Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Θέσπιση της «ανασφάλειας» - δήλωση υποψήφιου βουλευτή της εκλογικής συνεργασίας στο νομό Πέλλας

Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα, που παραπέμπεται για τη μετά τις εκλογές περίοδο και για την όποια κυβέρνηση προκύψει, αφορά το λεγόμενο ασφαλιστικό, και την αναμόρφωσή του. Είναι κάτι που στην ουσία συμφωνούν όλοι οι σημερινοί μνηστήρες της αυριανής κυβέρνησης.
Βέβαια οι βασικές κατευθύνσεις έχουν χαραχτεί και τα ουσιαστικά πλαίσια έχουν προσδιοριστεί. Απομένει η «λεπτομέρεια» μιας τυπικής μορφοποίησης και το τελικό πλασάρισμα του σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων. Ωστόσο αυτό που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός δεν είναι εντυπώσεις αλλά μια φρικτή πραγματικότητα, που σκοπεύουν να τη κάνουν ακόμα φρικτότερη.
Για παράδειγμα. Ξεκίνησε με πρόσχημα τη δεινή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, σε «λογικά» ποσοστά. (10%). Έκτοτε τα ποσοστά άρχισαν να αυξάνονται κλιμακωτά φτάνοντας και ξεπερνώντας το 50- 60% και σε κάποια φτάνει πλέον το 100%! Οδηγούμαστε λοιπόν σε μια «φυσική αναμόρφωση» του ασφαλιστικού όπου το κράτος, μέσω των ασφαλιστικών Ταμείων, θα συμμετέχει από ελάχιστα έως καθόλου σε αυτή τη διαδικασία. Ότι και να είναι αυτό: περίθαλψη, σύνταξη, κλπ.
Τα ασφαλιστικά ζητήματα είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένα με τα εργασιακά. Και σε αυτό το ζήτημα έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο η επίθεση. Απαιτείται λοιπόν η αντιστοίχηση των ασφαλιστικών «παροχών» στη πραγματικότητα του εργασιακού μεσαίωνα. Η παγίωση της ανασφάλειας και η θεσμική της έκφραση ( που τη ονομάζουν αναμόρφωση, αναδιάρθρωση κλπ) των ταμείων θέλει να διαμορφώσει σε βάθος χρόνου μια κατάσταση πλήρους υποταγής στις χωρίς όρια απαιτήσεις του κεφαλαίου .

Ζαγγανάς Παναγιώτης, υποψήφιος βουλευτής της εκλογικής συνεργασίας
ΚΚΕ (μ- λ) και Μ- Λ ΚΚΕ στο νομό Πέλλας