Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Σύντομη τοποθέτηση του Παντελή Καρβαγιώτη, υποψήφιου βουλευτή της εκλογικής συνεργασίας
ΚΚΕ (μ- λ) και Μ- Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Οι εκλογές της 25ης Γενάρη γίνονται μέσα σε ένα καθεστώς κοινωνικής κόλασης για το λαό μας. Η δικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λεηλάτησε τον κόσμο της εργασίας, πούλησε το δημόσιο πλούτο, εξόρισε τα παιδιά μας, θυσίασε κατακτήσεις και δικαιώματα. Ποτέ τόσο λίγοι δεν εκμεταλλεύτηκαν βάρβαρα τόσους πολλούς. Η θηλιά της Ε.Ε, ΔΝΤ, Τρόικας, συγκυβέρνησης πνίγει κάθε ικμάδα ζωντάνιας στη χώρα μας. Τώρα η συγκυβέρνηση κραδαίνει το κνούτο του φόβου απέναντι σε αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Από την άλλη έρχεται-τάχαμου-η ελπίδα. Μέσα στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Ψεύτικα, μεγάλα λόγια. Η ελευθερία και η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουνε με την ελευθερία του φυλακισμένου στο κελί του. Άλλωστε τα τελευταία 50 χρόνια ζήσαμε ανάλογα διλήμματα. Το 1960 στο ερώτημα Καραμανλής ή Γ. Παπανδρέου η ΕΔΑ μακρινή πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε την Ένωση Κέντρου. Στο βάθος παραμόνευε η χούντα. Είκοσι χρόνια αργότερα ο Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έσερνε στο άρμα του σαν άλλος Αχιλλέας την αριστερά των Φλωράκη-Κύρκου, ξεδόντιαζε το συνδικαλιστικό κίνημα, έφτιαχνε τα νέα λαμόγια. Σήμερα η αριστερά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ ζητάει λευκή επιταγή και θέλει οι αγώνες να γίνουν κάλπες, θέλει με ένα θολό πρόγραμμα ελπίδας να βάλει στενό κορσέ στην αριστερά, να αφοπλίσει για τα επόμενα χρόνια το κίνημα, να κάνει τους αγωνιστές από την Κερατέα, τις Σκουριές, από την ΕΡΤ ως τα σχολεία υπηρέτες μιας πολιτικής «εντός των τειχών». Να κάνει τα οράματα μιας αριστεράς για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Δημοκρατική και Σοσιαλιστική πενταροδεκάρες ή μια χούφτα ψήφους.
Από κοντά θολά ποτάμια, οι ξεχωριστές πλατείες του ΚΚΕ και τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ που εκλιπαρεί τον εκλογικό οίκτο μας για να μην χάσει την κουτάλα της εξουσίας. Για μας είναι φανερό. Δεν θέλουν μόνο την ψήφο μας, θέλουν να ταπεινώσουν ένα περήφανο λαό, να μετατρέψουν την αγωνία του σε υποταγή, την οργή σε υποχώρηση, το θυμό σε παραίτηση.
Η πολιτική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-ΛΚΚΕ δυο ιστορικών κομμάτων που άντεξαν σε δοκιμασίες, με ένα δυναμικό βιοπαλαιστών-αγωνιστών λέει ΟΧΙ σε όλα τα παραπάνω. Το πολιτικό στοίχημα για μας είναι να μετατρέψουμε τις κάλπες σε αγώνες, το ερώτημα δεν είναι μια ισχυρή κυβέρνηση αλλά ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα. Μετά τη μεταπολίτευση 15 εκλογές έγιναν και δεν έφεραν άσπρη μέρα. Αντίθετα ότι κερδήθηκε για μας και τα παιδιά μας, από το μεροκάματο ως τη σύνταξη, την παιδεία, την υγεία κερδήθηκε με λαϊκή πάλη και οργανωμένη δράση. Ο εύκολος δρόμος της κάλπης οδηγεί σε νέα νεκροταφεία δικαιωμάτων και νέους ποταμούς δακρύων.
Σε καλούμε να πεις όχι στην απάτη της ΝΔ και την αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ
Δυνάμωσε τους αγώνες και στείλε μήνυμα λαϊκής πάλης
Στήριξε-Ψήφισε ΚΚΕ(μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ
Για την επόμενη μέρα, για τη λαϊκή αντίσταση
Παντελής Καρβαγιώτης, υποψήφιος βουλευτής της εκλογικής συνεργασίας