Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Για την εκδήλωση στο Περιστέρι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση συζήτηση που κάλεσε η Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στο Περιστέρι. Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Κ. Ταταρίδης με μια σύντομη εισήγηση και ακολούθησε συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα και επικέντρωσε κατά κύριο λόγο, ιδιαίτερα μετά από παρεμβάσεις ανθρώπων που ήρθαν για να ακούσουν και εμάς τι λέμε, γύρω από το ουσιαστικό ζήτημα της "πάλης και του αγώνα". Για το κατά πόσο αυτές οι λέξεις, όπως ειπώθηκε, είναι κενές περιεχομένου, ξεπερασμένες ή όχι και για το πόσο είναι σημαντικότερο το να έχει κανείς ένα πειστικό πρόγραμμα κυβερνητικής (ουσιαστικά) αλλαγής.
Γύρω από αυτή τη κουβέντα στήθηκε μια συζήτηση που περιλάμβανε και το ζήτημα του λαού, για το αν αυτός "που τους ψηφίζει" έχει ευθύνες ή όχι, για το αν είναι ικανός να πάρει τις ευθύνες κυρίως στο πεδίο του αγώνα και του κινήματος που δεν θα είναι για μια στιγμή αλλά θα έχει τη διάρκεια και τους όρους για να είναι νικηφόρο. Τέθηκε και το ζήτημα του χρέους, του νομίσματος και όλα όσα απασχολούν, ή φροντίζουν να απασχολήσουν το σύστημα ή άλλες δυνάμεις της αριστεράςτον κόσμο αποπροσανατολίζοντάς τον από το πραγματικό επίδικο που δεν είναι άλλο από το πως αυτός θα συγκροτηθεί για να αντισταθεί, διεκδικήσει και ανατατρέψει όλους όσους και όλα όσα του καταστρέφουν τη ζωή.
Ιδιαίτερα θετικό ήταν ότι ήρθαν να ακούσουν αλλά και να συμμετάσχουν στη συζήτηση άνθρωποι που βρέθηκαν τυχαία στη πλατεία.