Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ανταπόκριση από Χανιά

Ίσως και πάνω από μια εκατοντάδα, νεολαίοι αλλά και παλιοί αγωνιστές, άνθρωποι της δουλειάς, φίλοι και σύντροφοι της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού που έγινε τη Δευτέρα 14- 9 στην πλατεία της Σπλάντζιας.

Την εισήγηση έκανε ο σύντροφος και υποψήφιος του συνδυασμού Ν. Κοκολαντωνάκης, ο οποίος τόνισε την αντίληψή μας σχετικά με την ανάγκη στήριξης σήμερα των λαϊκών αντιστάσεων και τη σπουδαιότητα αυτής της υπόθεσης για να διαμορφωθούν όροι αναμέτρησης των λαϊκών δυνάμεων με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Αναφέρθηκε με έμφαση στο κόκκινο νήμα που πρέπει να συνδέει την ενίσχυση που οφείλουν να παρέχουν οι κομμουνιστές στους αγώνες που διεξάγει ο λαός για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου του σήμερα, με την επαναστατική προοπτική που πρέπει να μπολιάζεται από τα σήμερα με ουσιαστικό τρόπο και όχι με βερμπαλισμούς και «κομμουνιστικά» προγράμματα του αέρος. Τονίστηκε και ήταν έκδηλο στο όλο κλίμα της εκδήλωσης το θετικό, μέσα στην αρνητικότητα των πραγμάτων (απογοήτευση, δυσμενείς συσχετισμοί), γεγονός πως οι απόψεις μας ακούγονται πλέον σε πιο διευρυμένο κύκλο και πως ένα σημαντικό για τα μέτρα μας κομμάτι νεολαίας μπαίνει στον αγώνα.
Η προεκλογική καμπάνια συνεχίζεται μέχρι την τελευταία μέρα και ήδη με τον τρόπο που διεξάγεται και με την άποψη που παλεύουμε, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας μετά τις εκλογές.