Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Καρδίτσα: κόντρα στην απογοήτευση, στην αποστράτευση, στην αποχή, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Δελτίο Τύπου της Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι προεκλογικές εξορμήσεις της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στη Καρδίτσα. Μια βδομάδα πριν τις εκλογές και το κλίμα παραμένει υποτονικό. Ούτε καν εκλογικά κέντρα δεν άνοιξαν τα κυρίαρχα κόμματα (εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ) ενώ οι υποψήφιοί τους αποφεύγουν τα χωριά και τις ομιλίες. Όσο και αν προσπαθούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν υπάρχει η πόλωση που υπήρχε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ο κόσμος κατά βάση είναι αδιάφορος, μπερδεμένος και απογοητευμένος αλλά ταυτόχρονα συζητήσιμος και ανοιχτός να ακούσει. Κυρίως είναι προβληματισμένος για τα νέα μέτρα που έρχονται με το «αριστερό» μνημόνιο και ανήσυχος για τον «βαρύ χειμώνα» που μας περιμένει.

Μέχρι στιγμής κλιμάκια με υποψήφιους της εκλογικής συνεργασίας επισκέφτηκαν τα χωριά Σοφάδες, Καρδιτσομάγουλα, Σέκλιζα, Φράγκο, Ανάβρα, Μακρυχώρι, Μητρόπολη, Ριζοβούνι, Παλαμά, Λεοντάρι, Σταυρό, Κρανιά, Παλαιοκλήσι, Καλλιφώνι, Αστρίτσα, Κέδρο, Μαγούλα, Μαγουλίτσα, Ρούσσο, Πρόδρομο, Αρτεσιανό, Αγιοπηγή, Πύργο Κιερίου, Μασχολούρι, Παλαιοχώρι, Αχλαδιά κ.α. όπου μοιράστηκε προεκλογικό υλικό, άνοιξαν συζητήσεις με τους κατοίκους και σε κάποια έγιναν ομιλίες σε καφενεία. Παρεμβάσεις έγιναν και στην πόλη της Καρδίτσας με ταμπλό, αφισοκολλήσεις, μοίρασμα προκήρυξης κλπ.
Το Σάββατο 5/9 δόθηκε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου ενώ μέχρι στιγμής έγιναν και τρεις συσκέψεις-συζητήσεις με φίλους και επιρροές.
Τη Παρασκευή 11/9 οργανώθηκε μαζική παρέμβαση στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας με τραπεζάκι, μικροφωνική, και βιντεοπροβολή των προεκλογικών 10λεπτών ενώ για την τελευταία εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί νέες επισκέψεις σε χωριά και νέες παρεμβάσεις στη πόλη και σε συνοικίες.
Στις λίγες μέρες της προεκλογικής περιόδου, κόντρα στα ψεύτικα διλήμματα και τις εκλογικές αυταπάτες, κόντρα στην απογοήτευση, στην αποστράτευση και στην αποχή, η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ προβάλει τη γραμμή της Αντίστασης, της Οργάνωσης του λαού και του Αγώνα. Γιατί η Ελπίδα ήταν και είναι στους Αγώνες.
Για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων. Για την ανατροπή της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου.
Κόντρα σε παλιούς και νέους «σωτήρες». Κόντρα στις εύκολες λύσεις και τις εκλογικές αυταπάτες. Κόντρα στη δήθεν Αριστερά της υποταγής και της διαχείρισης.
Για να ανοίξει ο δρόμος του λαού. Για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Καρδίτσα 12.9.2015