώπων της δουλειάς.

Εξόρμηση - παρέμβαση στην Πελοπόνησσο

Με ενθουσιασμό το κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ, πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, περιοδία και παρέμβαση σε περιοχές της ανατολικής Πελοπονήσσου. Συγκεκριμένα οι σύντροφοι και εκπρόσωποι της εκλογικής συνεργασίας περιόδευσαν στην Τρίπολη, το Άργος και το Ναύπλιο.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στην Τρίπολη όπου πραγματοποίησαν αφισοκόληση ενώ ταυτόχρονα παρενέβησαν στην πόλη μοιράζοντας πλατιά τη διακήρυξη της εκλογικής συνεργασίας στην πλατεία Αγ. Βασιλείου.
Στους ίδιους τόνους και με τον ίδιο τρόπο η παρέμβαση συνεχίστηκε στο κέντρο του Άργους για να ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες στην πόλη Ναυπλίου.
Στόχος της περιοδείας ήταν να φτάσει όσο πιο πλατιά και μακριά, μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, η φωνή της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ. Να διαθοθεί το κεντρικό μήνυμά της Αντίστασης και του Αγώνα ενάντια στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ

Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις της εκλογικής συνεργασίας το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Γενάρη στην Βοιωτία.
Το Σάββατο 17 Γενάρη έγινε περιοδεία στην Λιβαδειά με το χαρτόνι, την αφίσα, μοίρασμα της προκήρυξης στην Λαϊκή αγορά και το κέντρο της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στον Ορχομενό και την Αλίαρτο.
Την Κυριακή 18 Γενάρη έγινε παρέμβαση στο κέντρο και τις συνοικίες της Θήβας καθώς και στα χωριά Θεσπίες, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια και Σράντη.
Την Τετάρτη 21 Γενάρη έχουμε προγραμματίσει παρέμβαση στην Χαλκίδα με το προεκλογικό υλικό μας.
Παρεμβάσεις επίσης πραγματοποιούνται και στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα σε Ιστιαία, Αιδηψώ και σε χωριά της περιοχής.

Ν. Κοκολαντωνάκης: ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είναι συνώνυμα της καταστροφής των λαών | ηχητικό

Δεν μπορείς να φέρεις πραγματικές αλλαγές συμμετέχοντας στο ολοκληρωτικό, καπιταλιστικό σύστημα, που έχει φέρει τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού να κινδυνεύουν να βρεθούν στην απόλυτη φτώχεια, δήλωσε στον Κρήτη fm 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια», ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά, Νεκτάριος Κοκολαντωνάκης.
Εμείς κατεβαίνουμε χωρίς κρατική χρηματοδότηση και απευθυνόμαστε άμεσα στους πολίτες, λέγοντάς τους τις προτάσεις μας, είπε ο κ. Κοκολαντωνάκης, ο οποίος εμφανίστηκε απορριπτικός ως προς τη ριζοσπαστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.


Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ανταπόκριση από την σημερινή παρέμβαση στη Β' Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 18/1, πραγματοποιήθηκε νέα εξόρμηση της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Μέλη της συνεργασίας επισκέφτηκαν τα χωριά Περαία, Μπαξέ, Αγία Τριάδα, Μηχανιώνα και Επανομή. Άλλο κλιμάκιο της συνεργασίας επισκέφτηκε την Σίνδο, το Καλοχώρι και την Χαλάστρα. Τα μέλη της εκλογικής συνεργασίας, διέδωσαν το υλικό της, έβαλαν χαρτόνια για να προπαγανδίσουν τις θέσεις της και συζήτησαν με κόσμο που βρήκαν για τις απόψεις της, ακούγοντας ταυτόχρονα τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του κόσμου αυτού. Για ακόμα μια φορά, έγινε φανερό ότι οι απόψεις της εκλογικής συνεργασίας προβληματίζουν πολύ κόσμο, που πολλές φορές ακούει με ενδιαφέρον αυτά που έχει να του πει για μια σειρά από ζητήματα.

Εξόρμηση στο Μαρούσι

Εξόρμηση πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Εκλογικής Συνεργασίας στο Μαρούσι, με αφίσες, χαρτόνια και προκηρύξεις. Το μήνυμα της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ πως η πραγματική ελπίδα του λαού, κόντρα στους εκβιασμούς των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των δεκανικιών τους και κόντρα στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στους αγώνες για την έξοδο από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ, για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική, έφτασε σε αρκετούς εργαζόμενους, συνταξιούχους και νεολαίους και βρήκε θετική ανταπόκριση.

Ραδιοφωνική συνέντευξη στην Ικαρία

Συνέντευξη στην Ικαριακή Ραδιοφωνία του Κώστα Πετράκη, υποψήφιου στο Νομό Σάμου με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
ο κ.Πετράκης μίλησε στις 18 Ιανουαρίου 2015 στην εκπομπή ''Η Άποψη του Νότου'' και τον Δημήτρη Φιλιπποπολίτη

Εκλογές 2015 - Κώστας Πετράκης - ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - 18_1_2015 by Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm on Mixcloud

Ραδιοφωνική συνέντευξη στη Ξάνθη

Μακρά και ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της πολιτικής και προεκλογικής ύλης παραχώρησε στο indexanthi.gr ο υποψήφιος της εκλογικής συνεργασίας Κ.Κ.Ε.(μ-λ) & Μ-Λ Κ.Κ.Ε. Στέφανος Χατζησάββας.Ξάνθη: Συζήτηση πάνω στην πολιτική επικαιρότητα, αλλά και τα προβλήματα της Μειονότητας


Συζήτηση πάνω στην πολιτική επικαιρότητα, αλλά και τα προβλήματα της Μειονότητας θα πραγματοποιήσει η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, την Τετάρτη 21 Γενάρη, στις 7:00 μ.μ. στο καφενείο του Χατζή Ρετζέπ. Ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος του συνδυασμού Μουζαφέρ Κόσογλου.

Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Εκλογικής Συνεργασίας

Στρατηγική επιλογή για την αστική τάξη η εξάρτηση της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης αναφέρονται συχνά, όσο και εμφατικά, στο πόσο θετικό πράγμα είναι η ένταξη της χώρας μας στα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σύνολα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τονίζεται ιδιαίτερα, και ως αρνητική συνέπεια, ότι το σπάσιμο αυτών των δεσμών θα οδηγήσει στη «απομόνωση της χώρας» και θα την εκθέσει σε διάφορους κινδύνους. Τίποτε λιγότερο αληθινό από αυτό. Μια απλή αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας δείχνει πως όλα τα δεινά και οι καταστροφές που υπέστη ο λαός οφείλονται σε αυτή τη «μη απομόνωση».

Ανταπόκριση και ομιλίες από την εκδήλωση στον Υμηττό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Υμηττού.
Δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές από τον Υμηττό και τις γύρω περιοχές συμμετείχαν στην εκδήλωση, στην οποία αναλύθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η εκτίμηση για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας πριν και μετά τις εκλογές, η ανάγκη ανάπτυξης του κινήματος, η ανάγκη απάντησης στα ψεύτικα διλήμματα και τις εκλογικές αυταπάτες που θέτουν και καλλιεργούν στο λαό παλιοί και νέοι επίδοξοι διαχειριστές του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Ακολουθούν οι εισηγήσεις από τη μεριά των δύο οργανώσεων της συνεργασίας:

Ο δήμαρχος της Ξάνθης απαγορεύει τις πολιτικές παρεμβάσεις!

Καταγγελία

Το Σάββατο 17/1 το πρωί και ενώ κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ με επί κεφαλής τους υποψήφιους του συνδυασμού, έκανε πολιτική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πανό, τραπεζάκι και έντυπο υλικό, ο Δήμαρχος της πόλης συνοδευόμενος από δημοτικούς υπαλλήλους απαίτησε να κατεβάσουμε το πανό και να απομακρύνουμε το τραπεζάκι, απαίτησε δηλαδή να σταματήσουμε την διάδοση των απόψεών μας και την επικοινωνία μας με τους συμπολίτες μας.
Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια σαν μια προσπάθεια φίμωσης του συνδυασμού μας, σαν μια προσπάθεια αποκλεισμού και χτυπήματος της πολιτικής εκείνης άποψης που αναδεικνύει το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα σαν τη μοναδική διέξοδο για το λαό.

Πολιτική εκδήλωση στο Βόλο

Οι σ. που στηρίζουν την εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ στην Μαγνησία πραγματοποιούν εξορμήσεις στην περιοχή του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και όλου του νομού. Με παρεμβάσεις στις λαϊκές αγορές της Γ.Δήμου και των Αγ. Αναργύρων, στα εργοστάσια της ΑΓΕΤ και του ΙΜΑΣ, παρέμβαση στό κέντρο του Βόλου αλλά και στη Νέα Ιωνία καθώς και περιοδεία σε Νέα Αγχίαλο, Αλμυρό, Σούρπη.
Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν για να φτάσει σε όσο το δυνατό πιο πολλούς εργαζόμενους και νέους το μήνυμα ότι
Η ελπίδα του λαού βρίσκεται στους αγώνες ενάντια στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ και την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση την Τετάρτη 21 Γενάρη 6,30μμ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου Ομιλητές: Αποστόλης Αβτσηασλάν, Γρηγόρης Ανδρεάτος.

Πολιτική εκδήλωση στη Δράμα


Περιοδίες στα Χανιά

Στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου προγραμματίζονται περιοδείες στα χωριά της Κισσάμου και στις 6:30 μ.μ. θα γίνει ομιλία από τον υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Χαρτζουλάκη στο καφενείο Ν. Μαρακάκη στο χωριό Λίμνη. Σε μια περίοδο που αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης με τις ντιρεκτίβες της Ε. Ε έχουν οδηγήσει στην ερήμωση της υπαίθρου, στην απαξίωση της παραγωγής (παρά τις σχετικά μέτριες φετινές τιμές του λαδιού, εντελώς συμπτωματικά), που το κόστος της ζωής και της καλλιέργειας έχει ανέβει στα ύψη, η οργάνωση και η αντίσταση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής προβάλλει αναγκαίο όσο ποτέ.

Όχι στην εξόρυξη χρυσού (δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Ξάκη)

Το έγκλημα που συντελείται στον Κάκκαβο με επίκεντρο τις Σκουριές συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Έχουν χιλιοειπωθεί οι συνέπειες και συνεχίζουν να γίνονται αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε έντυπα της αντιπολίτευσης.
Διαπιστώνουμε ότι η πάγια θέση μας για τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ελληνικός Χρυσός βρίσκει τον ορισμό της. Αρπαγή και λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, καταστροφή για την χώρα, δυστυχία για τους κατοίκους. Δυστυχώς όμως για την Χαλκιδική η καταστροφή θα είναι ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ, γιατί θα μετατραπεί σε ένα ακατοίκητο σεληνιακό τοπίο.
Όπως συμβαίνει σ’ όλες τις εξαρτημένες χώρες, η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και το κράτος τους προστατεύουν και υπηρετούν με κάθε τρόπο την εταιρεία. Η κρατική καταστολή, η βία, η απεριόριστη χρήση χημικών, δακρυγόνων κλπ, οι προφυλακίσεις, οι διώξεις αγωνιστών δεν αποθάρρυναν το φρόνημα των κατοίκων και των αλληλέγγυων.