Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις δηλώσεις ΜιχαλολιάκουΚαταγγέλλουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο, την προκλητική δήλωση του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας, σύμφωνα με την οποία η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Με αυτήν τη δήλωση ο Μιχαλολιάκος επιχειρεί να συσπειρώσει το βούρκο που τον στηρίζει, να διεμβολήσει τα ακροδεξιά ακροατήρια της ΝΔ, προκαλώντας ταυτόχρονα τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Και είναι φανερό ότι γίνεται μέσα στο πλαίσιο μιας συνολικότερης αντιδραστικοποίησης των πολιτικών εξελίξεων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η δήλωση έγινε στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής και αφού ο Μιχαλολιάκος αντιμετωπιζόταν επί ώρα «με το γάντι» από τον "έγκριτο" εκπρόσωπο της δήθεν αντικειμενικής δημοσιογραφίας, Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος ουσιαστικά αναδείκνυε την κατεύθυνση μιας "πιο σοβαρής" ΧΑ και πρόβαλλε το Μιχαλολιάκο ως σημαίνοντα πολιτικό παράγοντα. Ακριβώς όπως πρόβαλε και τον ανεκδιήγητο Λεβέντη. Σε αυτά τα πλαίσια και με την άνεση που ένιωσε ο Μιχαλολιάκος, παρ' ότι αφηνόταν ανενόχλητος να αποποιείται το ναζιστικό του παρελθόν και παρόν, τελικά προδώθηκε και αποκάλυψε τα πραγματικά του χαρακτηριστικά. Διότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τη μεριά της ΧΑ και του αρχηγού της σημαίνει αποδοχή του ότι η πολιτική και η ιδεολογία της ΧΑ οπλίζει το χέρι των μελών της και τους μετατρέπει σε δολοφόνους. Ότι η πολιτική και η ιδεολογία του φασισμού-ναζισμού αναπόφευκτα οδηγεί στην δολοφονία όσων παλεύουν για τα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα.
Αλλά και προδίδει το ποιόν τους. Διότι αυτή η αποστροφή του λόγου για την αποποίηση της ποινικής ευθύνης, δείχνει το πόσο θρασύδειλα ανθρωπάρια είναι οι δολοφόνοι της ΧΑ. Αλλά και το φόβο του Μιχαλολιάκου για τη βρωμιά που πιθανά μπορεί να βγει στη φόρα, εάν πιεστούν, λόγω της δίκης, ο Ρουπακιάς και οι άλλοι στυγεροί δολοφόνοι της ΧΑ.
Η ναζιστική αυτή πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν συμβαίνει μόλις μία μέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (18 Σεπτέμβρη του 2013) στο Κερατσίνι. Δολοφονία η οποία, ήταν η αποκορύφωση εκατοντάδων τραυματισμών, τραμπουκισμών αλλά και δολοφονιών (ανεξιχνίαστων ακόμα…) ανθρώπων από τα φασιστικά τέρατα μόνο και μόνο επειδή ήταν μετανάστες. Δολοφονία που, όπως και όλα τα προηγούμενα εγκλήματα, έγινε με την ανοχή, την κάλυψη έως και την παρότρυνση των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, να μαυρίσει τους φασίστες της ΧΑ, αυτούς τους πιο μαύρους και πιο ασπόνδυλους υπηρέτες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, τα πιο μαύρα στηρίγματα των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ, που καμώνονται τους αντισυστημικούς. Και να απαιτήσει συνάμα την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.
Καλούμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, να ξαναβγούν στο δρόμο του αντιϊμπεριαλιστικού, αντικαπιταλιστικού, αντιφασιστικού αγώνα, της πάλης ενάντια στην φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, και για το δικαίωμα στο ψωμί, στη δουλειά, τις δημοκρατικές ελευθερίες, την ειρήνη. Μετατρέποντας κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών σε εστία αντίστασης στην πολιτική λεηλασίας της χώρας και του λαού που θα προωθηθεί μετά τις εκλογές από τους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας. Διότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να κάνουν κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών κάθε γειτονιά, τόπο αφιλόξενο για τους φασίστες και τη δολοφονική τους πολιτική.

Καλούμε το λαό να στηρίξει τις αυριανές διαδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Παύλο Φύσσα.

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Μ' ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2015