Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Στρατηγική επιλογή για την αστική τάξη η εξάρτηση της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης αναφέρονται συχνά, όσο και εμφατικά, στο πόσο θετικό πράγμα είναι η ένταξη της χώρας μας στα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σύνολα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τονίζεται ιδιαίτερα, και ως αρνητική συνέπεια, ότι το σπάσιμο αυτών των δεσμών θα οδηγήσει στη «απομόνωση της χώρας» και θα την εκθέσει σε διάφορους κινδύνους. Τίποτε λιγότερο αληθινό από αυτό. Μια απλή αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας δείχνει πως όλα τα δεινά και οι καταστροφές που υπέστη ο λαός οφείλονται σε αυτή τη «μη απομόνωση».

Παρουσιάζεται λοιπόν ως στρατηγική επιλογή για τη χώρα η εξάρτηση από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Και έτσι είναι. Μόνοι που αυτό αφορά την αστική τάξη και όχι τον λαό. Αφορά τα ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα με τα οποία είναι συνδεδεμένη η αστική τάξη σε όλη την πορεία διαμόρφωσή της και που αυτά υπηρετεί πρώτα και κύρια και ενάντια στο ίδιο το λαό.
Κατά συνέπεια και οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις που αφορούν μεταμορφώσεις – μετασχηματισμούς του πολιτικού σκηνικού συνδέονται ουσιαστικά με αυτή τη σχέση πραγμάτων αλλά και το βαθμό όξυνσης των ανταγωνιστικών τάσεων που διαμορφώνει σήμερα το συνολικό ιμπεριαλιστικό πλαίσιο.
Το πραγματικό πρόβλημα της αστικής τάξης (που ενίοτε παροξύνεται) αφορά την αναζήτηση ισορροπιών απέναντι στις πιέσεις των κέντρων αυτών και το οποίο πρόβλημα κάποιες φορές, όπως σήμερα, δείχνει να δυσεπίλυτο. Ή για να το πούμε διαφορετικά εξαρτάται αποκλειστικά από τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς των ιμπεριαλιστών. Το οδυνηρό όσο και δραματικό της υπόθεσης αφορά το γεγονός πως αυτή η «αναζήτηση» εξυφαίνεται και εξελίσσεται πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού, και έχει το χαρακτήρα της κλιμακούμενης και άγριας επίθεσης στα λαϊκά συμφέροντα και σε όλα τα επίπεδα.
Συνεπώς, είναι στρατηγικός στόχος του κινήματος η εξόδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ!!!

Ματσούκας Γιώργος, υποψήφιος βουλευτής της εκλογικής συνεργασίας
ΚΚΕ (μ- λ) και Μ- Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης