Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση για τις απολύσεις στην CHIPITA

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, καταγγέλλει τις νέες απολύσεις 7 εργατών στις οποίες προχώρησε η CHIPITA στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για την διατήρηση της κερδοφορίας της και για την τρομοκράτηση και πειθάρχηση των υπόλοιπων εργαζομένων της.
Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια αυτών στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, η οποία παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τα εργατολαϊκά στρώματα, διατηρεί αμείωτη την κερδοφορία της και επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Η CHIPITA προχώρησε σε αυτή την ενέργεια εκμεταλλευόμενη την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που μεταφέρει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με τα μνημόνια που έχουν δημιουργήσει στρατιές εκατομμυρίων ανέργων, με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με την ψήφιση δεκάδων αντεργατικών νόμων, με το χτύπημα και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της απεργίας, με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Μια πολιτική που με τον ένα ή τον άλλο διαχειριστή θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, όσο η χώρα θα παραμένει κάτω από την κυριαρχία των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ και του ΔΝΤ και της εξουσίας της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης.
Βασική αιτία που η εταιρεία κάνει τέτοιες ενέργειες χωρίς να συναντά σημαντικές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους οφείλεται επίσης και στην κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την απομαζικοποίηση του και με την κυριαρχία στα συνδικάτα των δυνάμεων που έχουν τη κύρια ευθύνη για την σημερινή του κατάσταση.
Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η αγωνιστική - ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η μαζικοποίηση των συνδικάτων και ο μαζικός παρατεταμένος αγώνας, για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και
Μ-Λ ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυα στους απολυμένους εργάτες και καλεί τα συνδικάτα του νομού και τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας, να τους συμπαρασταθούν και να απαιτήσουν την επαναπρόσληψή τους.

21 Ιανουαρίου 2015