Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Χανιά: Κρίσιμες εκλογές ή κρίσιμο να μη παραδοθεί ο λαός;

Τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη είναι σίγουρο πως θα έχουμε κυβέρνηση από ένα συνδυασμό κομμάτων απ’ αυτά που ψήφισαν κατακαλόκαιρο, το τρίτο και πιο βάρβαρο για το λαό και καταστροφικό για τη χώρα, μνημόνιο.
Ακόμη πιο σίγουρο, παρά τους προεκλογικούς δεκάρικους λόγους των αρχηγών και αρχηγίσκων του πολιτικού προσωπικού είναι πως από την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη , όπως δηλώνουν απροκάλυπτα οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα αρχίζει η εφαρμογή του νέου κύματος της αντιλαϊκής λαίλαπας. Επόμενα τα πράγματα είναι δοσμένα για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου και τα νέα παιδιά του λαού μας από την κάλπη της Κυριακής.

Ελέω ρεφορμιστικών αυταπατών που κυριαρχούν δεκαετίες τώρα στην όλη αριστερά, πλην Λακεδαιμονίων, ο λαϊκός ξεσηκωμός του 2010- 2012 κλείνει τον κύκλο του χωρίς να έχει καταφέρει να αποκρούσει την επίθεση. Αντίθετα με το λαό απογοητευμένο και παραδομένο στην πιο άγρια επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού, τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ με θράσος ζητούν δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν τη δικιά τους Σωτηρία στο λαό και τη χώρα, συνεχίζοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Η επόμενη φάση θα έχει άπλωμα και βάθεμα παραπέρα της φτώχειας και της ανεργίας για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι όπως ήδη φανερώνουν τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας. Θα έχει ακόμη ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (λιμάνια- αεροδρόμια κ.λπ.), αλλά και επέκταση της βάσης της Σούδας και παραχώρηση νέας βάσης στην Κάρπαθο για ακόμη πιο επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών που απλώνουν την καταστροφή, τον ξεριζωμό και το θάνατο σ’ όλη τη γύρω περιοχή.
Τα κροκοδείλια δάκρυα της Ε.Ε. και των θεσμών της για τον Αϊλάν ή για το ανθρωπιστικό πρόβλημα στην ίδια τη χώρα μας από την ακραία φτώχεια και ανεργία, που πέφτουν κατά καιρούς απλά θέλουν να κρύψουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που επελαύνει. Τη βαρβαρότητα η οποία δε θα σταματήσει να φορτώνει δεινά στον κόσμο της δουλειάς αν δε βρει απέναντί της συγκροτημένες λαϊκές αντιστάσεις. Ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του λαού μας έχουν καταφέρει με τη βοήθεια της ψευτοαριστεράς στη φάση αυτή την παράλυση των λαϊκών αντιστάσεων. Αυτό είναι αλήθεια και είναι το χειρότερο ακόμη και από το ίδιο - το βάρβαρο μνημόνιο. Κατά την άποψή μας είναι ζωτική ανάγκη για το λαό να βρει ξανά τον αγωνιστικό του βηματισμό ξεπερνώντας το γρηγορότερο την απογοήτευση και αρνούμενος να παραδοθεί στη βαρβαρότητα.
Με τον ξεσηκωμό του 2010 – 2012 όπως και με παλιότερους ξεσηκωμούς, ο λαός μας κέρδισε τη συμπάθεια των λαών, έγινε υπολογίσιμος και ισχυρός. Στο νέο γύρο αγώνων που είναι δοσμένο ότι θα ανοίξει με βάση την αγριότητα της επίθεσης, τα πράγματα δε θα είναι πιο εύκολα για το λαό ούτε γι’ αυτούς που θέλουν να υπηρετήσουν την υπόθεσή του. Οι λαϊκοί αγώνες πάντα είχαν κόστος, απαιτούν θυσίες και ποτέ δεν υπήρξαν κέρδη για το λαό με τις προτάσεις ευκολίας, που τάχα κόβουν δρόμο.
Ο απολογισμός του προηγούμενου κύκλου αγώνων μπορεί και πρέπει να δώσει πολύτιμα συμπεράσματα, όπως και παλιότεροι κύκλοι, για να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα της λαϊκής πάλης του καιρού μας. Η κατάληξη των συριζαίικων αυταπατών και συνολικά των αυταπατών του αριστερού κυβερνητισμού ήταν δοσμένη και δεν οφείλεται στο ότι τους ξεγέλασε ο Τσίπρας. Οι κάθε λογής αυταπάτες, που θέλουν να προσπεράσουν τα δύσκολα, είναι ανάγκη να πάνε στην άκρη για να μπορέσουν οι λαϊκές αντιστάσεις να πονοκεφαλιάσουν ξανά τα επιτελεία του συστήματος, να βάλουν φραγμούς στη βαρβαρότητα και να ανοίξουν ένα στέρεο δρόμο πραγματικής και ελπιδοφόρας για τον κόσμο της δουλειάς αναμέτρησης με το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Η ενίσχυση σ’ ένα κομμάτι του λαού της επιρροής των απόψεων της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ και το αυξημένο ενδιαφέρον των λαϊκών ανθρώπων να συζητήσουν μαζί μας, είναι ελπιδοφόρο. Η εκλογική συνεργασία αξίζει να ενισχυθεί και με την ψήφο, γιατί οι απόψεις της και το δυναμικό που συσπειρώνει μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στο νέο γύρο των αγώνων που είναι ζωτική ανάγκη για το λαό μας.

Κοινή διακήρυξη των υποψηφίων των Χανίων της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

Χανιά 16-9-2015