Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Ο λαός έχει τη δύναμη, βαδίζοντας στο δρόμο του αγώνα, ερχόμενος σε ρήξη με το κεφαλαίο και τον ιμπεριαλισμό, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Δήλωση του Γιώργου Αναστασόπουλου, υποψήφιου στο ν. Καστοριάς με την Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Ζούμε μια πολύ ιδιόμορφη προεκλογική περίοδο για διάφορους λόγους. Από τη μία η κρισιμότητα της κατάστασης, με την εξαθλίωση του λαού της χώρας να βάζει θέμα επιβίωση για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, η νεολαία να ζει χωρίς ελπίδα για το μέλλον και να βλέπει τη φυγή στο εξωτερικό σαν τη μοναδική της διέξοδο, και από την άλλη το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης να είναι στα όρια της γελοιότητας.

Είναι αλήθεια ότι από το 2008 και μετά έχει διεξαχθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Η ανεργία έχει φτάσει σε τρομακτικά ποσοστά, οι μισθοί και τα μεροκάματα έχουν εξανεμισθεί, οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα. Ταυτόχρονα, η κρίση αποτέλεσε αφορμή για το κεφάλαιο να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα, να κατοχυρώσει έναν «εργασιακό μεσαίωνα» απλήρωτης εργασίας, περικοπών, απλήρωτων δοκιμαστικών που αποκτούν μόνιμα χαρακτηριστικά, αλλά και να επιβάλλει εργασιακές συνθήκες «γαλέρας» κάτω από την πίεση της απόλυσης και της ανεργίας. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κερδίζουν έδαφος και τείνουν να γίνουν καθεστώς, ενώ οι «ευκαιρίες» των voucher από τη μία εξασφαλίζουν στην εργοδοσία δωρεάν προσωπικό, από την άλλη ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα. Η δωρεάν περίθαλψη έχει χτυπηθεί με το κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας και ιατρείων του ΙΚΑ, ενώ πλέον οι συμμετοχές των εργαζομένων σε φάρμακα αλλά και στις επισκέψεις σε γιατρούς ανεβαίνουν. Στην εκπαίδευση η ίδια κατάσταση. Σχολεία με ελλείψεις, χωρίς πετρέλαιο, με καθηγητές που πληρώνονται πενιχρά και λειτουργούν υπό το φόβο της διαθεσιμότητας ή και εθελοντές.
Κι όμως όλα αυτά είναι εκτός ημερήσιας διάταξης. Αντίθετα, υπάρχει μια εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού από όλες τις μεριές. Από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι αν δεν επανεκλεγούν θα ζήσουμε στη φτώχεια και θα πάνε χαμένες οι θυσίες μας. Με γελοίες διακηρύξεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% και υποσχέσεις για καλύτερη διαπραγμάτευση. Λες και δεν ήταν αυτοί που εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές, λες και αυτή η κοινωνική πραγματικότητα προέκυψε από παρθενογένεση. Αλλά ταυτόχρονα δεν αποκρύπτουν τις προθέσεις τους για νέα αντιλαϊκά μέτρα, για νέο κύμα λεηλασίας των λαϊκών δικαιωμάτων, υπό το φόβο της χρεωκοπίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του εκβιάζει το λαό ότι αν δεν τον ψηφίσει είναι σα να επιλέγει το Σαμαρά. Μιλάει με λόγια του αέρα για δήθεν κάθαρση, για έξοδο από τα μνημόνια, ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να δώσει τις εγγυήσεις του τόσο στο ντόπιο κεφάλαιο όσο και στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ-ΔΝΤ ότι δε θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους πάνω στο λαό. Μετατοπίζεται σταδιακά σε όλο και πιο δεξιές θέσεις, ενώ πάνω στα προβλήματα του λαού τοποθετείται με γενικόλογα συνθήματα. Δε διστάζει να μαζέψει διάφορους πρώην ΠΑΣΟΚους (και όχι μόνο) που μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι.
Στο ίδιο μοτίβο το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό ότι πολλά δεινά θα τον βρουν εάν δεν ψηφίσει ΚΚΕ. Δηλώνει ότι όποιος αριστερός δεν είναι μαζί του είναι με το ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφοντας τη συνθηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του, επιμένει και θεωρεί σωστή την πρακτική του να βρίσκεται εκτός των λαϊκών κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας το λαό όταν βρίσκεται στο δρόμο και προσπαθώντας να βρει άλλοθι για την απουσία του από τις κινητοποιήσεις.
Ο λαός δεν πρέπει να «τσιμπήσει» σε εκβιασμούς και ψεύτικα διλήμματα, αλλά να κατανοήσει ότι η διέξοδος βρίσκεται στους αγώνες του. Ο ίδιος έχει τη δύναμη, βαδίζοντας στο δρόμο του αγώνα, ερχόμενος σε ρήξη με το κεφαλαίο και τον ιμπεριαλισμό, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσει τα δικαιώματα που του στερήσανε. Και μέσα στους αγώνες για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση δικαιωμάτων, θα βρει και το δικό του δρόμο για μια νέα κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, μακριά από πολέμους, για μια χώρα ανεξάρτητη με πραγματική δημοκρατία και το λαό αφέντη στον τόπο του. Σε αυτή τη διαδικασία ο λαός θα καλεστεί να αναδείξει και τις πολιτικές δυνάμεις που θα υπηρετούν και θα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση και δεν μπορεί να είναι οι κυρίαρχες δυνάμεις. Δεν μπορεί να είναι να είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που παρασύρθηκαν από το ρεύμα των πλατειών, χαϊδεύοντας αυτιά, συκοφαντώντας την οργανωμένη πάλη, μη αμφισβητώντας το απολιτίκ κλίμα και τη συκοφάντηση της συλλογικής δράσης που νομιμοποιούσε το φασισμό από την πίσω πόρτα. Που η μοναδική στήριξη που δίνει στους αγώνες είναι να εμφανίζεται για προεκλογικές φωτογραφίες των υποψηφίων του. Ούτε με το ΚΚΕ που ήταν απών από τις πλατείες όταν λαός έδινε τις μάχες του, που όταν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου επιδίδονταν σε όργιο καταστολής στις απεργίες, επέλεγε να είναι με τα μέλη και τους φίλους του απομονωμένο στη δική του πλατεία. Ούτε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επιδιώκει να λειτουργεί συμπληρωματικά σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα, οι δυνάμεις που πλαισιώνουν την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ με τις μικρές τους δυνάμεις βρεθήκαμε στο πλευρό του λαού στις μάχες που αυτός έδινε. Με συνέπεια, στάθηκαν στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων κομματιών του λαού, δίνοντας τις πολιτικές μάχες ακόμα και όταν είχαμε σοβαρές διαφωνίες με τις απόψεις που κυριαρχούσαν μέσα σε έναν αγώνα, χωρίς να παρασυρόμαστε από το ρεύμα, χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά του λαού. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη η λύση που προτείνουμε στο λαό, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος που επιλέξαμε να διανύσουμε είναι δύσβατος, όμως προτιμούμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να φανούμε πρόσκαιρα δυσάρεστοι, παρά να χαϊδέψουμε αυτιά και να δημιουργήσουμε απογοητεύσεις. Για το λόγο αυτό ζητάμε τη στήριξη του λαού στις εκλογές.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις δυνάμεις της ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

αναδημοσίευση από http://fouit.gr/