Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Σάμος - Λέσβος

Την Τετάρτη 14/1 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του ψηφοδελτίου του νομού Σάμου σε κεντρικό ξενοδοχείο και την Κυριακή 18/1 στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην κινηματογραφική λέσχη «Ίριδα» στο Καρλόβασι. Μόνιμη παρουσία των υλικών της εκλογικής συνεργασίας θα υπάρχει σε ταμπλό στις κεντρικές πλατείες στο Βαθύ και στο Καρλόβασι.
Στη Λέσβο προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο εκεί πανεπιστήμιο. Με εργαλείο την αφίσα και την προκήρυξη, η εκλογική συνεργασία θα παρέμβει στη Μυτιλήνη και θα περιοδεύσει στα χωριά του νησιού.

Συγκέντρωση στα Χανιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποιεί η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ την Τετάρτη 14 Γενάρη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Ο συνδυασμός που παρεμβαίνει με ψηφοδέλτιο σ’ όλη τη χώρα, θα κάνει την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το νομό Χανίων, τη Δευτέρα 12 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
ΧΑΝΙΑ 8-1-2015

Ξάνθη (βίντεο)

Η Εκλογική Συνεργασία διοργανώνει προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη,
το Σάββατο 17/1, στις 7 μ.μ. στο καφέ «Βυζάντιο».
Ομιλητές θα είναι οι: Μάνος Δημήτρης και Τσιριγώτης Θανάσης

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης!

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης

Η ελπίδα στους αγώνες
ενάντια στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
και την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ

Η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Γενάρη είναι το αποτέλεσμα της από καιρού διαφαινόμενης δυσκολίας του ντόπιου πολιτικού συστήματος να προωθήσει τα νέα, ακόμη πιο βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Έχοντας στείλει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στην απόλυτη εκμετάλλευση, καθώς και χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση, το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό καλείται από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές να εντείνει ακόμη περισσότερο αυτήν τη βάρβαρη πολιτική και συγχρόνως να ευθυγραμμιστεί με τους αντικρουόμενους στόχους των ιμπεριαλιστών στον άγριο, ανταγωνισμό τους για ένα νέο μοίρασμα των αγορών. Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, αλλά και στην Ουκρανία, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους πολιτικούς εκπροσώπους της ντόπιας άρχουσας τάξης, τους δημιουργούν κι άλλα αδιέξοδα, που έρχονται να προστεθούν στην αδυναμία τους να συγκροτήσουν μια πειστική, εναλλακτική πρόταση διαχείρισης και ελέγχου των λαϊκών αντιστάσεων.

ΣΕΡΡΕΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΣΕΡΡΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο….» (Μπ. Μπρεχτ)

Το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ σας προσκαλούν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 7 μμ,
στο καφέ ΣΤΕΚΙ, ( Δ. Φλωριά 3 - Σέρρες)
στην παρουσίαση ψηφοδελτίου - εκδήλωση-συζήτηση- με θέμα:

«ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»

Θα μιλήσουν: η Σαμαρά Δήμητρα, υποψήφια βουλευτής Σερρών, ο Δημήτρης Παυλίδης και ο Θανάσης Τσιριγώτης

Συγκέντρωση στο Ωραιόκαστρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Σαλονικίδου Φωτεινή και Τσόκας Σωτήρης θα μιλήσουν σε συγκέντρωση φίλων και συναγωνιστών την Παρασκευή το απόγευμα στο Ωραιόκαστρο με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η προοπτική που πρέπει να οικοδομηθεί».

ΜΙΚΡΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Σύντομη σπουδή στα… εκλογικά επιχειρήματα της «χρήσιμης» ψήφου

Υπάρχουν δύο γλώσσες απέναντι στους ψηφοφόρους στην πολιτική εκλογικών εκβιασμών που άρχισε να ασκείται από τη μεριά του Σύριζα απέναντι στους ψηφοφόρους -βασικά- της αριστεράς.
Η επίσημη απεύθυνση είναι η πρώτη γλώσσα μέσω της οποίας τα επιτελεία του κόμματος διαλέγονται με το σύστημα αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν το πρόγραμμα μιας νεκραναστημένης διαχειριστικής-ρεφορμιστικής αυταπάτης που προσπαθούν να την κάνουν όλο και πιο «ρεαλιστική».
Υπάρχει και η δεύτερη ανεπίσημη γλώσσα, εκείνη δηλαδή που απευθύνεται πιο άμεσα, πιο «χύμα» και πιο πειστικά στον λαό και τους ψηφοφόρους της αριστεράς. Η γλώσσα αυτή αξιοποιεί κάτι που δεν βρίσκεται τυπικά στα εκλογικό πρόγραμμα αλλά διαχέεται και κυκλοφορεί ως κουλτούρα θα λέγαμε του μικρότερου, υπαρκτού κακού μέσα στο λαό. Μερικά από αυτά τα «λαϊκά» ερωτήματα ή προβληματισμούς θα θέλαμε να απαντήσουμε. Θα τα εκθέσουμε και είτε στην ερωτηματική είτε στην αποφατική τους μορφή.

Κάποιες σκέψεις για τη συγκυρία: «Και τότε μου ήρθε στο μυαλό εκείνος ο ξεχασμένος μύθος για το κουτί της Πανδώρας»

Πάντα με απασχολούσε εκείνη η πρόταση του Καζαντζάκη "Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος". Γιατί ο Καζαντζάκης επέμενε πως η ελευθερία έχει άμεση σχέση με την άρνηση του φόβου και της ελπίδας;
Καλά άρνηση του φόβου αλλά άρνηση της ελπίδας;
Κάποια στιγμή στα διαβάσματά μου μπλέχτηκε και το γνωστό έργο του Ησίοδου "Έργα και Ημέραι" όπου σε κάποιο σημείο γίνεται η παρακάτω αναφορά:
"Οταν ο Δίας κατάλαβε τι είχε κάνει ο Προμηθέας, του είπε χαίρεσαι που με γέλασες, αλλά θα βρει μεγάλο κακό εσένα και όλους τους ανθρώπους και αυτό θα είναι το τίμημα για την ελπίδα που τους έδωσες. Θα είναι η ελπίδα κάτι που οι άνθρωποι θα χαρούν με την καρδιά τους ενώ θα αγκαλιάζουν την καταστροφή τους".

Θεσσαλονίκη: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο ΕΚΘ
θα δοθεί συνέντευξη τύπου
και θα γίνει η παρουσίαση των ψηφοδελτίων
της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
στην Α΄ και Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Οι 123 συνολικά υποψήφιοι της εκλογικής συνεργασίας είναι άνθρωποι του αγώνα και του μόχθου, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και φοιτήτριες, συνδικαλιστές και στελέχη τοπικών κινήσεων και πρωτοβουλιών, γνωστοί για την πολύχρονη, καθημερινή τους δράση, για τη συμμετοχή τους στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, για τη συμβολή τους στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, στην οικοδόμηση αντιστάσεων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και στην ενίσχυση της κατεύθυνσης για την ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού, κομμουνιστικού κινήματος.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Με παλιά ή νέα κυβερνητική διαχείριση η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχισθεί

Να ενισχύσουμε το δρόμο των αγώνων! 

Να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές με συνδυασμούς σε όλες τις περιφέρειες
Η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Γενάρη είναι το αποτέλεσμα της από καιρού διαφαινόμενης δυσκολίας του ντόπιου πολιτικού συστήματος να προωθήσει τα νέα, ακόμη πιο βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.