Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ξάνθη - Προεκλογική Σύσκεψη

Με την πραγματοποίηση ανοιχτής σύσκεψης, την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη ξεκίνησε (και επίσημα) την προεκλογική της παρέμβαση η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ στην Ξάνθη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 30 συναγωνιστές, άκουσαν τις εισηγήσεις και εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στο τι επιδιώκει το σύστημα με την προσφυγή στην κάλπη, τι μπορεί να περιμένει ο λαός από αυτή την προσφυγή, και αναλύθηκε το περιεχόμενο της εκλογικής παρέμβασης του συνδυασμού της συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντίστασης και διεκδίκησης και να αναβαθμιστεί η παρουσία της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ στο κίνημα.
Στο τέλος της σύσκεψης ορίστηκε εκλογική επιτροπή και κλείστηκαν τα πρώτα ραντεβού, για το κόλλημα αφισών στην πόλη, το γράψιμο πανό και την παρέμβαση στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί. Να σημειωθεί ακόμη ότι συγκροτήθηκε κλιμάκιο από συναγωνιστές της Μειονότητας που θα ξεκινήσει τις παρεμβάσεις του την Πέμπτη το απόγευμα με διακίνηση δίγλωσσης προκήρυξης (ελληνικά-τούρκικα) σε μειονοτικά καφενεία της Ξάνθης.
Το προεκλογικό κλίμα μέχρι στιγμής είναι πολύ υποτονικό. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, απηυδισμένος και μπερδεμένος. Παράλληλα όμως και μόλις ξεπεραστεί η πρώτη επιφανειακή "αδιαφορία" είναι ανοιχτός στο να ακούσει και να προβληματιστεί.