Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Σύσκεψη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί οδηγηθήκαμε σε εκλογές οχτώ μόλις μήνες μετά τις προηγούμενες» άρχισε την εισήγησή του ο Τάσος Σαπουνάς στην ανοιχτή σύσκεψη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.
Για να συνεχίσει ότι το σύστημα, παρά τους σχεδιασμούς του, δεν είναι παντοδύναμο, παρουσιάζει χαραμάδες (αιμορραγία ΣΥΡΙΖΑ, αδιευκρίνιστο ακόμα στίγμα της ΝΔ και κυρίως ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις) που καθιστούν τις εξελίξεις ρευστές.
Τόνισε ότι αυτό που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα ήταν η χρεοκοπία μιας πολιτικής που έλεγε ότι με μια διαπραγμάτευση, σε συνθήκες καπιταλιστικής επίθεσης και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική. Η χίμαιρα της φιλολαϊκής διαχείριση μιας άγριας επίθεσης, με μεγάλο απόντα το λαό.

Για να καταλήξει ότι κόντρα στη λογική του «εδώ και τώρα» που στην πραγματικότητα μας πάει δεκαετίες πίσω, μόνο στους αγώνες υπάρχει η ελπίδα, με το λαό, εργαζόμενους και νεολαία, πρωταγωνιστή. Ότι υπάρχει εναλλακτική και είναι ο δρόμος που θα χαράξει ο λαός μαζί με τους κομμουνιστές.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση ως προς τη στάση της αποχής, το δημιούργημα «Λεβέντης», την ιδεολογική ηγεμονία της άρχουσας τάξης και το καθήκον απόκρουσής της, καθώς και την ανάγκη σύνδεσης των άμεσων αγώνων με το ζήτημα της προοπτικής.
Οι δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές που παρακολούθησαν τη χτεσινή σύσκεψη έχουν μπει ήδη στη διαδικασία οργάνωσης και αυτής της πολιτικής μάχης, με εξορμήσεις, παρεμβάσεις σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους, επιδιώκοντας να φτάσει η άποψη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ σε όσο πιο πολλούς εργαζόμενους και νεολαίους γίνεται.