Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Εξόρμηση στη Χαλκιδική

Εξόρμηση στα χωριά της Χαλκιδικής πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Ξάκη Γεώργιο. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα χωριά Αρναία, Μ. Παναγιά, Γομάτι, Ιερισσός, Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Στρατονίκη, Νεοχώρι, Παλιοχώρι, Αγ. Πρόδρομος. Μοιράστηκε προεκλογικό υλικό, κολλήθηκαν αφίσες και χαρτόνια, έγιναν συζητήσεις με τον κόσμο.
Ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε ανάμεσα στα άλλα:
Τα προβλήματα του περιβάλλοντος σ’ όλη τη χώρα, εδώ και χρόνια οξύνονται δραματικά, σαν αποτέλεσμα των επιταγών του αδίστακτου προσώπου του κεφαλαίου για κερδοφορία και της εξάρτησης της χώρας. Στη Χαλκιδική, στην Κερατέα, στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, στη τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ με την καύση αποβλήτων και τόσες άλλες περιοχές, η καταστροφή γίνεται μη αναστρέψιμη για δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια. Φιλέτα γης ξεπουλιούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προωθούνται και ψηφίζονται ρυθμιστικά νομοσχέδια που αφορούν τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας, βγαίνουν στο σφυρί τα δάση, ο αιγιαλός, οι παραλίες.

Όλα στην υπηρεσία του κεφαλαίου και για κάθε χρήση, όλα για την άκοπη κερδοφορία αυτών που μας λεηλατούν και μας εξαθλιώνουν.
Κομπάζουν τα κόμματα που υποστηρίζουν το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, ότι θα λύσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Αυτοί που τα δημιούργησαν και τα συντηρούν για δεκαετίες, αυτοί που λειτουργούν με τη λογική του κέρδους κι όχι τις ανθρώπινες ανάγκες. Αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας για να συνεχίσουν το απάνθρωπο έργο τους, την αδίστακτη λεηλασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας.
Ο κόσμος τους δεν είναι ο δικός μας κόσμος. Τα συμφέροντα μας δεν πάνε ίδια, αλλά διαμετρικά αντίθετα. Τα προβλήματα του περιβάλλοντος όπως κι όλα τα προβλήματα του λαού μας, απαιτούν μαζική, αγωνιστική απάντηση και αγώνες, για να μη γίνει η χώρα μας Σεβέζο, Μποπαλ, Φουκοσίμα..
Αυτό τον δρόμο θέλει να αναδείξει η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ. Συμμετέχουμε από κοινού και σ’ αυτή την εκλογική μάχη, κόντρα στους αποπροσανατολισμούς και τις εκλογικές αυταπάτες, για να βγουν ο λαός και η εργατική τάξη στο προσκήνιο. Ο δρόμος της Αντίστασης και του Αγώνα για την Ανατροπή της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής, ανεξάρτητα από τον διαχειριστή που θα προκύψει, είναι ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής.