Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται στα Τρίκαλα η προεκλογική παρέμβαση της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ.

Καθημερινά κλιμάκια της συνεργασίας μοιράζουν το προεκλογικό υλικό στην πόλη,στις συνοικίες των Τρικάλων και στα χωριά του νομού. Το κλίμα παρά την εμφανή απογοήτευση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και την διάψευση των προσδοκιών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να είναι πολιτικό. Οι προσδοκίες και οι αυταπάτες για φιλολαϊκές λύσεις μέσα στα πλαίσια του συστήματος και της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα καταρρέουν και αναδεικνύεται με έντονο προβληματισμό ο άλλος δρόμος, αυτός των αγώνων και της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης, για την ανατροπή των μνημονίων παλιών και νέων, για την ανατροπή της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου.
Στα πλαίσια αυτά κινείται προεκλογικά η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ και θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα. Αύριο, Κυριακή, κλιμάκια της εκλογικής συνεργασίας θα παρέμβουν στην πόλη της Καλαμπάκας, ενώ από την Δευτέρα αναμένεται η εγκατάσταση του εκλογικού περιπτέρου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

10λεπτο προεκλογικό σποτ της Εκλογικής Συνεργασίας

Καρδίτσα - παρουσίαση ψηφοδελτίου

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το Ν. Καρδίτσας δόθηκε το Σάββατο 5/9 από την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ. Παράλληλα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι προεκλογικές εξορμήσεις. Μέχρι στιγμής έγιναν περιοδείες στα χωριά Καρδιτσομάγουλα, Φράγκο, Μακρυχώρι, Μητρόπολη, Σταυρός, Παλαιοκλήσι, Πρόδρομος, Αρτεσιανό κ.α. όπου μοιράστηκε προεκλογικό υλικό, άνοιξαν συζητήσεις με τους κατοίκους και έγιναν ομιλίες σε καφενεία. Παρεμβάσεις έγιναν και στην πόλη με ταμπλό, αφισοκολλήσεις και μοίρασμα προκήρυξης. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι επισκέψεις σε χωριά καθώς και σε συνοικίες της πόλης ενώ έχουν προγραμματιστεί και πολιτικές συσκέψεις –συζητήσεις με φίλους και επιρροές της εκλογικής συνεργασίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τα ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τα ΜΜΕ (Πολιτικούς Συντάκτες) 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ 

 Όπως ήδη είναι γνωστό το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ θα δώσουν μαζί την πολιτική μάχη των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη με κοινό ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, κόντρα στους εκβιασμούς της «μοιραίας υποταγής» αλλά και ενάντια στις ξαναζεσταμένες αυταπάτες. Tο κοινό εκλογικό σχήμα «θέλει να αναδείξει μιαν άλλη κατεύθυνση για το λαϊκό και εργατικό κίνημα: την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων, της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης, για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και νέων, για την ανατροπή της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου».

Στα πλαίσια αυτά η εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ σας καλεί στην παρουσίαση των θέσεών της και των υποψηφίων της.

 Η παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα στις 7 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΑΔΕΔΥ (φιλελλήνων και Ψύλλα)

Προεκλογική Παρέμβαση στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

Μαζική παρέμβαση πραγματοποίησαν εχθές(Πέμπτη 3/9 ) εκπρόσωποι της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Γρ. Λαμπράκη, κεντρικό δρόμο της Τούμπας. Με αφισοκόλληση, ανάρτηση χαρτονιών στους δρόμους και με ντουντούκα από την οποία λέγαμε ανοιχτά την θέση μας. Δηλαδή ότι ο μόνος δρόμος που πρέπει να βαδίσει ο λαός είναι αυτός της πάλης και του αγώνα. Ο κόσμος ήταν πολύ θετικός και αντάλλαξε απόψεις μαζί μας, τονίζοντας κυρίως τις ανησυχίες του για το μέλλον και ότι δεν περιμένει τίποτα από αυτές τις εκλογές.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης: προεκλογική δράση των υποψηφίων

