Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΜE ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΧΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Σε δήλωση του ο Γεώργιος Ματσούκας, γιατρός- υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης κατήγγειλε την πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας και τόνισε την ανάγκη να διεκδικήσουμε οργανωμένοι όλοι μαζί το δικαίωμα στην περίθαλψη. Να αγωνιστούμε για ίση, πλήρη και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους.

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:


Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Μ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΧΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Βιώνουμε την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας, που ενώ είναι κοινωνικό αγαθό, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τους δανειστές, σαν εμπόρευμα, με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς. Κυρίαρχη πολιτική είναι η ιδιωτικοποίηση και η πολιτική της πλήρους απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα της υγείας. Όλα για το κεφάλαιο. Μετακυλύουν το κόστος της περίθαλψης στις πλάτες των εργαζομένων, κλείνουν ή συγχωνεύουν νοσοκομεία, ολόκληροι τομείς, όπως για παράδειγμα η οδοντοϊατρική περίθαλψη, πετιούνται έξω από το σύστημα υγείας. Οι νοσοκομειακές μονάδες λειτουργούν με δραματικές ελλείψεις. Στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης της δημόσιας υγείας, διαλύονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, θα έχουν περίθαλψη και θα ζουν μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν, οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν. Αυτή η τάση διαμορφώνεται. Αρρώστιες ξεχασμένες όπως η φυματίωση ξαναγυρίζουν, καμιά προληπτική ιατρική, καμία αγωγή υγείας δεν εφαρμόζεται και η θεραπεία, τα φάρμακα, οι εξετάσεις έγιναν είδος πολυτελείας. Όποιος δεν έχει να πληρώσει πηγαίνει «σαν το σκυλί στ' αμπέλι».
Η «εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ» απευθύνεται στους εργαζόμενους στην περίθαλψη και στο λαό, για να διεκδικήσουμε οργανωμένοι όλοι μαζί το δικαίωμα στην περίθαλψη.
Να αντισταθούμε στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Να αγωνιστούμε για ίση, πλήρη και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους. Μπορούμε να αντισταθούμε, μπορούμε να διεκδικήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε. Αυτός είναι ο δρόμος της προοπτικής και της ελπίδας, πέρα από εκλογικές αυταπάτες, πέρα από διαπραγματεύσεις που οδηγούν στην υποταγή. Αυτός είναι ο δρόμος των λαϊκών συμφερόντων και των δικαιωμάτων.

Γεώργιος Ματσούκας, γιατρός- υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης