Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογική συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Ορμύλια


Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ορμύλια Χαλκιδικής η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ που ήταν ιδιαίτερα μαζική. Είχε προηγηθεί προεκλογική δραστηριότητα και διάφορες παρεμβάσεις τόσο στην Ορμύλια, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Στους παρευρισκόμενους από τη μεριά της συνεργασίας, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της εκλογικής συνεργασίας στην Χαλκιδική Γιώργος Γεωργούδης και Γιώργος Ξάκης.
Ο Ορμυλιώτης Γιώργος Γεωργούδης έχει αναπτύξει πλούσια συνεπή αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση στη Χαλκιδική, ενώ είναι εκλεγμένος σαν σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Ορμύλιας του Δήμου Πολυγύρου.
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση στην χώρα, τις παγκόσμιες εξελίξεις, και στους στόχους των ιμπεριαλιστών με την απρόσκοπτη καταλήστευση των εξαρτημένων χωρών.
Φυσικά ιδιαίτερη μνεία έγινε για την εξαρτημένη θέση της Ελλάδας και τον ρόλο των κομμάτων που ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές, από τη μια προβάλλοντας ένα πρόσωπο σωτήρα και εγγυητή μιας μελλοντικής ανάκαμψης και ισχυροποίησης της οικονομικής και πολιτικής θέσης της χώρας, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο από διαχειριστές αντιλαϊκών μνημονίων, αυταπατών και ψευδαισθήσεων. Ακόμη αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, συνδέοντας στα με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα του λαού μας και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο και την κοινή δράση τους, τους αγώνες που θα ξεσπάσουν.

Από την εκδήλωση στη Δάφνη

Από την εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ στην Πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη. Πάνω από 80 συναγωνιστές και φίλοι την παρακολούθησαν ενώ δεκάδες ήταν οι περαστικοί που στάθηκαν να ακούσουν.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τοποθετήσεις υποψήφιων βουλευτών της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Τοποθετήσεις των υποψήφιων βουλευτών της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ Στέλιου Αγκούτογλου (Α' Θεσσαλονίκης) και Σωτήρης Τσόκα (Β' Θεσσαλονίκης) πάνω σε επίκαιρα και καίρια ζητήματα της εποχής και της κοινωνίας.

Στην ερώτηση: «Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο και αυτής της προεκλογικής περιόδου με την προηγούμενη κυβέρνηση να έχει περάσει από τη Βουλή μία τριετή συμφωνία και ένα νέο δάνειο ενώ μετά τις εκλογές αναμένεται να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι. Ποια η στάση σας αν εκλεγείτε και ποιοι οι βασικοί άξονες πολιτικής του κόμματός σας», ο Στέλιος Αγκούτογλου απαντά:

Aς μιλήσουμε για τη στάση μας απέναντι στο τρίτο μνημόνιο είτε εκλεγούμε είτε δεν εκλεγούμε. Αν και τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει, για όλους εμάς που κάνουμε συνειδητά την επιλογή του μ-λ χώρου. Τα μνημόνια είναι συνέπεια της οικονομικής κρίσης και η οικονομική κρίση είναι συνέπεια της βαθειάς πολιτικής κρίσης που διαπερνά το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Πρόκειται για μια κρίση παρακμής και ό,τι βιώνουμε σήμερα αποτελούν τα συνεπακόλουθα αυτής που δεν διορθώνονται με τίποτα άλλο παρά με την ανατροπή.

ΣΥΡΙΖΑ, ξεΣΥΡΙΖΑ και άλλες αυταπάτες

Όταν παίρνεις λάθος τρένο σε όποιο σταθμό κι αν κατεβείς θα είναι λάθος

Αφιερωμένο σε αυτούς που επιμένουν να «αγνοούν» την πραγματικότητα ακριβώς για να μην την αντιμετωπίσουν

Η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες είναι ότι, παρ” όλο που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, έχει δυνατότητες περισσότερο από τις άλλες να εγκλωβίσει, να ακινητοποιήσει, να αφοπλίσει, να ξεγελάσει το λαό ότι παλεύει για το καλό του, ότι βρίσκεται με το μέρος του.
Σε απλά ελληνικά, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο η εγχώρια κυρίαρχη τάξη όσο και η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, που δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα πουλήσει το παραμύθι η κυβέρνηση, έχουν καταλάβει ότι οι πολιτικές τους, τα μέτρα που χτυπούν τον λαό, μπορούν να περάσουν και περνάνε μια χαρά και μάλλον με καλύτερους όρους απ” ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, γιατί προφανώς η συγκεκριμένη κυβέρνηση προσφέρεται γι' αυτό.

Συνεντεύξεις στο Ηράκλειο

1. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ
(Ραδιοφωνική συνέντευξη της εκπροσώπου της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ, Αρετής Σπαχή)
http://aristeros-dromos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_17.html

2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ
(ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΜ)
http://aristeros-dromos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_18.html

3. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ
(Στο ραδιοφωνικό πάνελ συμμετέχουν οι: Αρετή Σπαχή (εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ), Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι), Γιώργος Τριανταφύλλου (Ένωση Κεντρώων))http://aristeros-dromos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_14.html

Συνέντευξη του Ιάσονα Αδριανού στο Κόκκινο

Ακούστε τη συνέντευξη, εκ μέρους του συνδυασμού των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, του σ. Ιάσονα Αδριανού στον Κώστα Αρβανίτη και "Στο Κόκκινο 105.5"!
Η συνέντευξη του σ. Ιάσονα Αδριανού ξεκινά από το 1:00:00

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ


Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις δηλώσεις ΜιχαλολιάκουΚαταγγέλλουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο, την προκλητική δήλωση του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας, σύμφωνα με την οποία η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Με αυτήν τη δήλωση ο Μιχαλολιάκος επιχειρεί να συσπειρώσει το βούρκο που τον στηρίζει, να διεμβολήσει τα ακροδεξιά ακροατήρια της ΝΔ, προκαλώντας ταυτόχρονα τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Και είναι φανερό ότι γίνεται μέσα στο πλαίσιο μιας συνολικότερης αντιδραστικοποίησης των πολιτικών εξελίξεων.

Χανιά: Κρίσιμες εκλογές ή κρίσιμο να μη παραδοθεί ο λαός;

Τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη είναι σίγουρο πως θα έχουμε κυβέρνηση από ένα συνδυασμό κομμάτων απ’ αυτά που ψήφισαν κατακαλόκαιρο, το τρίτο και πιο βάρβαρο για το λαό και καταστροφικό για τη χώρα, μνημόνιο.
Ακόμη πιο σίγουρο, παρά τους προεκλογικούς δεκάρικους λόγους των αρχηγών και αρχηγίσκων του πολιτικού προσωπικού είναι πως από την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη , όπως δηλώνουν απροκάλυπτα οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα αρχίζει η εφαρμογή του νέου κύματος της αντιλαϊκής λαίλαπας. Επόμενα τα πράγματα είναι δοσμένα για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου και τα νέα παιδιά του λαού μας από την κάλπη της Κυριακής.

Βανδαλισμός του πανό στα γραφεία του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη

Αν δεν είναι προβοκάτσια, τότε είναι σαφές δείγμα για το πώς κάποιοι (που πιθανότατα το Γενάρη τ' ακουμπούσαν στο ΣΥΡΙΖΑ) εννοούν την πολιτική αντιπαράθεση. Όπως και να 'χει, τους επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς.
Οι φωτογραφίες είναι από την πρόσοψη των γραφείων του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται το εκλογικό πανό της συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ. Η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα.

 

Εκδήλωση - συζήτηση στη Δάφνη


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 7.30 μμ 
Πλατεία Καλογήρων (Μετρό Δάφνης)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ και ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ στην εκλογική περιφέρεια ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ–Λ ΚΚΕ σας προσκαλεί στην προεκλογική συγκέντρωση- συζήτηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στην πλατεία Ορμύλιας (ΚΑΠΗ) Χαλκιδικής,  στις 7.30 μμ με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Γεωργούδη

Καρδίτσα: κεντρική εκδήλωση

Έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 16/9 η κεντρική προεκλογική εκδήλωση-ομιλία της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Άνοιξε με μια σύντομη παρουσίαση του ψηφοδελτίου και στη συνέχεια, εκ μέρους του συνδυασμού για το Ν. Καρδίτσας, μίλησε ο Στ. Καπνιάς που αναφέρθηκε στις θέσεις της Εκλογικής Συνεργασίας και στα πραγματικά επίδικα των εκλογών της 20 Σεπτέμβρη.
Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή (έγινε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης) και την τολμήσαμε παρά το υποτονικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου και παρότι στη πόλης μας ακόμα και τα μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ) απέφυγαν τις ανοιχτές συγκεντρώσεις.
Οι αρκετοί Καρδιτσιώτες που συμμετείχαν αλλά και οι πολλοί περισσότεροι που στάθηκαν για να την παρακολουθήσουν δικαίωσαν την επιλογή μας. Και φάνηκε ότι σε μια προεκλογική περίοδο με έντονο το στοιχείο της απογοήτευσης, της αποστράτευσης, της αδιαφορίας και της αποστασιοποίησης του κόσμου από την εκλογική αντιπαράθεση, οι θέσεις και οι απόψεις μας, παρά τη μικρή τους εμβέλεια, έχουν απήχηση και ακουμπούν το νου και τη καρδιά πολλών λαϊκών ανθρώπων.

Συνέντευξη του Στέλιου Καραμήτσου στον Lamiafm1


Συζήτηση στον 9,84 για την υγεία και την παιδεία

Σε συζήτηση για την υγεία και την παιδεία στον 9,84 εκ μέρους της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε η Κρυσταλλία Βιτούλα.
Ακούστε την παρέμβασή της:


Ο Θανάσης Τσιριγώτης στην ΕΡΤ 2


Σε συζήτηση της ΕΡΤ 2 εκ μέρους της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ ο Θανάσης Τσιριγώτης μιλά στην ΕΡΤ για τις εκλογές, για τις προτάσεις διαχείρισης αλλά και για τους αγώνες που θα ξεσπάσουν.
Δείτε τη εδώ: http://webtv.ert.gr/ekloges-sep-2015/

Συμμετοχές σε τηλεoπτική και ραδιοφωνική συζήτηση του ALPHA

Σε συζητήσεις που διοργάνωασν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ALPHA συμμετείχαν οι Ιάσων Αδριανός και Δημήτρης Κουφοβασίλης αντίστοιχα.

Τη τηλεοπτική συζήτηση μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.alphatv.gr/

Τη ραδιοφωνική μπορείτε να την ακούσετε εδώ:  http://www.alpha989.com/

Παρέμβαση του Κώστα Μπεκιάρη στο STAR

Συζήτηση στο STAR. Εκ μέρους της Εκλογικής Συνεργασίας συμμετείχε ο Κώστας Μπεκιάρης

Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στην ΕΡΤ 3

Ανταπόκριση για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είχαμε εδώ.
Μπορείτε να τη δείτε από την webtv της ΕΡΤ 3.
Μιλούν οι Βασίλης Σαμαράς και Γιάννης Μελιόπουλος.
http://webtv.ert.gr/ert3/

Βέροια: Προεκλογική συγκέντρωση Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η Εκλογική Συνεργασία των ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ το απόγευμα της Τρίτης 15/9 στη Βέροια. Ομιλητές ήταν οι Δημήτρης Μάνος, Γιάννης Μελιόπουλος και η Μαρία Μωραϊτοπούλου υποψήφια Ημαθίας.
Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων τους οι ομιλητές σημείωσαν: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού αλυσόδεσε το λαό και τη χώρα με τα νεοαποικιακά δεσμά του τρίτου βάρβαρου μνημονίου, που πέρασε στη Βουλή από κοινού με τις μνημονιόδουλες δυνάμεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ προχώρησε σε εκλογές με τις ευλογίες των ξένων ιμπεριαλιστικών προστατών με στόχο να φέρουν το λαό στα μέτρα τους».

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 15/9, στο Μοναστηράκι. Μίλησαν οι Θοδωρής Φωτόπουλος από το ΚΚΕ(μ-λ) και ο Δημήτρης Κοντοφάκας από το Μ-Λ ΚΚΕ.
Μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://webtv.ert.gr/

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η διακαναλική συνέντευξη της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ


Εκ μέρους της Εκλογικής Συνεργασίας μιλούν οι Δημήτρης Μπαμπίλης, Χρήστος Σόφης, Νίκος Ζυγογιώργος, Ταξιάρχης Χρήστου. Τη συνέντευξη συντονίζει ο Χρήστος Κάτσικας.
Δείτε τη εδώ: http://webtv.ert.gr/

Καταγγελία για την εκ περιτροπής εργασία στην Χαλυβουργία Ελλάδας (όμιλος Μάνεση)

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα αντεργατική μεθόδευση της εργοδοσίας στην Χαλυβουργία Ελλάδας με την μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασία στα εργοστάσια του Βόλου και του Βελεστίνου έως τις 31 Οκτωβρίου.
Η εργοδοσία προχωράει στην μονομερή αυτή ενέργεια καθώς δεν κατάφερε, τούτη την φορά, να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων, όπως τα είχε καταφέρει , με απειλές και εκβιασμούς για απολύσεις, με την μείωση των μισθών κατά 12%.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το μέτρο αυτό σημαίνει μείωση των αποδοχών τους μεγαλύτερη από 50% και αρνούνται να το αποδεχθούν, ξεκινώντας στάσεις εργασίας για να το αποτρέψουν, όπως έκαναν πριν λίγους μήνες και οι εργάτες στον ΙΜΑΝΤΑ.

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ

Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ θα δώσουν μαζί την πολιτική μάχη των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη με κοινό ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Tο κοινό εκλογικό σχήμα «θέλει να αναδείξει μιαν άλλη κατεύθυνση για το λαϊκό και εργατικό κίνημα: την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων, της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης, για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και νέων, για την ανατροπή της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου».

Απέναντι στη λογική της ανάθεσης και της υποταγής να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη μας.

Στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη το πολιτικό σύστημα και τα κέντρα εξουσίας μέσα και έξω από τη χώρα επιδιώκουν να καθυποτάξουν για άλλη μια φορά το λαό στη λογική των μνημονίων και του μονόδρομου της βαρβαρότητας, του ιμπεριαλισμού, της εξάρτησης, των ξένων προστατών. Επιδιώκουν να νομιμοποιήσει ο λαός με την ψήφο του τη νέα κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο ώστε να αφαιρεθούν και οι τελευταίες κατακτήσεις που έχουν απομείνει, να εφαρμόσει τη νέα φορομπηχτική πολιτική και να ξεπουλήσει τον πλούτο της χώρας στους ξένους δανειστές - δυνάστες.
Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα σκύψει ακόμα περισσότερο τη μέση στους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές και θα παραδώσει τη χώρα στις οικονομικές τους ορέξεις αλλά και τα στρατιωτικά - πολεμικά τους σχέδια στη Μεσόγειο, Μ. Ανατολή κ.α.

Επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν πλατύ μέτωπο αντίστασης

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, οι ψηφοφόροι καλούνται πάλι να εκλέξουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά θα υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο. Οι εργαζόμενοι και οι ανεργοι αυτής της χώρας είναι πλέον απογοητευμένοι, νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και ότι δεν έχουν επιλογές.
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ έχει μια διακριτή άποψη σε σχέση με τα άλλα κόμματα και τις οργανώσεις που διεκδικούν την ψήφο του λαού. Καταρχήν θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι το βασικό πεδίο έκφρασης του λαού. Αντίθετα είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης, να αποκρούσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική επέλαση και να υπερασπίσουν αποτελεσματικά τα δικά τους συμφέροντα.

Ανταπόκριση από Χανιά

Ίσως και πάνω από μια εκατοντάδα, νεολαίοι αλλά και παλιοί αγωνιστές, άνθρωποι της δουλειάς, φίλοι και σύντροφοι της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού που έγινε τη Δευτέρα 14- 9 στην πλατεία της Σπλάντζιας.

Ραδιοφωνική συζήτηση στο Ηράκλειο

Συμμετέχουν οι: Αρετή Σπαχή (εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ), Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι), Γιώργος Τριανταφύλλου (Ένωση Κεντρώων)


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η συνέντευξη της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην ΕΡΤ2


Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη των εκπροσώπων της Εκλογικής Συνεργασίας, Ανδρέα Βογιατζόγλου και Αντώνη Παπαδόπουλου, στην ΕΡΤ2

14 Σεπτέμβρη 2015 – Συνέντευξη της «Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ»

Οι συγκεντρώσεις της Εκλογικής Συνεργασίας τις επόμενες μέρες

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΑΘΗΝΑ: η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στις 7:00 μ.μ., στο Μοναστηράκι
ΛΑΡΙΣΑ: στις 7:00 μ.μ., στο Μετροπόλ
ΒΕΡΟΙΑ: στις 7.00 μ.μ. στο καφέ Beluga (Ελιάς 14)

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΛΑΜΙΑ: 6:30 .μμ. στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας (πλ. Διάκου)
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ώρα 8:00 μ.μ., στο πεζόδρομο Στ.Λάππα (Καφέ ΑΙΓΛΗ, δίπλα στο «ΝΕΟ ΑΓΩΝ») (για καλέσματα ή και για τις δραστηριότητες ανά περιοχή, και όπου υπάρχουν, κάντε κλικ πάνω στο όνομα των πόλεων)

Συνέντευξη του Πάνου Χουντή στο The Press ProjectΖωντανή μετάδοση στις 12 Σεπ 2015
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στην τηλεόραση του The Press Project ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.thepressproject.gr

Συνέντευξη του Σ. Παπακωνσταντίνου στον 9,84


Κεντρική εκδήλωση στη Καρδίτσα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση-ομιλία
Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη,
ώρα 8 μμ,
στο πεζόδρομο Στ.Λάππα

(Καφέ ΑΙΓΛΗ, δίπλα στο «ΝΕΟ ΑΓΩΝ»)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Για την εκδήλωση στο Περιστέρι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση συζήτηση που κάλεσε η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο Περιστέρι. Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Κ. Ταταρίδης με μια σύντομη εισήγηση και ακολούθησε συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα και επικέντρωσε κατά κύριο λόγο, ιδιαίτερα μετά από παρεμβάσεις ανθρώπων που ήρθαν για να ακούσουν και εμάς τι λέμε, γύρω από το ουσιαστικό ζήτημα της "πάλης και του αγώνα". Για το κατά πόσο αυτές οι λέξεις, όπως ειπώθηκε, είναι κενές περιεχομένου, ξεπερασμένες ή όχι και για το πόσο είναι σημαντικότερο το να έχει κανείς ένα πειστικό πρόγραμμα κυβερνητικής (ουσιαστικά) αλλαγής.
Γύρω από αυτή τη κουβέντα στήθηκε μια συζήτηση που περιλάμβανε και το ζήτημα του λαού, για το αν αυτός "που τους ψηφίζει" έχει ευθύνες ή όχι, για το αν είναι ικανός να πάρει τις ευθύνες κυρίως στο πεδίο του αγώνα και του κινήματος που δεν θα είναι για μια στιγμή αλλά θα έχει τη διάρκεια και τους όρους για να είναι νικηφόρο. Τέθηκε και το ζήτημα του χρέους, του νομίσματος και όλα όσα απασχολούν, ή φροντίζουν να απασχολήσουν το σύστημα ή άλλες δυνάμεις της αριστεράςτον κόσμο αποπροσανατολίζοντάς τον από το πραγματικό επίδικο που δεν είναι άλλο από το πως αυτός θα συγκροτηθεί για να αντισταθεί, διεκδικήσει και ανατατρέψει όλους όσους και όλα όσα του καταστρέφουν τη ζωή.
Ιδιαίτερα θετικό ήταν ότι ήρθαν να ακούσουν αλλά και να συμμετάσχουν στη συζήτηση άνθρωποι που βρέθηκαν τυχαία στη πλατεία.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση στη Βέροια

πρόσκληση

σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην

κεντρική προεκλογική εκδήλωση - συζήτηση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Βέροια την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ. στο καφέ Beluga (Ελιάς 14)

