Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τοποθέτηση υποψήφιου στο Νομό Ξάνθης με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & ΜΛ-ΚΚΕ

Έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι τα μνημόνια τους είναι μονόδρομος. Ότι το παρόν και το μέλλον μας από δω και πέρα θα ορίζεται από τις ορέξεις των μεγάλων αρπακτικών, εντός και εκτός της χώρας. Και τώρα ψάχνουν να βρουν ποιος θα είναι ο καταλληλότερος για να εφαρμόσει πιο «ανώδυνα» τα μνημόνια της εξαθλίωσης. Για αυτό μας σέρνουν σε εκλογές. Βάζοντας ψεύτικα διλήμματα μας καλούν να αποδεχτούμε ότι η βαρβαρότητα και το τσάκισμα των δικαιωμάτων είναι «αναγκαίο κακό». Παλιοί και νέοι υπηρέτες του συστήματος, έχουν το θράσος να απευθύνονται για άλλη μια φορά στο λαό και να ζητούν εκ νέου τη στήριξή του.
Προωθούν πολιτικές που καταδικάζουν εκατομμύρια στη φτώχεια και την ανεργία. Που πρέπει να λες και ευχαριστώ που υπάρχουν αυτά τα 5μηνα για να δουλεύεις και να παίρνεις και κάνα χαρτζιλίκι όποτε το θυμηθούν. Ποια δικαιώματα και κατακτήσεις, ποιο 8ωρο, ποια ένσημα, ποια σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις; Αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Πλέον ο καθένας μόνος του και απέναντι στον διπλανό του. Για να μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας και αυτοί να τρίβουν τα χέρια τους. Να βλέπουμε ως εχθρούς μας τους κολασμένους αυτής της γης όπως μας καλεί η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Είναι τελικά όλα τα παραπάνω μία νομοτέλεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί;

Έτσι μας λένε και περιμένουν να δώσουμε την έγκριση για να συνεχίσουν να λεηλατούν τα δικαιώματά μας. Για να γίνει «βιώσιμη» η αποπληρωμή του χρέους, βάζουν όλες τους τις δυνάμεις για να κάνουν τη δικιά μας ζωή αβίωτη. Μεγάλες οι ευθύνες της κυρίαρχης Αριστεράς που κράτησε τον κόσμο σε ύπνωση, του καλλιέργησε αυταπάτες ότι με την ψήφο όλα αυτά θα «φύγουν», ότι με τα μεγάλα της ποσοστά θα «φοβίσει» το σύστημα. Όλες αυτές οι θεωρίες κατέρρευσαν παταγωδώς, σπέρνοντας την απογοήτευση και την ηττοπάθεια σε μεγάλη μερίδα κόσμου. Η 21η Σεπτέμβρη απλά θα ξημερώσει με διαφορετικό διαχειριστή αυτής της κατάστασης, με την καπιταλιστική κυριαρχία και την ιμπεριαλιστική εποπτεία να είναι ακλόνητες.
Και εν τέλει εμείς τι γυρεύουμε στο παιχνίδι των εκλογών; Επιδιώκουμε με την πολιτική μας παρέμβαση να απευθυνθούμε όσο πιο πλατιά γίνεται στο λαό. Για να τον καλέσουμε στη μόνη και πραγματική του ελπίδα. Να τον καλέσουμε σε Αγώνες, παντού όπου εργάζεται, όπου σπουδάζει, όπου ζει και αναπνέει. Αγώνες που θα συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης δικαιωμάτων που τόσο ζωτική ανάγκη έχει ο λαός και η νεολαία. Για να πάμε κόντρα στο αρνητικό κλίμα και την αντίληψη ότι τίποτα δεν αλλάζει. Γιατί όλα αυτά που χάσαμε τα τελευταία χρόνια με αγώνες είχαν κερδηθεί, και έτσι θα τα ξανακερδίσουμε. Δεν τα παραχώρησε απλόχερα ένα σύστημα που το μόνο που το νοιάζει είναι να αναπαράγει τα κέρδη του, μη δίνοντας σημασία στην καταστροφή που επιφέρει σε ολόκληρες κοινωνίες.
Συμμετέχουμε στις εκλογές για να αναδείξουμε ότι τελικά υπάρχει άλλος δρόμος. Μακρύς και γεμάτος δυσκολίες, αλλά ο μόνος που μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για το λαό και τη νεολαία. Το δρόμο που θα ανοίξουμε με τους Αγώνες μας, με απεριόριστη εμπιστοσύνη στη δύναμη που έχει μέσα του ο λαός. Για να δυναμώσει μέσα στο κίνημα η κατεύθυνση της Αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος και όχι η Διαπραγμάτευση μαζί τους. Και ζητάμε τη στήριξη του κόσμου, όχι για να του υποσχεθούμε εύκολες δήθεν «λύσεις», αλλά για να αποτελέσει η ψήφος του μια άτυπη «δέσμευση» ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος στην παραπάνω κατεύθυνση.

Καμπάς Γεώργιος,
υποψήφιος στο νομό Ξάνθης με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και ΜΛ-ΚΚΕ