Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογική συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Ορμύλια


Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ορμύλια Χαλκιδικής η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ που ήταν ιδιαίτερα μαζική. Είχε προηγηθεί προεκλογική δραστηριότητα και διάφορες παρεμβάσεις τόσο στην Ορμύλια, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Στους παρευρισκόμενους από τη μεριά της συνεργασίας, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της εκλογικής συνεργασίας στην Χαλκιδική Γιώργος Γεωργούδης και Γιώργος Ξάκης.
Ο Ορμυλιώτης Γιώργος Γεωργούδης έχει αναπτύξει πλούσια συνεπή αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση στη Χαλκιδική, ενώ είναι εκλεγμένος σαν σύμβουλος στην δημοτική ενότητα Ορμύλιας του Δήμου Πολυγύρου.
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση στην χώρα, τις παγκόσμιες εξελίξεις, και στους στόχους των ιμπεριαλιστών με την απρόσκοπτη καταλήστευση των εξαρτημένων χωρών.
Φυσικά ιδιαίτερη μνεία έγινε για την εξαρτημένη θέση της Ελλάδας και τον ρόλο των κομμάτων που ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές, από τη μια προβάλλοντας ένα πρόσωπο σωτήρα και εγγυητή μιας μελλοντικής ανάκαμψης και ισχυροποίησης της οικονομικής και πολιτικής θέσης της χώρας, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο από διαχειριστές αντιλαϊκών μνημονίων, αυταπατών και ψευδαισθήσεων. Ακόμη αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, συνδέοντας στα με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα του λαού μας και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο και την κοινή δράση τους, τους αγώνες που θα ξεσπάσουν.

Ο Γιώργος Ξάκης από νεαρή ηλικία μετείχε στους εργατικούς αγώνες και είναι γνωστός στην Χαλκιδική για τους αγώνες του ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, το ξερίζωμα του δάσους κεραιών στον Χορτιάτη και την ενεργό δράση του στις κινητοποιήσεις των σχολικών φυλάκων κι όχι μόνο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα και ζητούμενα αυτών των εκλογών, στους λόγους που ώθησαν το ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει εκλογές, το δημοψήφισμα και γενικότερα για όλη αυτή την επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού για την καταλήστευσης της ψήφου του.
Και οι δυο ομιλητές αναφέρθηκαν στις απόψεις της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) – Μ-ΛΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και δεσμεύτηκαν ότι οι αγωνιστές της συνεργασίας χωρίς αυταπάτες και συμβιβασμούς, θα βρίσκονται σταθερά και ανυποχώρητα στην πρώτη γραμμή αντίστασης και αναμέτρησης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο χαλκιδικιώτες ομιλητές αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της εξόρυξης του Χρυσού στις Σκουριές, το ρόλο και τις επιδιώξεις της EL DORADO, τους αγώνες που αναπτύσσει ο λαός της Χαλκιδικής και τη βιομηχανία δικαστικών διώξεων, την τρομοκρατία και τη βάρβαρη καταστολή.