Ομιλητές: Δημήτρης Μάνος, Γιάννης Μελιόπουλος

Συνέντευξη εκπρόσωπων του συνδυασμού στο ART TV της Ηγουμενίτσας

Τοποθέτηση υποψήφιου στο Νομό Ξάνθης με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & ΜΛ-ΚΚΕ

Έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι τα μνημόνια τους είναι μονόδρομος. Ότι το παρόν και το μέλλον μας από δω και πέρα θα ορίζεται από τις ορέξεις των μεγάλων αρπακτικών, εντός και εκτός της χώρας. Και τώρα ψάχνουν να βρουν ποιος θα είναι ο καταλληλότερος για να εφαρμόσει πιο «ανώδυνα» τα μνημόνια της εξαθλίωσης. Για αυτό μας σέρνουν σε εκλογές. Βάζοντας ψεύτικα διλήμματα μας καλούν να αποδεχτούμε ότι η βαρβαρότητα και το τσάκισμα των δικαιωμάτων είναι «αναγκαίο κακό». Παλιοί και νέοι υπηρέτες του συστήματος, έχουν το θράσος να απευθύνονται για άλλη μια φορά στο λαό και να ζητούν εκ νέου τη στήριξή του.
Προωθούν πολιτικές που καταδικάζουν εκατομμύρια στη φτώχεια και την ανεργία. Που πρέπει να λες και ευχαριστώ που υπάρχουν αυτά τα 5μηνα για να δουλεύεις και να παίρνεις και κάνα χαρτζιλίκι όποτε το θυμηθούν. Ποια δικαιώματα και κατακτήσεις, ποιο 8ωρο, ποια ένσημα, ποια σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις; Αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Πλέον ο καθένας μόνος του και απέναντι στον διπλανό του. Για να μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας και αυτοί να τρίβουν τα χέρια τους. Να βλέπουμε ως εχθρούς μας τους κολασμένους αυτής της γης όπως μας καλεί η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Είναι τελικά όλα τα παραπάνω μία νομοτέλεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί;

Προεκλογική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας «ΚΚΕ(μ-λ)☭Μ-Λ ΚΚΕ» στη Λαμία

7 μήνες ψευτοαριστερής διακυβέρνησης οδήγησε την «πρώτη φορά κυβέρνηση αριστεράς», με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και συμπαραστάτες το ακροδεξιό ΑΝΕΛ, να ψηφίζει το 3ο και σκληρότερο μνημόνιο συνεπικουρούμενη από όλο το ξεσκολισμένο μνημονιακό μπλοκ των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.
7μήνες ψευτοαρίστερής διακυβέρνησης οδήγησε στην πλήρη υποταγή της «πρώτης φορά κυβέρνηση αριστεράς» στις πιέσεις των δυτικοευρωπαίων ιμπεριαλιστών και των ΗΠΑ, στην πτώση της κυβέρνησης, στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Η εκλογική συνεργασία «ΚΚΕ(μ-λ)Μ-Λ ΚΚΕ» κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές, με συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας και ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού, με βασικά συνθήματα:
Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ & ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΔΝΤ
Για την ανάδειξη του πολιτικού πλαισίου της εκλογικής συνεργασίας και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο νομό Φθιώτιδας, διοργανώνεται προεκλογική εκδήλωση στην Λαμία, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας (πλ. Διάκου)
Ομιλητές: Γ. Αδαμόπουλος (υποψήφιος Α΄Αθήνας), Στ. Καραμήτσος (υποψήφιος νομού Φθιώτιδας)

Συνέντευξη του Στέλιου Καραμήτσου στο ΕΝΑTV Κεντρικής Ελλάδας

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Σάμο

 
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση - συζήτηση της Εκλογικής Συνεργασίας στη Σάμο, θα  πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη, 
στο Καρλόβασι, στις 7:00 μ.μ., στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα

Εκδήλωση συζήτηση στα Χανιά

 
Κεντρική προεκλογική εκδήλωση - συζήτηση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά  
Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη στις 8.00 μ.μ. στο καφενείο Πλάτανος, πλατεία Σπλάντζιας