Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν πλατύ μέτωπο αντίστασης

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, οι ψηφοφόροι καλούνται πάλι να εκλέξουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά θα υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο. Οι εργαζόμενοι και οι ανεργοι αυτής της χώρας είναι πλέον απογοητευμένοι, νιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και ότι δεν έχουν επιλογές.
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ έχει μια διακριτή άποψη σε σχέση με τα άλλα κόμματα και τις οργανώσεις που διεκδικούν την ψήφο του λαού. Καταρχήν θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι το βασικό πεδίο έκφρασης του λαού. Αντίθετα είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης, να αποκρούσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική επέλαση και να υπερασπίσουν αποτελεσματικά τα δικά τους συμφέροντα.

Αυτή την κατεύθυνση σκοπεύουμε να ενισχύσουμε και με την κάθοδό μας στις εκλογές: την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων, της συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης, για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και νέων, για την ανατροπή της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου.
Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι να επιλέξουμε τον επόμενο δήμιό μας, αλλά να ανιχνεύσουμε τα μέσα και τους τρόπους με τους οποίους θα χτιστεί βήμα – βήμα ένα ισχυρό κίνημα, ικανό να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα μας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Ένα κίνημα αντιιμπεριαλιστικό, που θα «αγκαλιάσει» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και θα στοχοποιήσει τους πραγματικούς υπαίτιους για τον ξεριζωμό και τους χιλιάδες θανάτους, που δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές που επωφελούνται από τις πολεμικές επεμβάσεις και προωθούν τα συμφέροντά τους.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα συγκροτηθεί, όχι μία στο όνομα Αριστερά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά μια πραγματική Αριστερά, ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα που χωρίς την ύπαρξη και την πάλη του η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες θα παραμένουν αφοπλισμένες, ευάλωτες στο πέλαγος των ρεφορμιστικών αυταπατών, όπου οι όποιες εκδηλώσεις μαζικής αντίστασης θα μένουν στα μισά του δρόμου, χωρίς συνέχεια και προοπτική, όπως έδειξε η εμπειρία των τελευταίων χρόνων.

Κεχαγιά Βάσω, υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Δράμας με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