Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

“Mnimonio”ların barbarlığına son demek için, Tek Ümit halkın mücadelesinde

Ξάνθη: Παρεμβάσεις της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ στη Μειονότητα Θράκης.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) / Μ-Λ ΚΚΕ στις παρεμβάσεις της στη Μειονότητα. Και λόγω της διπλής καταπίεσης που υφίσταται (ταξική και εθνική), αλλά και λόγω των σχέσεων που έχουμε μ' αυτήν. Στις παρεμβάσεις αυτές, που γίνονται με εργαλείο τη δίγλωσση προκήρυξη του συνδυασμού (ελληνικά και τούρκικα), έχει διαπιστωθεί η σοβαρή απογοήτευση της μειονότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μειονοτικό βουλευτή Ζεϊμπέκ (που ψήφισε μαζικότατα στις προηγούμενες εκλογές).
Την ίδια στιγμή βέβαια η αδυναμία να προβληθεί ο αγωνιστικός δρόμος με πιστικό και αποτελεσματικό τρόπο, και παρά τα τεράστια προβλήματα φτώχειας, ανεργίας και μετανάστευσης που τη μαστίζουν, την φέρνουν μπροστά σε αδιέξοδα, που - τουλάχιστον εκλογικά- θα την οδηγήσουν πάλι στο "ψηφίζουμε για να βγάλουμε μειονοτικό βουλευτή". Αν και απ' ότι φαίνεται αυτό θα γίνει "με μισή καρδιά"...


ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Αφού ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, μας σέρνουν σε εκλογές με τις ευλογίες των ξένων και ντόπιων κέντρων του συστήματος. Για να «διαλέξουμε» ποιος θα εφαρμόσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα από τον Οκτώβρη. Ποιος θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποταγή στην ΕΕ των ιμπεριαλιστών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ποιος θα ανοίξει κι άλλες βάσεις για τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, που δολοφονούν τους λαούς της περιοχής δημιουργώντας τα καραβάνια των προσφύγων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέταξε γρήγορα στα σκουπίδια τις παλιές του υποσχέσεις. Από το «καταργούμε τα μνημόνια», πέρασε στην εφαρμογή τους και στη συνέχεια στην ψήφιση νέου, ακόμη πιο επώδυνου. Που θα μεγαλώσει τη φτώχια, την ανεργία και τη μετανάστευση, θα διευρύνει την ασυδοσία και τα κέρδη της εργοδοσίας, θα φέρει κι άλλες μειώσεις στις συντάξεις, δυσβάσταχτους φόρους στους αγρότες, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Δόθηκε έτσι η δυνατότητα σε Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, (αλλά και ΠΟΤΑΜΙ), να σηκώσουν κεφάλι. Αυτοί που με τη βία και την καταστολή ισοπέδωσαν δικαιώματα και κατακτήσεις, που ψήφισαν και το νέο μνημόνιο για μην «οδηγηθεί η χώρα στο χάος», αλλά για να βυθιστεί ακόμη πιο πολύ ο λαός στην απόγνωση. Δόθηκε ακόμη η δυνατότητα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να πλασάρονται σαν το μόνο «αντιμνημονιακό κόμμα», ενώ είναι η πιο βάρβαρη εφεδρεία του συστήματος.
Ιδιαίτερα για τη Μειονότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έλυσε κανένα από τα χρόνια προβλήματά της, αντίθετα τα αγνόησε επιδεικτικά.
Η μειονοτική εκπαίδευση βρίσκεται σε κακά χάλια. Δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια δεν υπάρχουν, ενώ τα «ιδιωτικά» εγκαταλείπονται στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε διπλοβάρδιες (μαθήματα πρωί-απόγευμα) και σε προσθήκες λυόμενων αιθουσών. Το συλλογικό δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού συνεχίζει να απαγορεύεται, και η άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων περιορίζεται με τον διορισμό και όχι την εκλογή των Μουφτήδων. Παράλληλα τα προβλήματα της φτώχιας και της εξαθλίωσης έχουν γίνει εκρηκτικά, με την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, τη διάλυση της μικρής αγροτικής παραγωγής και την μετανάστευση να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Ξανά μαζικά και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα
Τα δικαιώματα του λαού, τα δικαιώματα της Μειονότητας για ψωμί, δουλειά, υγεία, μόρφωση, ισότητα και δημοκρατία, μόνο μέσα από τους λαϊκούς αγώνες μπορούν να κερδηθούν. Αυτούς που φοβούνται και (γι αυτό) τρομοκρατούν οι δυνάμεις του συστήματος, αυτούς που υπονόμευσε η επίσημη Αριστερά, αυτούς που πρέπει να τους αναλάβει ο ίδιος ο λαός.
Κατεβαίνουμε στις εκλογές και ζητάμε την υποστήριξη του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών ανθρώπων της Μειονότητας, για να αναδείξουμε την ανάγκη να βγει ξανά η εργατική τάξη και ο λαός στο προσκήνιο. Να οικοδομηθεί ένα πλατύ Μέτωπο Πάλης ενάντια στην επίθεση και την εξάρτηση.
  • Μαυρίζουμε τις καινούριες και παλιές πολιτικές δυνάμεις της εξάρτησης και του κεφαλαίου.
  • Γυρίζουμε την πλάτη στις αυταπάτες και το συμβιβασμό.
  • Στηρίζουμε-δυναμώνουμε τις δυνάμεις της αντίστασης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της ελπιδοφόρας προοπτικής για το λαό.
ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ


“Mnimonio”ların barbarlığına son demek için,
Tek Ümit halkın mücadelesinde
Üçüncü “Mnimonio”yu onayladıktan sonra, Ekimden itibaren halka karşı geçirilen yeni kanunları kimin uygulayacağına karar vermek için, kimin AB’deki emperyalist Almanya ve Fransa’ya daha çok boyun eğeceğini, açtıkları savaşlarla göçmenler ordusu yaratan ABD ve NATO’ya kimin yeni askeri üsler açacağını belirlemek için, sistemin yerli ve yabancı merkezlerin de onayıyla, bizi tekrar seçimlere sürüklüyorlar.
ΣΥΡΙΖΑ, eski vaatlerini çok çabuk unuttu. “Mnimonio”ları iptalden, onları uygulamaya geçti ve en son olarakta, yoksulluğu, işsizliği ve göçleri arttıracak, iş patronlarının karını arttıracak, aylıkları daha da düşürecek, çiftçilere ağır vergiler getirecek ve devlet hazinesini yok paraya satacak, daha da ağır bir paketi onayladı.
Böylece, haklarımızı şiddetlen yerlebir eden, ülke ‘’kaos’’ ortamına sürüklenmesin diye “Mnimonio”lar onaylayan, halkı daha da derin bir çaresizliğe iten ΝΔ- ΠΑΣΟΚ (ve ΠΟΤΑΜΙ’ye) başkaldırmak için gündoğdu. Ayrıca, sistemin en karanlık bir yedek destekçisi olan faşist Χρυσή Αυγή’yi de, “Mnimonio”ya karşıymış gibi gösterdiler.
Özellikle Azınlık için, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ hükümeti yıllanmış sorunlarınızı görmezden gelip, hiçbir sorununa çözüm üretmedi.
Azınlık eğitimi perişan durumda, Devlet orta ve liseleri bulunmamakta olup,’’özeller’’ ise kaderine terkedilmiş durumda. Bu sebebten dolayı çift vardia çalışmakta (sabah-akşam) ve dersler prefabriklerde yapılmaktadır. Azınlığın kendini tanımlama hakkı yasak olup, dini özgürlükler sınırlandırılmakta, müftülerin seçim yoluyla değil de, atanarak göreve getirilmesi gibi. Bununla beraber, işsizliğin artarak tırmanması, küçük çiftçinin perişan olması ve yurtdışına göçlerin artmasıyla, Azınlık için fakirlik ve yoksulluk patlama yapmıştır.
Yeniden hep beraber mücadele için yollara
Halkın ve Azınlığın aş, iş, sağlık, eğitim, eşitlik ve demokrasi sadece halkın toplu mücadelesiyle kazanılır. Bu mücadelelerden korktuğundandır ki, sistem herzaman bunları baskı ve şiddet altında tutmaya çalışmıştır. Geleneksel SOL’un küçümsediği bu mücadeleleri, halk kendi ayakları üstünde, dimdik ve beraberlik içinde devam etmelidir.
Seçimlere katılıyoruz. İşçi sınıfının ve halkın tekrar ön saflarda mücadele etmesi için, emek dünyasının ve Azınlık halkının desteğini bekliyoruz. Bağımlılık siyasetine ve haklarımıza yapılan saldırılara karşı, hep beraber Halkın Mücadele Cephesini kurmaya bekliyoruz.
  • Çıkacak hükümete bakılmaksızın, halka ve emekçilere karşı uygulanacak yeni ve eski politikaların yıkılması için mücadele ediyoruz
  • Haklarımızdan geri adım atmayıp, kandırmacalara sırtımızı dönüyoruz
  • Antiemperyalist, halka umut verici ve direniş güçlerini destekliyoruz- güçlendiriyoruz
SEÇİYORUZ- DESTEKLİYORUZ