Μαζική εξόρμηση στην πλατεία των Αμπελοκήπων πραγματοποίησε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ με επικεφαλής τις υποψήφιες βουλευτίνες στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Γκενίδου Τασούλα και Μακρή Παγώνα. Τα μέλη της εκλογικής συνεργασίας μοίρασαν προκηρύξεις και συνομίλησαν με κόσμο, κόλλησαν αφίσες και ανάρτησαν χαρτόνια. Στη συνέχεια πορεύτηκαν με πανό στους δρόμους των Αμπελοκήπων διαλαλώντας από τη ντουντούκα ότι η ελπίδα βρίσκεται μόνο στους αγώνες του λαού και καλώντας τον λαό να στηρίξει τις δυνάμεις της αντίστασης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της ελπιδοφόρας προοπτικής.
Στο τέλος η υποψήφια βουλευτίνα Τασούλα Γκενίδου δήλωσε: «Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε! Εμείς, ο λαός. Ούτε οι «καλοί» ιμπεριαλιστές, ούτε μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο έργο της την προώθηση της επίθεσης, δια πυρός και σιδήρου».

Παρέμβαση στη Ξάνθη

Σε συνέχεια της ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποίησε η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ, αρκετά μέλη και φίλοι του συνδυασμού έκαναν μαζική παρέμβαση την Πέμπτη το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μοιράζοντας εκατοντάδες προκηρύξεις. Λόγω και τω γιορτών της παλιάς πόλης, ο κόσμος που πέρασε από την πλατεία ήταν πολύς, έπαιρνε άνετα την προκήρυξη, ωστόσο οι συζητήσεις που έγιναν ήταν αρκετά περιορισμένες.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συσκέψεις και περιοδίες στη Σάμο

Με συσκέψεις φίλων και οπαδών της εκλογικής συνεργασίας σε Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο ξεκίνησε η παρέμβαση στη Σάμο. Τη Δευτέρα 7/9 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Σάμος» για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ενώ για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται περιοδείες, με μικροφωνική και τα προεκλογικά υλικά, στις πόλεις και τα χωρία του νησιού. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε μαζικούς εργασιακούς χώρους με θετική ανταπόκριση και προετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα παρεμβάσεις στις υπηρεσίες σε Βαθύ και Καρλόβασι. Τη Δευτέρα 14/9 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της εκλογικής συνεργασίας στο Καρλόβασι.

Σύσκεψη - συζήτηση στο Περιστέρι


Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ 
καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την παρέμβασή της στις εκλογές
την Κυριακή  13 Σεπτέμβρη στις 7:00 μ.μ.
στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι

Τα ψηφοδέλτια της Εκλογικής Συνεργασίας

mlekloges2015.blogspot.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 20-9-2015

ΑΤΤΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
1. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αριστομένη
2. ΑΡΚΟΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Γεωργίου
3. ΒΑΓΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Θεοδώρου
4. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου
5. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου
6. ΜΑΝΔΕΛΕΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Γεωργίου
7. ΜΠΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
8. ΝΕΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευστρατίου
9. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου

Καρδίτσα: σύσκεψη - συζήτηση

η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ
καλεί
σήμερα Πέμπτη 3/9,
8:30 μμ, στο «Χώρο Αριστερά»,
ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση
για τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογική αναμέτρηση της 20 Σεπτέμβρη.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ "ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ "ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Ε, δεν είμαστε και λωτοφάγοι όλοι σε αυτή τη χώρα!

Του Άκη Αδαμόπουλου*

Χρειάζεται να θυμίσουμε πως τον βασικό κορμό της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας συγκροτούν στελέχη και δυνάμεις που προήλθαν από το ΚΚΕ πρωτοστάτησαν και συνέπραξαν στο κοινό πόρισμα της ΕΑΡ του Λ.Κύρκου και του ΚΚΕ και  στη δημιουργία του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, την αλήστου μνήμης εποχή των συγκυβερνήσεων Τζανετάκη και Ζολώτα, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Για την ακρίβεια είναι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν μέσα στις ρεφορμιστικές θεωρίες και πολιτικές που πρόβαλλε το ΚΚΕ επί ηγεσίας Χ. Φλωράκη και μιλούσαν για «μια άλλη οικονομική πολιτική» που προτείνει «δημιουργία κρατικών φορέων σε βασικούς τομείς της οικονομίας», «αναζωογόνηση της οικονομίας με αύξηση των δημόσιων επενδύσεων», «ουσιαστική συμμετοχή των εργατών στη διαχείριση των επιχειρήσεων», πάλη κατά των «επιλογών της ΕΟΚ» και άλλα παρόμοια.

Ξάνθη - Προεκλογική Σύσκεψη

Με την πραγματοποίηση ανοιχτής σύσκεψης, την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη ξεκίνησε (και επίσημα) την προεκλογική της παρέμβαση η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ στην Ξάνθη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 30 συναγωνιστές, άκουσαν τις εισηγήσεις και εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στο τι επιδιώκει το σύστημα με την προσφυγή στην κάλπη, τι μπορεί να περιμένει ο λαός από αυτή την προσφυγή, και αναλύθηκε το περιεχόμενο της εκλογικής παρέμβασης του συνδυασμού της συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ.

Μέρος 2- Εκλογές του Σεπτέμβρη
ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ

Πριν τις εκλογές της 25ης του Γενάρη επιχειρήθηκε να απαντηθούν ερωτήματα-διλήμματα (εδώ) που είτε επισήμως είτε πολύ περισσότερο «ανεπισήμως» θέτονταν στους αριστερούς ψηφοφόρους αλλά και στον βαθύ… λαό προκειμένου να υφαρπαχθεί η ψήφος τους από το Σύριζα. Μετά την απόλυτη κυβίστηση που ακολούθησε το δημοψήφισμα και μάλιστα πριν αλέκτωρ λαλήσει όχι τρεις αλλά δύο τα διλήμματα που τίθενται σήμερα στον κόσμο δεν γνωρίζουν αυτό τον διχασμό. Επισήμως πια εκφέρονται, δείγμα του απόλυτου κυνισμού της μνημονιακής και αστικής προσαρμογής όσων ήθελαν να κυβερνήσουν χωρίς «αυτούς», όπως έγραφαν σε κάποια παλιά τους αφίσα. Ας δούμε μερικά σε έναν υποθετικό διάλογο:

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Σύσκεψη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί οδηγηθήκαμε σε εκλογές οχτώ μόλις μήνες μετά τις προηγούμενες» άρχισε την εισήγησή του ο Τάσος Σαπουνάς στην ανοιχτή σύσκεψη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.
Για να συνεχίσει ότι το σύστημα, παρά τους σχεδιασμούς του, δεν είναι παντοδύναμο, παρουσιάζει χαραμάδες (αιμορραγία ΣΥΡΙΖΑ, αδιευκρίνιστο ακόμα στίγμα της ΝΔ και κυρίως ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις) που καθιστούν τις εξελίξεις ρευστές.
Τόνισε ότι αυτό που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα ήταν η χρεοκοπία μιας πολιτικής που έλεγε ότι με μια διαπραγμάτευση, σε συνθήκες καπιταλιστικής επίθεσης και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική. Η χίμαιρα της φιλολαϊκής διαχείριση μιας άγριας επίθεσης, με μεγάλο απόντα το λαό.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ….

Αντιστροφή των προεκλογικών συνθημάτων της 25ης του Γενάρη με την αριστερά στο και… πέντε να υποχρεώνεται σε άλλου είδους μεταβάσεις… 

Η χρονική περίοδος από τις εκλογές του Γενάρη είναι μικρή. Και από τη μνήμη δεν μπορεί να σβηστεί το μεγάλο επιχείρημα της λαϊκής ψήφου «από τα δέκα να κάνουν τα δύο… θα είναι κάτι». Τότε αυτό αφήνονταν στον… αυτόματο πιλότο της από τα… κάτω διαμόρφωσης των όρων για την υποκλοπή της λαϊκής ψήφου και της ενσωμάτωσης της στο περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έστω και κουτσουρεμένου κατά τα δύο τρίτα! Τυπικά βέβαια κανένα επίσημο στέλεχος του Σύριζα δεν έβγαινε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Όπως στο «παραμάθημα», στα «πίσω καθίσματα» » που λέμε και εμείς οι εκπαιδευτικοί, παράλληλα με το επίσημη «παράδοση διακινούνταν το «σκονάκι» του «από τα δέκα να κάνουν τα οκτώ». Αυτά βέβαια όσο ο Σύριζα είχε το ρεύμα που είχε…