Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία για την εκ περιτροπής εργασία στην Χαλυβουργία Ελλάδας (όμιλος Μάνεση)

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα αντεργατική μεθόδευση της εργοδοσίας στην Χαλυβουργία Ελλάδας με την μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασία στα εργοστάσια του Βόλου και του Βελεστίνου έως τις 31 Οκτωβρίου.
Η εργοδοσία προχωράει στην μονομερή αυτή ενέργεια καθώς δεν κατάφερε, τούτη την φορά, να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων, όπως τα είχε καταφέρει , με απειλές και εκβιασμούς για απολύσεις, με την μείωση των μισθών κατά 12%.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το μέτρο αυτό σημαίνει μείωση των αποδοχών τους μεγαλύτερη από 50% και αρνούνται να το αποδεχθούν, ξεκινώντας στάσεις εργασίας για να το αποτρέψουν, όπως έκαναν πριν λίγους μήνες και οι εργάτες στον ΙΜΑΝΤΑ.

Η μεθόδευση αυτή στην Χαλυβουργία ακολουθεί τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στην SOVEL στον Αλμυρό και τον ΚΙΟΛΕΊΔΗ στον Βόλο αποκαλύπτοντας ότι η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα δεν έχει ούτε όρια, ούτε τέλος αν δεν την σταματήσει η οργανωμένη εργατική – λαϊκή πάλη.
Στους χώρους δουλειάς όπου η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργατών είναι σε κίνδυνο κάθε μέρα από την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη μέτρων προστασίας, η εργοδοσία επιχειρεί να μετατρέψει τους εργάτες σε σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα.
Η εργοδοσία αντλεί την δύναμή της από τα παλιά και νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφίσει στην βουλή και εφαρμόζουν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ κάτω από τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ καθώς στόχος τους είναι η αύξηση της κερδοφορίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και η μεταφορά πλούτου από τον ιδρώτα του λαού στους δανειστές – ληστές.
Για τους εργάτες και τον λαό δεν υπάρχει άλλος δρόμος από να οργανωθούν , να αντισταθούν και να παλέψουν για το ψωμί, την δουλειά , τα δικαιώματα καθώς οι μικρές και μεγάλες νίκες δεν έρχονται με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατικών διεκδικήσεων που αποτελούν την μοναδική ελπίδα για να ανατραπεί η αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση των παλιών και νέων μνημονίων.

Βόλος 14/09/2015