Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση διακήρυξη των υποψηφίων της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ στα Χανιά

Ο απολογισμός της εκλογικής μάχης που δώσαμε με αυταπάρνηση οι υποψήφιοι, τα μέλη και οι φίλοι του συνδυασμού μας, είναι ήδη θετικός. Με δεδομένη πλέον και την οδυνηρή εμπειρία του λαού μας καταδείξαμε τους υπεύθυνους για τα βάσανά του. Τους ντόπιους και ξένους δυνάστες και εκμεταλλευτές του, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί. Αντί για χρυσά κουτάλια που του υποσχέθηκαν, ο κόσμος της δουλειάς οδηγήθηκε στη φτώχεια και την ανεργία από την Ε.Ε. και γνωρίζει πλέον ότι η Ε.Ε. ήταν, είναι και θα είναι του κεφαλαίου και όχι των λαών. Η σαρωτική για τα λαϊκά δικαιώματα δράση της τρόικα και η δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ με τη χρήση της βάσης της Σούδας, καταδείχνουν σαφώς στο λαό μας πως οι ιμπεριαλιστές είναι φονιάδες και ληστές των λαών.

Η βαθειά και αθεράπευτη κρίση του συστήματος δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες για το αύριο που επιφυλάσσει το σύστημα στους λαούς. Η κλιμακούμενη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ, η εκρηκτική κατάσταση στον αραβομουσουλμανικό κόσμο που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης, απαιτούν επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμούς.
Η μεγαλοαστική τάξη της χώρας (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές) επιλέγουν την εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών, συμμαχούν με το σιωνιστικό Ισραήλ και εκθέτουν το λαό και τη χώρα, μετά την οικονομική καταστροφή των μνημονίων, σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας προκήρυξαν τις εκλογές στο άψε σβήσε για ν’ αποφύγουν τα εύλογα ερωτηματικά των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Με δεδομένη τη φθορά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και αφού έστυψαν σαν λεμονόκουπες δεκανίκια σαν τον Κουβέλη και τον Καρατζαφέρη, προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν από το παλιό γνώριμο πολιτικό προσωπικό, κινούν νέα σιγανά ποτάμια και ποντάρουν στην αξιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει άλλωστε πρόθυμος να διαπραγματευτεί με τους φονιάδες και ληστές των λαών, αφού εξαργυρώσει την όποια αριστερή του ρητορεία για να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο.
Πρώτα εμείς χαιρόμαστε που ο λαός την Κυριακή θα μαυρίσει όσο ποτέ στην ελληνική πολιτική ιστορία, έστω εκλογικά, ανοικτούς λακέδες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού! Όμως όσο ευχάριστο κι αν είναι, που έστω η εκλογική συμπεριφορά του κόσμου ξεπερνά εκβιασμούς και προκαταλήψεις και κινείται προς τ’ αριστερά, άλλο τόσο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι ξεκάθαρο πως οι αυταπάτες δε βοηθούν, μα αντίθετα βλάπτουν.
Όχι δεν είναι η εκλογική αγωνία που ωθεί τουλάχιστον εμάς να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Άλλωστε χρόνια τώρα επιβιώσαμε πολιτικά με πολύ μικρά εκλογικά ποσοστά. Ζητάμε θαρρετά την ψήφο των ανθρώπων της δουλειάς και των νέων που θέλουν να ζήσουν και νιώθουμε και την υποχρέωση να τη ζητήσουμε, για να συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές πιο δυνατά αυτό που κάναμε και πριν απ’ αυτές. Να συμβάλλουμε με την πείρα, την άποψη και την αντίληψής μας στο δυνάμωμα της μαζικής λαϊκής πάλης. Οι εκλογικές αυταπάτες έδρασαν παραλυτικά στην παραπέρα συγκρότηση του κινήματος αντίστασης στα μνημόνια που ξέσπασε από το 2010 ως το 2012 με χιλιάδες λαού στους δρόμους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε και αξιοποίησε αυτές τις αυταπάτες και βγήκε στον αφρό με σαφή πρόθεση να διαχειριστεί το σύστημα. Όμως ποιες είναι οι ευθύνες του ΚΚΕ για την καλλιέργεια χρόνια τώρα αυτών των αυταπατών και για την ανεμπιστοσύνη στο μαζικό λαϊκό κίνημα, τη διάσπαση και την υπονόμευση μιας σειράς λαϊκών αγώνων;
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει τη σημασία του και θα ήταν χρήσιμο να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντίστασης, μα όποιο και να είναι, η επόμενη μέρα θα βρει το λαό και την πάλη του αντιμέτωπο με τα ίδια και ακόμη πιο οξυμένα προβλήματα. Η νέα γενιά δεν πρέπει και δε θα αρκεστεί στα συσσίτια και τις ελεημοσύνες.. ούτε θα ανεχθεί η χώρα να μετατρέπεται σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και οι άνθρωποί της κρέας για τα κανόνια τους.
Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες για δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου. Μέσα απ’ αυτούς τους αγώνες και μόνο μέσα απ’ αυτούς θα γίνει εφικτό να σπάσουν οι αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και ν’ ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής αλλαγής και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτοί οι αγώνες είναι ήδη σ’ εξέλιξη παρά τα πισωγυρίσματα και δε θ’ αργήσουν να φουντώσουν ξανά.
Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων χωρίς να αισθανόμαστε μοναδικοί, ούτε επαρκείς στις απαιτήσεις τους. Γι’ αυτό δε θέλουμε μόνο την ψήφο, μα και τη συστράτευσή σας. Για να κάνουμε πραγματικότητα την κοινή δράση όλων που επιμένουν αριστερά και να υπηρετήσουμε την Αντίσταση του λαού και τη Διεκδίκηση της ζωής και του δίκιου του, κόντρα στη βαρβαρότητα του συστήματος. Παίρνουμε κουράγιο από τη στήριξή σας και χωρίς εκλογικές αγωνίες και αυταπάτες συνεχίζουμε….