Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Βέροια: Προεκλογική συγκέντρωση Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η Εκλογική Συνεργασία των ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ το απόγευμα της Τρίτης 15/9 στη Βέροια. Ομιλητές ήταν οι Δημήτρης Μάνος, Γιάννης Μελιόπουλος και η Μαρία Μωραϊτοπούλου υποψήφια Ημαθίας.
Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων τους οι ομιλητές σημείωσαν: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού αλυσόδεσε το λαό και τη χώρα με τα νεοαποικιακά δεσμά του τρίτου βάρβαρου μνημονίου, που πέρασε στη Βουλή από κοινού με τις μνημονιόδουλες δυνάμεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ προχώρησε σε εκλογές με τις ευλογίες των ξένων ιμπεριαλιστικών προστατών με στόχο να φέρουν το λαό στα μέτρα τους».
Σημείωσαν με έμφαση ότι: «ι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν  καμιά λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.Τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και η ντόπια ολιγαρχία, όποιο κι αν είναι  το εκλογικό αποτέλεσμα  της 20ής Σεπτέμβρη, θα κλιμακώσουν  την αντιλαϊκή  επίθεση μετά τις εκλογές  για να επιβάλλουν  τα νέα αντεργατικά μέτρα  του τρίτου μνημονίου που υπερψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Σ' αυτές τις συνθήκες, το κρίσιμο  ζήτημα που προβάλλει μπροστά στις εκλογές  δεν είναι  να διαλέξουμε ποια κόμματα, δεξιά, κεντρώα  ή “αριστερά”, θα κυβερνούν αύριο αυτοδύναμα ή συνεργαζόμενα  σε μικρούς ή “μεγάλους  συνασπισμούς” και θα διαχειρίζονται την εξουσία για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, τσακίζοντας το λαό με τη βάρβαρη και υποτελή πολιτική των μνημονίων.» Και κατέληξαν τονίζοντας: «Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να δυναμώσει την πάλη του για να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν και την αντίκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το γκρέμισμα του καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για το λαό και οφείλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να δώσουμε τη δική μας συμβολή στον αγώνα του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες και εκμεταλλευτές και τα πολιτικά τους φερέφωνα. Nα ψηφίσουμε, όπως αγωνιζόμαστε! Δηλαδή, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο με όλα τα συστήματα αστικής σκέψης, να οργανώσουμε τους αγώνες της επόμενης μέρας και κυρίως να συγκρίνουμε τις πραγματικές μας ανάγκες με τις ψεύτικες παροχές και υποσχέσεις. Σ’ αυτή τη μάχη η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) M-Λ KKE χωρίς αυταπάτες δίνει τη μάχη για να προβάλει μέσα από τις ρωγμές του βρώμικου αστικού τοπίου, τις θέσεις, τις προτάσεις και τη φυσιογνωμία του.Xωρίς αυταπάτες για το ότι η κάλπη θα φέρει ανατροπές! Aλλά με τη βαθειά πεποίθηση πως σε κάθε βήμα, σε κάθε τόπο εργασίας και ζωής χρειάζεται να οικοδομούνται σπίθες αντίστασης και ενότητας.» Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν παρεμβάσεις των παρευρισκομένων.

http://www.alli-apopsi.gr/